Monoarchi træhus villa træ retreat kina
© Monoarchi

Uimodståeligt retreat i Kinas bjerge

Træhuset med det bølgende tag er gemt blandt bambus og vild natur i de fjerntliggende kinesiske bjerge, der skaber de bedste rammer for et unikt retreat.

Et unikt sted at få en pause

Dybt inde i de kinesiske bjerge gemmer der sig et fantastisk træhus, der med sit bølgende tag går i et med den omkringliggende natur.

Med udsigt over bambusklædte bjerge og snoende floder er huset et unikt sted at få en pause fra en hæsblæsende hverdag.

Monoarchi træhus villa retreat kina
© Monoarchi

Huset er båret af vinklede stålsøjler, der løfter terassen ud over floden. Samtidig beskytter stålsøjlerne jorden, så naturen kan forblive så uforstyrret som muligt.

Monoarchi træhus tag bølget træ
© Monoarchi

Set fra toppen synes huset at bestå af tre forskudte cirkler: Terassen, gæstehuset og den store tagterasse.

Taget og væggene er støttet af en ring af 57 træbænke, der resulterer i, at tagudhænget konstant varierer i højden, således at det omgiver gæsteværelset. Tagets skiftende form giver en unik udsigt fra hvert vindue i huset.

terasse balkon udsigt kina retreat Monoarchi
© Monoarchi

Taget har en tilsyneladende blødhed, der skaber en utrolig profil, mens formen inviterer landskabet ind i rummet og bibeholder husets private atmosfære.

Monoarchi tag udsigt træhus kina retreat
© Monoarchi

Formen på taget har ikke blot til formål at skabe et enestående udsyn. Det er også en hyldest til de lokale håndværkstradtioner. Huset er bygget af lokale kunstnere, hvor taget er dækket af træfliser, der giver en karakteristisk tekstur.

Monoarchi soveværelse udsigt træ seng
© Monoarchi

Indenfor er huset formet som et sneglehus, der leder ind mod soveværelset. Yderst ligger den store stue, som vender ud mod floden, hvor der gennem en stor karnap er et fantastisk udsyn til en nedlagt tefabrik.

Monoarchi trappe vindeltrappe
© Monoarchi

I midten af huset er en trappe, der leder op til en rummelig tagterasse, hvor gæster kan nyde udsigten over de lave dele af det bølgende tag.

Monoarchi udsigt vindue terasse
© Monoarchi