GROVE PITABRØD – med hamburgerryg, spidskål og ærtespirer

5 madpakker som du aldrig har set dem før

Hamburgerryg og rullepølse er klassikere, når vi tænker på frokost, vi selv har lavet. Men det behøver absolut ikke være kedeligt! Få inspiration til uimodståelige madpakker her

Madpakker.

Et ord, der kan få de fleste af os til at tænke på lunkne rugbrødsmadder med aftryk efter agurkeskiven, der har ligget alt for længe i køleskabet. Men en madpakke kan også være en vidunderlig ting. Et lille stykke hjem, som man tager med sig på farten. Hvad end det er børn eller voksne, der skal indtage den hjemmesmurte mad, så er her 5 rigtig lækre opskrifter fra Den Grønne Slagter, der nytænker de klassiske pålægsmadder.

Den Grønne Slagters pålæg giver dig rent faktisk lyst til at leve sundt. Der er nemlig et minimum af tilsætningsstoffer i, og det overflødige fedt er skåret helt fra – men uden at gå på kompromis med smagen. I stedet tilsætter man nemlig grøntsagsfibre, hvor det giver mening. Samtidig undgår Den Grønne Slagter så vidt det er muligt de 4 mest udbredte fødevare-allergener: Mælk, æg, gluten og soyaprotein.

SKINKESALAT DELUXE

**SKINKESALAT DELUXE

– med rugstave, citronpeber og sennepsrelish**

INGREDIENSER Til 4 personer
6-8 skiver skinke med citronpeber fra Den Grønne Slagter
5 spsk. tyk yoghurt
1 spsk. mayonnaise
1 spsk. sød sennep
1 bakke karse
1/2 agurk i små tern
salt og evt. peber
1/4 rugbrød (eller 3 skiverrugbrød)
3 spsk. olivenolie
salt
2 gulerødder i stave
1 peberfrugt i stave
1/2 agurk

Hak skinken pænt. Rør så yoghurten med mayonnaise, sennep, karse, agurk, salt og eventuelt peber. Smag dressingen til og vend skinken i. Skær rugbrødet i stave, dryp dem med olie og drys dem med salt og bag dem ved 200 grader på en bageplade på bagepapir i ca. 8-12 min. eller til de er sprøde. Lad dem køle helt af inden du pakker dem, så de ikke bliver bløde – og opbevar dem af samme årsag ikke i køleskabet! Pak skinkesalaten i små praktiske tupperwares, og du er good to go.

LÆKRE FULDKORNSHAPSER – med rullepølse, kål og spirer

LÆKRE FULDKORNSHAPSER – med rullepølse, kål og spirer

INGREDIENSER Til 4 personer

6-8 skiver rullepølse fra Den Grønne Slagter
2 fuldkornstortillas
2 spsk. flødeost naturel
2 spsk. citronsaft
1 tsk. sukker
2 håndfulde spirer (f.eks.bønne- eller lucernespirer)
1 håndfuld snittet kål

Smør tortillaerne med flødeost. Fordel rullepølsen ovenpå. Rør citronsaft og sukker så sukkeret opløses. Vend spirer og kål med citrondressingen og fyld dem ovenpå rullepølsen. Rul sammen og skær dem a la makiruller og pak dem i en madkasse.

Du kan fylde alt muligt grønt i. De fleste børn er vilde med revne gulerødder og vender du dem med citron og en smule sukker, er de ekstra skønne.Du kan supplere med et par stykker frugt og grønt. Madpakken er nem for børn selv at lave, og hvis du vil variere den, kan du bruge flødeost med smag eller skifte rullepølsen ud med kylling, skinke eller hvad du nu har lyst til.

GROVE PITABRØD – med hamburgerryg, spidskål og ærtespirer

GROVE PITABRØD – med hamburgerryg, spidskål og ærtespirer

INGREDIENSER
Til 4 personer

4 skiver hamburgerryg fra Den Grønne Slagter
1 stort groft pitabrød
Spidskål
Salat
Ærtespirer
1 spsk. feta i tern eller salattern
1 spsk. fromage frais
Æbleeddike
2 spsk. friske ærter
Lidt kruspersille
Salt & peber

Fromage frais vendes med de friske ærter og hakket kruspersille. Smag til med salt og peber og evt. et par dråber æbleeddike. Lun pitabrødet og del det derefter pitabrødet i to. Fyld salat i bunden, så fintsnittet spidskål og til sidst små rosetter af hamburgerryg, feta og ærtespirer. Imellem hvert lag kommes lidt lækker ærtecreme.

Tip: Få mange flere opskrifter hos Den Grønne Slagter her!

SQUASHPASTA – med kalkunbryst, sprød bacon og friskrevet parmesan

SQUASHPASTA – med kalkunbryst, sprød bacon og friskrevet parmesan

1 squash
4 skiver Den Grønne Slagter kalkunbryst
4 skiver Den Grønne Slagter kalkunbacon
4 spsk. citronsaft
4 spsk. olivenolie
30 g friskrevet parmesan
6 cherrytomater
Salt og peber

Rist baconen enten på en pande eller i en varm ovn. Rør så citronsaft og olivenolie sammen. Lav tynde strimler af squashen med en kartoffelskræller – eller brug en spirilizer eller et juliennejern. Vend strimlerne med dressingen.

Lav så lignende strimler af kalkunbrystet med en skarp kniv og vend kalkunbryst, kalkunbacon og små tomater med salaten. Smag til med salt og peber og pak salaten i en fin bøtte. Du kan også varme retten, det bliver den ikke mindre lækker af. Hvis du vil have en mere mættende salat, kan du evt. erstatte halvdelen af squashen med fuldkornspasta eller komme kogte korn efter eget valg i salaten.

JÆGERENS RUGKLAPPER – med æbleskiver og agurkedip

JÆGERENS RUGKLAPPER – med æbleskiver og agurkedip

INGREDIENSER
Til 4 personer

8 skiver Den Grønne Slagter jægerpølse
2 rugboller (eller 4 stykker rugbrød)
2 salatblade
1/2 agurk i skiver
1 æble i skiver
1 spsk. citronsaft

4 store spsk. græsk yoghurt
1 tsk. dijonsennep
1 spsk. citronsaft
1 tsk. presset hvidløg
1/2 agurk
salt

Rør yoghurten sammen med sennep, citronsaft og hvidløg. Riv så agurken på den grove side af rivejernet. Kom den i en si og pres så meget væde fra den som muligt. Rør den i dressingen og smag til med salt.

Flæk bollerne og læg et salatblad i hver. Fyld agukedressing i og top med agurkeskiver, pølse og skiver af æble, som du har dryppet med en smule citron. Klap det hele sammen og pak det i gammeldags madpapir. Du kan evt. pakke dressingen for sig og smøre den på, lige når klapperen skal nydes. Og brug endelig den overskydende dressing til at dyppe nogle sprøde grøntsagsstænger i.