Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

14 ingredienser, du SKAL kende, hvis du elsker fastfood

Hvad skal der til for at gøre hverdagene lettere? Fastfood! Det er både hurtigt, let og lækkert - især når vi laver den selv!

Fastfood er en amerikansk betegnelse for varm mad, der er tilberedt på kort tid. Det er genialt til de lange dage, hvor man ikke har overskud til at stå og kokkerere en stor middag. Og det behøver slet ikke at være usundt! Med disse 14 ingredienser fra alle verdenshjørner kan du på ingen tid trylle basale madvarer om til en lækker og sund ret.

Mellemøstlige fladbrød med falafel

© Tia Borgsmidt

Det mellemøstlige køkken

Det mellemøstlige køkken er kendt for dets mange lækre krydderier. De både velduftende og velsmagende retter har gennem årene fundet en plads i mange danskeres madglade hjerter. Vi har udvalgt nogle af vores favoritingredienser, som er gode at bruge til fastfood.

Falafler

Falafler fås på frost i velassorterede supermarkeder og skal kun lige en tur i ovnen, før de smager mindst lige så godt som nystegte.

Kål

Kål mætter godt, det smager dejligt og er et appetitligt sprødt indslag. Køb kålen fintsnittet, eller skær den selv tyndt, fx på en mandolin. Drys kålen med lidt salt og sukker, og kram den godt; så bliver konsistensen lettere.

Granatæble

Granatæble er smukt, og de juvellignende røde kerner smager sødt og saftigt. Massér granatæblet godt, inden du skærer det over, så kerner og saft er nemmere at presse ud. I velassorterede supermarkeder fås granatæblekerner på frost, klar til brug.

Arabiske fladbrød

Arabiske fladbrød er lette og lækre, men er du ikke så meget til hvidt brød, så erstat dem med fuldkornstortillaer.

Hummus

Hummus er nemt at lave selv, hvis man bruger forkogte kikærter, men skal det gå rigtig stærkt, så kan man købe rigtig god hummus mange steder. Smag dig frem, og find din favorit.

Koriander

Koriander er uundværlig i det mellemøstlige køkken. Er du ikke vild med den parfumerede smag, så brug bredbladet persille i stedet.

Stegte nudler med grøntsager og soja

© Tia Borgsmidt

Det asiatiske køkken

Vi er vilde med asiatiske retter, især nudelretter! En nudelret kan nemt gøres krydret og lækker, og man kan bruge næsten alle grøntsager, så man nemt undgår madspild. Se her, hvilke ingredienser der er perfekte til en nudelret.

Nudler

Nudler er lynhurtige at tilberede, og vælger du fuldkornsvarianten, får du masser af smag og kostfibre med i købet.

Grøn karry

Grøn karry hører til de milde varianter, men du kan naturligvis justere styrken. Den giver en fantastisk smag, ikke kun til nudelretter, men fx også til dampede muslinger, men det er en helt anden snak.

Soja

Soja kommer vi ikke udenom, når vi laver asiatisk mad. Soja bidrager med en dejlig umamismag og er derfor også god som smagsgiver i andre retter. Vær forsigtig med doseringen. Den indeholder en hel del salt, så smag endelig til. Alternativt kan du bruge tamari, som indeholder mindre salt.

Grøntsager fra skuffen

Grøntsager fra skuffen er geniale at bruge, når det skal gå lidt hurtigt, og hvis man vil undgå madspild. Brug grøntsager, som er i sæson, og snit dem fint.

Åben hotdogs med spidskål

© Tia Borgsmidt

Det indiske køkken

En af de mest kendetegnende ting for det indiske køkken må være det lækre flade brød, naanbrød. Det kan bruges til rigtig mange retter, er nemt at lave og smager fantastisk. Se her, hvilke ingredienser, vi mener, passer perfekt til naanbrød.

Løg

Løg i tynde skiver, lidt mel og olie. Mere skal der ikke til, før du har de lækreste hjemmelavede ristede løg. Er du vild med rå løg, så hak et ekstra løg, og drys over din “hotdog”.

Pølser

Pølser er en smagssag. Er man ikke til pølser med gris, kan man efterhånden købe gode pølser med enten lam eller okse, som smager udmærket. Tjek evt. ingredienslisten, hvis du har svært ved at gennemskue kvaliteten.

Naanbrød

Naanbrød danner basen i stedet for et klassisk pølsebrød. Du kan også bruge skiver af et daggammelt surdejsbrød, som ristes forinden. Eller fladbrød/tortillaer, hvis du har det.

Pesto

Pesto er nemt at lave, men igen … skal man have mad på bordet i en fart, så må man gå med en god købt pesto. Vi foretrækker en pesto, som ikke er gennemblendet, men grov, da den giver noget lækker struktur til smagen.

Håndplukket til dig