Det mellemøstlige køkken
Det mellemøstlige køkken er kendt for dets mange lækre krydderier. De både velduftende og velsmagende retter har gennem årene fundet en plads i mange danskeres madglade hjerter. Vi har udvalgt nogle af vores favoritingredienser, som er gode at bruge til fastfood.
Falafler
Falafler fås på frost i velassorterede supermarkeder og skal kun lige en tur i ovnen, før de smager mindst lige så godt som nystegte.
Kål
Kål mætter godt, det smager dejligt og er et appetitligt sprødt indslag. Køb kålen fintsnittet, eller skær den selv tyndt, fx på en mandolin. Drys kålen med lidt salt og sukker, og kram den godt; så bliver konsistensen lettere.
Granatæble
Granatæble er smukt, og de juvellignende røde kerner smager sødt og saftigt. Massér granatæblet godt, inden du skærer det over, så kerner og saft er nemmere at presse ud. I velassorterede supermarkeder fås granatæblekerner på frost, klar til brug.
Arabiske fladbrød
Arabiske fladbrød er lette og lækre, men er du ikke så meget til hvidt brød, så erstat dem med fuldkornstortillaer.
Hummus
Hummus er nemt at lave selv, hvis man bruger forkogte kikærter, men skal det gå rigtig stærkt, så kan man købe rigtig god hummus mange steder. Smag dig frem, og find din favorit.
Koriander
Koriander er uundværlig i det mellemøstlige køkken. Er du ikke vild med den parfumerede smag, så brug bredbladet persille i stedet.