Gratinerede østers

Østers og champagne er en perfekt kombination til nytår! Her er det gratinerede østers, som er et godt bud på østers for nybegyndere. Velbekomme!

Gratinerede østers

Østerstrenden breder sig i disse år til flere og flere, og det er sjovt at servere forskellige typer – både danske og fx irske. For nybegyndere er det en god idé at gratinere dem, enten på den nemme måde, vi viser her, eller prøv Østers Rockefeller. Krystalchampagneskåle og glas fra Dora, dyb tallerken, Creatures, fra Royal Copenhagen, skeer i mat stål fra Georg Jensen.

© Tia Borgsmidt

Gratinerede østers

4 personer

Nogle vil mene, det er synd, andre vil glæde sig over at få en gratineret østers. Smag selv, og nyd til et glas bobler.

Det skal du bruge

  • 8-12 østers
  • 2 dl groft salt
  • 50 g smør
  • 2 spsk. persille
  • 2 spsk. pankorasp
  • 4 spsk. parmesanost
  • Flagesalt og peber
  • Evt. spiselige blomster til pynt

Sådan gør du

  1. Åbn østers med en østerskniv ved at lirke kniven ind ved spidsen.
  2. Når skallen løsner sig, drejes østerskniven ned langs begge sider og åbner østersen.
  3. Løsn østersen fra skallen.
  4. Hæld saften fra, og læg østersene i et ovnfast fad med groft salt, så de ikke tipper.
  5. Kom smør og hakket persille i en gryde, og varm op.
  6. Tilsæt pankorasp og fintrevet parmesanost, og vend rundt.
  7. Krydr med flagesalt og peber.
  8. Fordel paneringen på dine østers, og gratinér dem i ovnen under grill, til de er gyldne.
  9. Servér straks, evt. pyntet med små spiselige blomster.

LÆS OGSÅ