Restaurant Mark
© Lars Ranek

Luksusbistro har slået dørene op i hjertet af København

Mandag den 9. maj 2022 slog Restaurant Mark dørene op for en ny, stor og totalt istandsat restaurant på Axeltorv i hjertet af København.

En ambitiøs luksusbistro

Danmark er et land, der bugner af gode råvarer. Alt det gode, der kommer fra landet, havet og de mange dygtige producenter rundt omkring i Danmark bliver grundlaget for Restaurant Mark, der åbner i de første dage af maj.

– Jeg synes, vi kan være stolte af det, vi er så dygtige til at dyrke og avle i Danmark. Samtidig er der et utal af både store og små virksomheder, der med ambition og dedikation producerer alt fra spændende øl, vin og most til gode oste, charcuteri og andre lækkerier. Vi synes, der er mange gode grunde til at bygge en restaurant, der har det som sit fundament og kombinere det med et højt og ambitiøst kulinarisk niveau, siger Rasmus Pors, partner i Madkastellet, der står bag og driver restauranten.

Restaurant Mark
© Lars Ranek

Moderne almanakkøkken

Maden på Restaurant Mark bliver moderne bistrostil baseret på franske køkkenteknikker. Køkkenet er et almanakkøkken, der følger sæsonerne og henter grønt, fisk, kød og andre varer lige på det tidspunkt, de er allerbedst.

Selv om hovedparten af råvarerne er danske, og menuen tager udgangspunkt i danske madtraditioner, er retterne altid opdaterede, nyfortolkede og måske serveret i globale gevandter, hvis det er det, der får det bedste ud af dem.

Restaurant Mark
© Lars Ranek
Restaurant Mark
© Lars Ranek

Erfarne folk bag roret

Bag komfuret står en solid kraft i form af Køkkenchefen Bendix Sixhøj Laursen, der blandt andet har erfaring som køkkenchef på Restaurant Radio, souschef og assisterende køkkenchef på Søllerød Kro samt ansættelser på Bistro Boheme og Ruths hotel.

Bendix får særdeles kompetent hjælp på Front og House-fronten af sommelier Gin Isabel Martín Haugaard, der har en fortid fra steder som Helene Badehotel, Hotel Sanders, Gastronomisk Innovation og NIMB.

Fra morgen til aften, til hverdag og fest

Mark har åbent for morgenmad, hvor man kan droppe ind på vej til jobbet, til et morgenmøde eller slappe af i weekenden. Det samme gælder for frokost og aften hele ugen ud.

Har man lyst til en drink, et glas vin eller en øl, er baren åben med lækre barsnacks og små retter. Når vejret er til det, kan man trække udenfor i solen og slappe af med udsigt til byens liv, Cirkusbygningen og Palads.

Restaurant Mark er også stedet, hvor man som virksomhed kan holde sine møder eller arrangementer i en afgrænset del af restauranten med god forplejning, morgenmad, frokost eller afslutning med middag og eventuelt fest.

Restaurant Mark
© Lars Ranek
Restaurant Mark
© Lars Ranek

God beliggenhed og gode faciliteter

Restauranten bliver for alle, der sætter pris på et godt køkken med stor velsmag, en attraktiv vinkælder og et uformelt men alligevel opmærksomt værtskab med højt niveau.

Restaurant Mark
Axelborg
Axeltorv 3
1609 København V

Læs mere på hjemmesiden

LÆS OGSÅ