Bagte søde kartofler med chili, kål og koriander

Søde kartofler er et lækkert alternativ til de hvide kartofler. De kan tilberedes på mange forskellige måder - i denne opskrift bages de i ovnen og serveres med en masse lækkert tilbehør.

Bagte søde kartofler med chili, kål og koriander
© Tia Borgsmidt

Bagte søde kartofler med chili, kål og koriander

4 personer

Det skal du bruge

  • 4-8 søde kartofler afhængigt af størrelsen
  • 1 spidskålshoved
  • ½ tsk. salt
  • ½ tsk. sukker
  • 1/3 chili con carne fra dagen før
  • 2 dl cremefraiche
  • ½ bundt koriander, rest fra dagen før

Sådan gør du

  1. Skur kartoflerne, og tør dem godt. Læg kartoflerne i et ovnfast fad, og bag dem ved 200° varmluft i ca. 20 min. Mærk efter med en spids kniv, om de er bløde. Ellers bages de lidt længere tid.
  2. Klargør fyldet.
  3. Fjern de yderste blade og stokken fra kålen, og snit den fint. Drys med salt og sukker, og kram den godt. Kom chili con carne i en gryde, og varm op.
  4. Skær et snit i kartoflerne, og fyld med chilien.
  5. Top med cremefraiche og koriander, og servér med spidskål.