Asiatisk kyllingesuppe med porrer og stegte svampe

Byd suppesæsonen velkommen med en varmende suppe.

© Lone Kjær

Keramikskål fra Kähler, spiseske fra Artilleriet.

Asiatisk kyllingesuppe med porrer og stegte svampe

4 personer

Vi byder suppesæsonen velkommen med en klar suppe med masser af grønne lækkerier tilsat et spicy asiatisk twist og lidt kylling.

Det skal du bruge:

Asiatisk kyllingesuppe

  • 2 kyllingebryststykker uden skind og ben
  • 4 gulerødder
  • 2 porrer
  • 250 g svampe
  • 1 rød chili
  • 2 stilke citrongræs
  • 2 spsk. olivenolie
  • 2 fed hvidløg
  • 1 spsk. friskrevet ingefær
  • 1½ liter hønsebouillon
  • 2 spsk. limesaft
  • 1 spsk. fiskesauce
  • 1 potte frisk koriander eller thaibasilikum

Sådan gør du:

  1. Skær kyllingen i strimler.
  2. Skræl gulerødderne, og skær dem i skiver på skrå.
  3. Rens porrerne, og skær dem i tynde strimler.
  4. Børst svampene rene.
  5. Flæk chilien, skrab kernerne ud, og hak chilien fint.
  6. Skær top og bund af citrongræsset. Fjern de yderste blade, og snit citrongræsset fint.
  7. Varm halvdelen af olien i en gryde, og steg chili, citrongræs, presset hvidløg og ingefær et kort øjeblik. Vend godt rundt.
  8. Hæld bouillon i gryden.
  9. Tilsæt kylling, gulerødder og porrer, og kog det i suppen i ca. 5 min.
  10. Smag suppen til med limesaft og fiskesauce.
  11. Varm resten af olien på en pande, og rist svampene ved god varme, til de er gyldne. Smag til med salt.
  12. Servér suppen med svampe, og top med frisk koriander eller thaibasilikum.