Nyt galleri i Odense: Albert Contemporary vil være Fyns centrum for samtidskunst

Lige om lidt slår Jonathan Kvium dørene op for galleriet Albert Contemporary, og er du kunstinteresseret, er det uden tvivl et besøg værd.

Jonathan Kvium foran sit galleri Albert Contemporary
© PR-foto

Galleriet Albert Contemporary

Fra den 4. december kan du opleve national og international samtidskunst lige midt i centrum af Odense. Her åbner Jonathan Kvium, som er søn af multikunstneren Michael Kvium, nemlig et nyt galleri ved navn Albert Contemporary.

Navnet udtrykker både en forkærlighed for den danske maler Albert Mertz, men også for Jonathans ophav, hvor mændene har heddet Albert til mellemnavn i flere generationer. Det er dog helt bevidst, at det kendte efternavn ikke er en del af galleriets navn, da Jonathan ikke ønsker, at galleriet skal skabe for mange associationer til hans kendte far.

Odense som relevant kunstby

Med galleriet vil Jonathan gøre Odense relevant for både kunstinteresserede og kunstnere.

– Jeg vil gerne være en brik i det større spil for at hæve byens kulturelle niveau og gøre Odense til en rigtig storby. Jeg vil give fynboerne et sted, hvor de præsenteres for det bedste inden for ny national og international kunst, forklarer han.

Det skal i første omgang ske gennem gruppeudstillingen 'grand'.

Maleri af Sune Christiansen
© Sune Christiansen

LÆS OGSÅ

Gruppeudstillingen 'grand'

På udstillingen 'grand' vil kunstinteresserede blive præsenteret for kunst fra tre dygtige, danske malere, som arbejder forskelligt med maleriet og malerkunsten.

Kunstnerne omfatter Sune Christiansen, der med sin farverige kunst bevæger sig i spændingsfeltet mellem det figurative og abstrake, Rasmus Eckhardt, hvis værker kredser om menneskets bevægelse og stilstand samt Luca Bjørnsten, der i sine malerier dokumenterer den tid, vi lever i og de skulpturer, vi mennesker skaber i landskabet.

Jonathan siger følgende om udstillingen:

– Få af kunstens medier har så stor en historie som maleriet - og malerkunsten lever og har det godt, det bliver ‘grand’ beviset på. Udstillingens titel refererer også til den store begivenhed, det er at åbne et galleri.

Kunne du tænke dig at opleve udstillingen og blive klogere på kunsten, så besøg galleriet i Brandts Passage 34 i Odense allerede på åbningsdagen, lørdag den 4. december.

Maleri af Rasmus Eckhardt
© Rasmus Eckhardt
Maleri af Luca Bjørnsten
© Luca Bjørnsten

LÆS OGSÅ