Gratinerede østers
Østers og champagne er en perfekt kombination til nytår! Her er det gratinerede østers, som er et godt bud på østers for nybegyndere. Velbekomme!
AfLone Kjær
Gratinerede østers
4 personer
Nogle vil mene, det er synd, andre vil glæde sig over at få en gratineret østers. Smag selv, og nyd til et glas bobler.
Det skal du bruge
- 8-12 østers
- 2 dl groft salt
- 50 g smør
- 2 spsk. persille
- 2 spsk. pankorasp
- 4 spsk. parmesanost
- Flagesalt og peber
- Evt. spiselige blomster til pynt
Sådan gør du
- Åbn østers med en østerskniv ved at lirke kniven ind ved spidsen.
- Når skallen løsner sig, drejes østerskniven ned langs begge sider og åbner østersen.
- Løsn østersen fra skallen.
- Hæld saften fra, og læg østersene i et ovnfast fad med groft salt, så de ikke tipper.
- Kom smør og hakket persille i en gryde, og varm op.
- Tilsæt pankorasp og fintrevet parmesanost, og vend rundt.
- Krydr med flagesalt og peber.
- Fordel paneringen på dine østers, og gratinér dem i ovnen under grill, til de er gyldne.
- Servér straks, evt. pyntet med små spiselige blomster.