Sæt tænderne i japansk gourmet: Nyt kokketalent indtager gryderne i hipt spisehus

Den populære, japanske restaurant Kōnā Eatery, har siden de slog dørene op i november 2020, flittigt serveret japanske specialiteter for madglade gæster. Nu har spisehuset fået endnu en talentfuld kok med på holdet.

Kōnā Eatery
© Kōnā Eatery

Kōnā Eatery – et japansk inspireret spisested

Et stamsted for de lokale og værd at krydse byen for. Bag Elefanterne, og for tiden også en ret stor byggeplads, gemmer sig Kōnā Eatery – et japansk inspireret spisested. Her serveres små retter izakaya style og i den smukt indrettede underetage en 8-retters omakaze menu, hvor kokken bestemmer. Og der er en ny mand ved hibachi-grillen.

Philipp Inreiter, manden bag Kōnā Eatery, har fra starten villet udfordre, hvad en restaurant er og skal. Det har været et ønske at skabe et spisested, hvor maden er enkel, stemningen og rammerne afslappede og udviklingen aldrig stopper.

Philipp har inviteret nye kokketalenter ombord og ladet dem folde sig ud med ansvar for både izakaya- og omakaze-køkkenet – og inviterer løbende gæstekokke ind for at overtage køkkenet for en enkelt aften eller to.

Raw bar
© Kōnā Eatery

Nyt kokketalent

I de seneste år har italienske Jessica Natali været ansvarlig for den 8-retters omakaze (japansk for ”jeg overlader det til dig”)-menu, der serveres ved den store spisebar på nederste etage. Her har hun i det åbne køkken kreeret en menu inspireret af Japan, uden dogmer og med rødder i hendes mange års erfaring fra både noma og inua.

Nu overlader hun køkkenet til kollegaen Philip Limpel, aka JP, der kom til Kōnā Eatery i foråret og frem til i dag har været Køkkenchef i Izakaya-køkkenet. JP har sine rødder i det franske køkken, og en stor passion for det japanske og med det bedste fra de to verdener, har han fundet sin egen stil.

– Det er en stor fornøjelse for mig at se unge kokketalenter folde sig ud og finde deres personlige udtryk i omakaze-køkkenet. Jeg er altid med som kreativ sparring, vejleder og prøvespiser, men de får selv lov at sætte retningen og lege i køkkenet. Hos Kōnā vil der altid være en eksperimenterende tilgang til maden. Med JP får vi en passioneret kok med stor respekt for håndværket, en kæmpe nysgerrighed på råvarer og teknikker, og ikke mindst en stor ydmyghed for det japanske køkkens traditioner, udtaler ejer og kreativ Direktør Philipp Inreiter.

Kōnā Eatery
© Kōnā Eatery

Et mix af japanske og nordiske smage

Maden på Kōnā Eatery er inspireret af Japan og serveres enten izakaya style (små retter serveret med sake, øl og naturvin i afslappede rammer) på øverste etage eller som omakaze menu (kokken bestemmer), i det store åbne rum nederst i restauranten.

En af husets specialiteter er den meget populære japanske sandwich sando. En sando består af luftigt hvidt brød (Japanese milk bread), og i Japan er der ingen grænser for, hvad der kan fyldes i en sando. Den mest klassiske er katsu sando med paneret svinekød, som også er at finde på kortet hos Kōnā, men snyd ikke dig selv for den vegetariske version kinoko sando lavet med panerede svampe.

Indretningen i det store betonlokale står Archival Studios bag, og den er både smagfuld og omfavnende. Florlette orange tekstiler hænger ned fra loftet, møblerne er i lyst træ, og der er mørkeblå flader på baren. Det samlede indtryk er meget japansk og et tydeligt bevis på, at Danmark og Japan klæder hinanden æstetisk.

Hvor
Kōnā Eatery, Bag Elefanterne 15, 1799 København

Hvornår
Tirsdag - torsdag, klokken 17.00-23.00
Fredag - lørdag, klokken 12.00-14.30 og 17.00-00:00

Læs mere på hjemmesiden

LÆS OGSÅ