Snart kan du opleve nye Michelinstjerner i Tivoli

Tivoli får igen i år kulinarisk besøg på højeste plan, når både spanske, danske og islandske stjernekokke serverer Michelin-hædret mad i Det japanske Tårn.

Michelin-stjerner i Det japanske Tårn

Foodies og gastroturister kan godt begynde at glæde sig. Tivoli byder igen i år Havens gæster på mad i internationale topklasse i Det japanske Tårn. Sidste år var det de to-stjernede Michelin-restauranter AOC og færøske KOKS, som trak fulde huse. I år gentager Tivoli altså succesen og byder hele tre klasserestauranter inden for i forlystelseshaven.

I år kan Tivolis gæster opleve den spanske mesterkok Paco Morales, som har to Michelin-stjerner på sin superhypede restaurant Noor. De kan også smage islandsk gastronomi fra øverste hylde, når holdet bag den et-stjernede restaurant Dill tryller med islandske råvarer, og så byder Det japanske Tårn velkommen til en af dansk gastronomis rising stars, når vinderen af Michelinguidens Young Chef Award i år, Christoffer Sørensen fra restaurant STUDIO, serverer gastronomi inspireret af det spirende danske forår.

Pop up i Det japanske Tårn åbner den 21. april med STUDIO. Billetter til alle tre pop-ups kan købes fra 24. marts her

© Studio

STUDIO

Fra den 21. april til den 25. juni byder Restaurant STUDIO velkommen og giver Tivolis gæster mulighed for at opleve, hvorfor køkkenchef, Christoffer Sørensen, er kåret til årets unge kok i Michelinguiden og har opnået Global Master Level i den danske White Guide.
Christoffer Sørensen er endda nomineret i hele to kategorier ved dette års Årets Ret-konkurrence, som bliver kåret af Danske Madanmeldere. Til gæsterne i Det japanske Tårn har Christoffer Sørensen sammensat en gennemført gastronomisk oplevelse med ni serveringer, som afspejler det spirende forår og har særlig vægt på skånsomt fanget fisk, danske østers og blæksprutter, samt sæsonens udbud af grønt, understøttet af syltninger og fermenteringer. Restaurant STUDIO er p.t. ved at finde nye lokaler, så pop-up restauranten i Tivoli er eneste chance for at opleve Christoffer Sørensen og co's mad henover sommeren.

Køkkenchef Christoffer Sørensen siger om STUDIOs pop-up:

– Tivoli er et sted, hvor traditionen lever, men hvor innovation og nytænkning altid har været velkommen. Sådan er Studio også. Vi har rødder i det traditionelle håndværk, men vi udfordrer vanetænkningen og søger hele tiden udviklingen for at vise vores gæster nye veje til velsmag med kant og karakter. Vi vil gerne tilføje den gamle have et gastronomisk særpræg, som sætter nye standarder for, hvor godt man kan spise i Tivoli.

Paco Morales

Efter STUDIO rykker en af Spaniens mest hypede kokke, Paco Morales, ind i Det japanske Tårn. Paco Morales, der også kendt som kokkeverdenens Indiana Jones, laver hvad der bedst kan betegnes som 'gastro-arkæologi', hvor han genopdager og genopfinder mad fra det 10.-15. århundrede og skaber smukke, velsmagende retter, der forbinder fortidens ingredienser og smage med nutidens avancerede teknikker.

Til gæsterne i Tivoli har han skræddersyet en unik menu, som indeholder både andalusiske og danske ingredienser samt mere klassiske gourmet-råvarer som østers, tun og marv, og som kombinerer oplevelserne fra hans to-Michelin stjernede NOOR i jordnære versioner med den mere uformelle, udogmatiske og legesyge restaurant El Bar. Paco Morales' mad kan opleves fra den 2. juli til den 28. juli.

Paco Morales siger:
– Det er lykkedes mig at sætte Córdoba på det gastronomiske verdenskort. Nu er det min ambition at bringe skønheden og ideerne fra mit koncept videre ud i verden, og Tivoli er en vidunderlig platform til at nå ud til foodies og gastro-entusiaster i Danmark. Jeg har fået at vide, at Det japanske Tårn har 2800 lyspunkter, men vi tror, at vores projekt vil få det til at skinne endnu stærkere.

Restaurant Dill

Pop up-sæsonen rundes af fra den 1. august til den 11. september med islandske Restaurant Dill, som byder på noget så unikt som islandsk Michelinmad. Ejer og chefkok Gunnar Karl Gìslasson serverer uforudsigelig og kreativ islandsk fine dining, som på den ene side har fødderne dybt plantet i islandske madtraditioner og råvarer og på den anden side er fyldt med moderne teknikker, legesyge og internationalt udsyn.

Gunnar Karl Gìslasson kommer til Tivoli med en menu, som er bygget op omkring islandske råvarer og teknikker som vintertørret havkat, tang, frisk fisk, fermentering og Hangikjöt, som er kød røget over tørret fåregødning, og som samtidig trækker på inspiration og teknikker fra hans tid fra en række toprestauranter i Danmark og New York. Ligesom KOKS bragte Færøerne ind i Tivoli sidste år, får Tivolis gæster med Dill en unik mulighed for at smage islandsk mad fra øverste hylde uden at skulle finde passet frem og veksle valuta.

Chefkok og ejer, Gunnar Karl Gìslasson, siger:

– Min ambition er at bringe noget unikt og ægte islandsk til København. Dill handler om islandske ingredienser og traditioner serveret på en smuk og elegant måde. Samtidig er målet at skabe en varm, rar og uprætentiøs stemning – et sted hvor vores gæster føler sig hjemme. Jeg arbejdede i Danmark for cirka 20 år siden under stjernekokke som Jens Peter Kolbeck, Erwin Lauterbach og Mikkel Maarbjerg. Det var en magisk tid, og jeg har savnet København lige siden. Så det her er en perfekt mulighed for at komme tilbage og opleve nogle fantastiske uger i en by, som jeg elsker og savner.

LÆS OGSÅ