© Brokmans / @brokman_s

Fra 1 til 11 ansatte på kun en måned: Masterchef-deltagers vestjyske bageri er ultrapopulært

I Lemvig kan vestjyderne nu nyde en BMO på surdej og en efterfølgende affogato. De nye termer er kommet med det nyåbnede Brokmans, hvor gæsterne strømmer til i en så høj grad, at ejerne (næsten) ikke kan følge med.

I den lille, vestjyske havneby Lemvig har Rebekka Brokman og hendes mor, Liselotte, åbnet et surdejsbageri, frokostrestaurant og kaffebar i et – under navnet Brokmans.

Med lokation i det yderste af Vandkantsdanmark kunne man fristes til at tænke, at der er god tid til at kræse for kunderne, og at alting går lidt mere stille og roligt. Men sådan er det ikke. SLET ikke.

Her tages syvmileskridt for at nå rundt til alle kunder, fritiden er minimal og medarbejderantallet er steget eksplosivt. Med andre ord: Der er gang i biksen.

Rebekka Brokman (til venstre) og mor Liselotte (til højre) har sammen åbnet Brokmans på havnen i Lemvig. Her står de spændte og klar på åbningsdagen 1. juli 2023.

© Brokmans / @madskrabbefotografi

Akut behov for flere hænder

Der gik ikke længe, fra dørene åbnede for første gang, før vestjyderne fik øjnene op for det nye bageri.

“Fra dag ét blev vi lagt ned. I begyndelsen startede jeg klokken halv tre om natten for at kunne følge med,” fortæller Rebekka i et interview med TV Midtvest.

Faktisk gik det så stærkt, at duoen akut havde brug for flere hænder til at gøre alle kunderne glade.

“Vi kiggede ret hurtigt på hinanden efter første og anden dag og blev enige om, at vi skulle have fat på nogle flere medarbejdere med det samme. Nu er vi så 11 ansatte udover min mor og jeg. Så det eskalerede ret voldsomt,” forklarer Rebekka.

Tyrkiske æg er en af de retter, Vestjyderne kan nyde hos Brokmans.

© Brokmans / @brokman_s

Surdejsbrød, 'BMO' og affogato

Hvad skyldes hypen, tænker du måske.

En del skal findes i Rebekkas baggrund, der sikrer tårnhøj kvalitet.

Hun er udover nyudklækket café-medejer også en vaskeægte surdejsnørd – og tidligere Masterchef-deltager.

Nørderiet omkring den særlige dej deler hun på sin hjemmeside og Instagramprofil og nu også med gæsterne i caféen, der får lov at smage på sagerne.

Og selvom Brokmans ligger i det vestligste Vestjylland ligner menukortet mere et, du finder på Vesterbro i København.

Her kan kunderne forkæle sig selv med alt fra en 'BMO' (populær forkortelse for bolle med ost, red.) og kardemommesnurrer til tyrkiske æg og et scoop is i kaffen.

Heldigvis var vestjyderne klar til surdej, pisket smør og Arla Unika.

“Vi var lidt i tvivl, om Lemvig forstod ’BMO’ og var klar på, at det er noget, man kan gå ud og spise – også selvom man ikke bor i København, Aarhus eller Aalborg. Men det skal jeg da lige love for, at de var,” siger Liselotte.

© Brokmans / @brokman_s

Du kan besøge Brokmans på Havnen 44C, 7620 Lemvig.