Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Her er forårets udstillinger

Få et overblik over, hvad du skal opleve både øst og vest for Storebælt.

Kunstforeningen Gl Strand / Grønningen

© Kunstforeningen Gl Strand / Grønningen

Udstillinger øst for Storebælt

Grønningen, til d. 7. april

Det er første gang nogensinde, at Kunstnersammenslutningen Grønningen, der blev stiftet i 1915, udstiller i Kunstforeningen GL. STRAND. 40 fremragende kunstnere bidrager. Læs mere her.

Bjerget synger, til d. 28. april

"Bjerget synger" er titlen på et værk af lydmaleren Knud Viktor, som i 1960’erne flyttede til Luberon-bjergene i Frankrig for at hengive sig til naturens lydunivers. Her er tale om en tidlig øko-kunst. Udstillingen finder sted på Museet for Samtidskunst.

Niels Skovgaard, til d. 28. april

Niels Skovgaard (1858-1938) var guldaldermaleren P.C. Skovgaards yngste søn. Hans værker spænder over maleri, skulptur, illustration og keramik. En ny udstilling viser hans samlede indsats. Udstillingen finder du på Fuglsang Kunstmuseum.

Ind i stoffet, til d. 12. maj

Preben Hornung (1919-89): Udstillingen "Ind i stoffet" sætter fokus på 14 produktive år, som Hornung tilbragte i Alsted Gl. Præstegård ved Sorø fra 1970 til 1984. Preben Hornung er en af de betydeligste danske malere i anden halvdel af det 20. århundrede. Se udstillingen på Sorø Kunstmuseum.

© Dansk Arkitektur Center / MIR

Umistelige landskaber, til d. 26 maj

DAC (Dansk Arkitektur Center) er aktuel med udstillingen “Umistelige landskaber” af arkitekt Dorte Mandrup. Udstillingen omdanner DAC til et drømmende landskab, hvor besøgende kan gå på opdagelse. Læs mere her.

Al magt til skønheden!, til 16 juni

Nivaagaards Malerisamling har vejret tidsånden og sætter nu fokus på William Morris. Han var foregangsmand inden for den britiske Arts and Crafts-bevægelse. Hans værker gennemsyres af en dyb interesse for blomster og planteornamentik, der peger frem mod den senere jugendstil/art nouveau. Læs mere om udstillingen her.

En kærlig verden, til d. 8. september

Fra 9. februar til 8. september kan du opleve den australske kunstner Patricia Piccininis (f. 1965) forunderlige, fantasmagoriske og uhyggelige, hyperrealistiske værker. Gys! Oplev den spændende udstilling på Arken.

påske udstilling på Dronninglund Slot

© Dronninglund Slot

Udstillinger vest for Storebælt

Påskeudstilling på Dronninglund, fra d. 18. til d. 22. april

Slottet åbner for deres fine påskeudstilling, hvor stuerne og salene bliver flot pyntet og bordene får en påske make-over af kendte danske navne. Læs mere her.

Picnic, til d. 22. april

Picnic er en udstilling med monotypier af maleren Morten Buch (f. 1970), der i disse originale tryk viser nerven i grafikken. Besøg udstillingen på Horsens Kunstmuseum.

Jens Birkemose, til d. 26. maj

Jens Birkemose er en af de mest alsidige og markante kunstnere. Han har været aktiv i over 50 år som maler, grafiker og fotograf. Nu viser Museum Jorn en stor udstilling med hans signalkraftige værker. Læs mere her.

Kvindernes surrealisme, til d. 2. juni

Hvis man ikke fik oplevet udstillingen i Kunstforeningen i København, så har man nu chancen frem til 2. juni på Kunstmuseet i Tønder. Det drejer sig om Kvindernes surrealisme. Franciska Clausen, Rita Kernn-Larsen og Elsa Thoresen. Værker af tre interessante men, delvis glemte kunstnere. Du kan læse mere her.

Kay Bojesen udstilling på Trapholt

© Trapholt / Kenneth Stjernegaard

Kay Bojesen - Humøret i dansk design, til d. 10. juni

Udstillingen fortæller en ny historie om Kay Bojesen, der bedst beskrives som en innovativ håndværker, en skarp forretningsmand og et stort legebarn. Læs mere om Trapholts største og mest omfattende udstilling nogensinde her.

Den fundamentale usikkerhed, til d. 24 november

Eske Kaths (f. 1975) udstilling "Den Fundamentale Usikkerhed" består af en række malerier og skulpturer. I sine farvestrålende og uhyre delikate landskabsmalerier skildrer Kath en destabiliseret natur, hvor tsunamier, vulkanudbrud og stigende vandstande truer civilisationen, og horisontlinjerne flimrer. Find udstillingen på Trapholt.

Relaterede Artikler