
Nytårsmenuen: Her er de bedste opskrifter til nytår
Der er feststemning, skønne drinks og vidunderlig mad på menuen på årets sidste dag. Vi tilbereder det meste i forvejen, så der er tid til at nyde både gæster og dronningens nytårstale.
AfLone Kjær
Forberedelse dagen før:
- Kog rødbederne møre
- Afkøl, og gnub skindet af
- Afkøl
- Kog belugalinserne som angivet på emballagen, afdryp og afkøl
- Vend linserne med olivenolie og citronskal, og opbevar i en beholder med låg
- Skær grønkålen i grove stykker
- Vend grønkålsbladene med olivenolie, og fordel på en bageplade med bagepapir
- Drys med salt, og bag dem i ovnen ved 170 0 i ca. 10 min., til de er sprøde
- Afkøl, og opbevar dem på et stykke fedtsugende papir i en beholder med låg
- Rens svampe, og gem dem i en papirpose i køleskabet til næste dag
På selve dagen:
- Kom balcamicoeddiken i en lille gryde og kog ind til det halve
- Hæld madeira på, og kog væden ind til det halve
- Hæld fond på, og kog ned til det halve
- Ønskes en tykkere konsistens, koges saucen lidt længere tid
- Tag gryden af blusset, og pisk koldt smør i
- Smelt smørret på en pande, og rist svampe med hvidløg ved god varme i ca. 3 min
- Ryst panden undervejs, så svampene ikke brænder på
- Krydr med salt og peber
- Krydr kødet med salt og peber
- Smelt smørret på en pande, og brun bøfferne ved god varme på begge sider
- Sænk varmen og steg i yderligere ca. 3 min. på hver side, afhængig af tykkelse og hvor rødt du ønsker kødet
- Lav kugler af rødbederne med et parisiennejern
- Alternativt skæres de i små tern
- Lun eventuelt linserne
- Anret belugalinser med rødbeder, svampe og tournedos
- Hæld madeiraglace over, og top med sprøde grønkålschips