Den tostjernede Michelin-restaurant Kadeau udvider nu deres gastronomiske univers med den nordisk cocktailbar "1408", der første gang slår dørene op fredag den 20. april kl. 17.
Baren holder til i lokalet lige ved siden af Kadeau på Christianhavn og er opkaldt efter det postområde, den tilhører. Konceptet på 1408 er udviklet af Morten Damgaard, som også står bag de øvrige postnummer-cocktailbarer: 1105, 1656 og den nyåbnede 1789 på Frederiksberg.
Ambitionen med den nye bar "1408" er at åbne en af verdens bedste cocktailbarer – og en 100% nordisk én af slagsen. Sådan lyder det fra Rasmus Kofoed, som er en af tre ejere af Kadeau. De to andre ejere er Simon Lennet og Simon Frank, der står bag flere populære natklubber i København, heriblandt Chateau Motel.
Udelukkende nordiske ingredienser
På menuen finder man udelukkende nordiske ingredienser. Morten Damgaard fortæller om konceptet:
– Vi har lavet klassiske cocktailbarer de seneste 10 år, og vi følte at de kunne være spændende at vende tingene lidt på hovedet. Og da vi så mødtes med Kadeau og blev enige om at lave noget sammen, så gav det sig selv.
Når man laver en cocktailbar udelukkende baseret på nordiske ingredienser, bliver man nødt til at være kreativ. Mange af de ingredienser, som normalt indgår i en cocktail, har folkene bag 1408 måtte nytænke. Et eksempel er syre, som normalt kommer fra citron eller lime, og som 1408 har fundet i fx stikkelsbær.
– Så man kan sige, at det, der til at starte med er en begrænsning, gør, at man bliver nødt til at være innovativ og nytænkende, og så pludselig opstår der en masse smagssammensætninger og nuancer, som man aldrig havde fundet ved at gå traditionelt til værks, fortæller Morten Damgaard.
En tilføjelse til cocktailmenuen bliver, at Kadeau leverer en bar-snack menu, der ifølge chefkok Nicolai Nørregaard bliver langt over, hvad man kan finde på selv de bedste cocktailbarer verden over.
På bar-snack-menuen hos 1408 finder man blandt andet andebacon med brændt porre og løg og papirtynde kartoffelchips med purløgsblomster og fermenteret creme fraiche.
Priser fra 65 kr.