Østerstrenden breder sig i disse år til flere og flere, og det er sjovt at servere forskellige typer – både danske og fx irske. For nybegyndere er det en god idé at gratinere dem, enten på den nemme måde, vi viser her, eller prøv Østers Rockefeller. Krystalchampagneskåle og glas fra Dora, dyb tallerken, Creatures, fra Royal Copenhagen, skeer i mat stål fra Georg Jensen.
Østers er luksus og det perfekte match til et glas bobler på årets sidste aften. I år serverer vi østers før menuen med to forskellige vinaigrette. Til de knap så erfarne østersspisere byder vi på gratinerede østers, som helt sikkert vil være et hit.
Undgå at skærmen slukker
Ingredienser
2
personer
Estragonmignonette
½
stk.
skalotteløg
½
dl
hvidvinseddike
1
spsk.
friskhakket estragon
peber
½
tsk.
sukker
Spicy vinaigrette a la Bloody Mary
½
stk.
skalotteløg
½
stængel bladselleri
¼
dl
tomatjuice
3
dråber tabasco
1
spsk.
citronsaft
1
spsk.
olivenolie
Østers
6
østers
Sådan gør du:
Estragonmignonette
Pil og hak løget fint.
Rør løg med eddike og hakket estragon.
Smag til med peber og evt. lidt sukker.
Spicy vinaigrette a la Bloody Mary
Pil og hak løget.
Skær bladselleri i helt små tern.
Rør tomatjuice med tabasco, citronsaft og olie.
Tilsæt løg og bladselleri, og smag eventuelt til med lidt mere tabasco.
Østers
Åbn østers med en østerskniv ved at lirke kniven ind ved spisen.
Når skallen løsner sig, drejes østerskniven ned langs begge sider og åbner østersen.
Løsn østersen fra skallen.
Servér østers på bund af is, og dryp dressingen over, eller servér til.