Guide: 7 designmarkeder, du ikke vil gå glip af

I takt med at foråret har meldt sin ankomst, begynder flere og flere designmarkeder at vende tilbage. På de danske finder du alle de kreative designere samlet på ét sted. Læs med for at sikre dig, at du ikke går glip af de fedeste kunsthåndværk- og designmarkeder i den kommende tid.

Finderskeepers Designmarked
© Foto: Liv Kastrup

Kunsthåndværk og design

De danske designmarkeder er et paradis for dig, der elsker design, håndværk, unikke objekter og små finurlige dekorationer. Her finder du kreative iværksætter, der arbejder benhårdt på at skabe nye, fantastiske kreationer. Både nyopstartede og velkendte designere har på markederne mulighed for at sætte deres præg på dansk design, samt en chance for at vise verden, hvad de har at byde på.

Her får du vores bud på 7 markeder, du ikke må gå glip af.

Flid designermarked
© Rasmus Kongsgaard

Flids Forårsmarked

Flid inviterer til kunst- og designmarked i Nørrebros smukke, gamle sporvognshal, hvor der præsenteres mere end 100 lokale kreative, der udstiller kunst, håndlavet design samt kunsthåndværk.

Det kunstneriske omdrejningspunkt til markedet vil være design, grafik, keramik, tekstildesign, kunst, illustration, design i træ, belysningsdesign, kunsthåndværk samt smykkedesign.

Til Flids Forårsmarked kan du blandt andet besøge A Circular Design Studio, Mai-Britt Amsler, Maria Retpen, Kaja Skytte Studio, Clayplay og mange flere.

Hvor Nørrebrohallen - Nørrebrogade 208, 2200 København N

Hvornår 2. april - 3. april 2022, klokken 11.00-17.00

Pris 30 kr.

Læs mere på Flids hjemmeside

The Creative Mind Experience
© Creative Mind

The Creative Mind Experience

Arrangementet bliver beskrevet som "Danmarks største sanseoplevelse", og her bydes man på både smagninger, kunst, live performance og design. Igennem udstillingen vil du blive mødt af skaberne bag de fantastiske værker og produkter, hvor der er mulighed for at høre historien og processerne bag deres arbejde.

Du kan opleve et stort udvalg af blandt andet håndlavede møbler, billedkunst, smykker, design, keramik, tattoo og skulpturer.

Hvor Øksnehallen - Halmtorvet 11, 1700 København

Hvornår 9. april - 10. april 2022, klokken 11.00-17.00

Pris Dagsbillet: 295 kr. + gebyr, Weekendbillet: 400 kr. + gebyr

Læs mere på hjemmesiden, hvor du også kan købe billetter.

Villa Strand
© Hotel Hornbækhus

Kunsthåndværkermarked på Villa Strand

Hotel Hornbækhus står bag Kunsthåndværkermarked på Villa Strand. Her kan du blandt andet opleve værker fra kunsthåndværkere, smykkedesignere, keramikere, glaspustere og lignende. Og så endda i smukke opgivelser!

Hvor Hotel Hornbækhus - Skovvej 7, 3100 Hornbæk

Hvornår 16. april 2022, klokken 11.00-15.00

Læs mere på hjemmesiden

Musicon Designmarked
© @danielrd85

Musicon Designmarked

Til det klassiske designmarked på Musicon kan du møde en blanding af både upcoming og etablerede designere, kunstnere og kunsthåndværkere fra ind- og udland. Her er tøj, tasker, smykker, boliginteriør, møbler og en masse andet samlet i den 1.800 kvm store eventhal.

Hvor Musicon - Hal 9, Lydmuren 6, 4000 Roskilde

Hvornår 23. april - 24. april 2022

Pris Gratis entré

Læs mere på hjemmesiden

Neu kunst- og designermarked
© Neu

NEU - Et kunst & designmarked i Aalborg

Lørdag den 7. maj 2022 fylder Neu igen Kedelhallen op med masser af flot kunst og design. Oplev 60 forskellige stande med kunst, design og håndværk, kreeret af såvel upcomers som veletablerede designere.

Hvor Nordkraft - Kjellerups Torv 5, 9000 Aalborg

Hvornår 7. maj 2022, klokken 10.00-17.00

Pris Gratis entré

Læs mere på Neu's Facebook

Slagteriet
© Slagteriet

Slagteriets Street Market

Slagteriets Designmarked byder på mere end 50 forskellige stande inden for kunsthåndværk, design, drikke og fødevarer. Du kan opleve spændende værker inden for smykker, keramik, tøj, illustrationer, bolig og interiør.

Hvor Slagteriet - Struervej 32, 7500 Holstebro

Hvornår 22. maj 2022, klokken 11.00-16.00

Pris 20 kr. (Børn under 10 år, gratis adgang)

Læs mere her

Frue Plads Marked
© Christoffer Askman

Kunsthåndværkermarkedet Frue Plads

Ved Kunsthåndværkermarkedet på Frue Plads kan du opleve nyt, dansk kunsthåndværk og design indenfor tekstil, keramik, grafik, glas, smykkedesign og meget andet.

Markedet foregår udendørs og består af omkring 130 professionelle kunsthåndværkere og designere, som udstiller deres værker på den smukke plads i København.

Hvor Frue Plads, København K

Hvornår 11. august - 13. august 2022

Pris Gratis adgang

Læs mere her

LÆS OGSÅ