Hjemmelavet is: 21 steder du skal besøge

Hungrer du efter kvalitetsis? Her får du en guide til nogle af de lækreste steder i landet.

Kalas Bornholm
© Kalas Bornholm

Thy Øko-is, Thy

Hos Thy Øko-is får du is lavet af deres egne økologiske køer, her laves isen helt fra bunden på deres lille ismejeri, hvor de også har en fin tilhørende gårdbutik.

Se mere her.

Møllevangs Gårdbutik og Ismejeri, Rødkærsbro

Her på ismejeriet kan du blandt andet få en flødeis med ølsmag, isen er lavet af mælk fra Tange Skovgård og af naturlige produkter. Foruden en skøn isoplevelse kan du også på Møllevang få en hyggelig ferie i deres træhus.

Se mere her.

Bornholms ismejeri, Svaneke

Skal du bruge nogle sommerdage på solskinsøen, kan du tage forbi Bornholms Ismejeri, som har en masse smagsvarianter - prøv blandt andet is med kastanjer og havtorn.

Se mere her.

ll Gusto Odense
© ll Gusto Odense

ll Gusto, Odense

Her hos den første italienske isbutik i Odense kan du få ægte hjemmelavet italiensk is. Il Gusto laver is med de oprindelige, italienske traditioner, hvor den friske mælk pasteuriseres.

Se mere her.

Is kompagniet, Løkken

Her er alle is-baser glutenfri, ligeså vel er alt deres gourmet chokolade fra Sv. Michelsen også glutenfri. Du får is, der er lavet med håndplukkede økologiske hyldeblomster og rabarber. Alt is laves på frisk gårdmælk fra Ingstrup mejeri.

Se mere her.

Møn is, Stege

På Møn finder du et lille ismejeri, hvor du kan få is lavet på økologisk mælk og fløde, som bliver leveret fra en lokal gård. Foruden den gode is, kan du også købe frisk mælk, mørt kød og pølser i gårdbutikken.

Se mere her.

Kalas Bornholm
© Kalas Bornholm

Kalas, Bornholm

Med udsigt direkte ud til havet finder du nok ikke noget bedre sted at nyde din is. Hos Kalas Bornholm er isen frisklavet på bornholmsk økologisk mælk, hvor frugt og bær kommer fra øens haver. Isudvalget skifter fra dag til dag og er en god blanding af kendte og nye varianter.

Se mere her.

Gelato Di Natura, Esbjerg

På Vestkysten finder du autentisk håndlavet italiensk is. På caféen kan du også få fingrene i en udsøgt islagkage, med italienske is og chokoladecreme mellem lagene.

Se mere her.

Okkels is, Silkeborg

Hos Okkels is bliver isen fremstillet på økologisk letmælk, yoghurt eller vand, hvilket gør, at den har et lavt fedtindhold. Men isen er stadigvæk cremet og lækker, og lavet på naturligvis råvarer - her kan du desuden også få lækre milkshakes.

Se mere her.

Dolce Vita
© Dolce Vita

Dolce Vita is, Aarhus

Venedig er at finde i Aarhus, hvor alle ingredienser røres i hånden i oprindelig Italiensk stil. Her kan du få en hvid mousse is, som er let, luftig og smager fantastisk.

Se mere her.

Alice, København

Skal du have en vanilje is, som virkelig smager af vaniljebønner og mælk? Så tag hen på Alice. Her er alt is produceret i huset. Der er et begrænset udvalg af smage, men til gengæld er de helt i top.

Se mere her.

Skal du se flere kvalitets-is-steder i København, så har vi samlet ni steder her.

Aabybro Mejeri, Aabybro

Ved det gamle og velbevarede Mejeri i Aabybro ligger ”Privaten Iscafé”, hvor man kan nyde gammeldags isvafler, isdesserter, og soft ice fremstillet på dansk fløde. På caféen kommer mejeriets historie blandt andet til udtryk i møblerne, som har været i familiens eje i over 100 år.

Se mere her.

Voel Ismejeri
© Voel Ismejeri

Voel ismejeri, Voel

Befinder du dig i Midtjylland, kan du med fordel slå et smut forbi den lille by Voel. Her ligger et lokalt ismejeri, som laver italiensk is med danske, lokale råvarer. Deres bær- og frugtsorbet har en cremet konsistens, samtidig med at de helt laktosefrie.

Se mere her.

Nygård Ismejeri, Grindsted

Hos Nygård Ismejeri finder du en familie på fem, som har en stor fælles passion og interesse for is. Her får du is fra deres egen produktion af mælk og fløde, og en masse lækre isvarianter.

Se mere her.

Kollerødgård is, Græsted

Isen på Kollerødgård laves af mælk fra gårdens egne køer som hovedingrediens. Du kan altid få fingrene i isen, da den står i en selvbetjeningsfryser i gården. Her kan du blandt andet smage varianter med citronverbena og chai.

Se mere her.

Mammis Gelato
© Mammis Gelato

Mammis Gelato, Aarhus

I smilets by finder du mor og datter, som sammen har startet deres egen gelato butik. Alt laves fra bunden og er i den ægte gelato ånd med en masse lækre smagsvarianter.

Se mere her.

Frydendal ismejeri, Sønderborg

I det sydlige Danmark finder du ægte hjemmelavet bondegårds is, her er de især kendt for deres hyldeblomst is, som er lavet på en hyldeblomstsirup.

Se mere her.

Ny Lundgaard Ismejeri, Viborg

Her finder du økologisk bondegårdsis lavet på kærlighed. Isen er lavet på naturlige råvarer, og frugt og bær købes hos lokale avlere. Til ismejeriet er der knyttet en økologisk gårdbutik, hvor du kan købe ost fra Thise Mejeri, kød og andre lækre ting.

Se mere her.

Ismageriet
© Ismageriet

Ismageriet, København S

På Amager finder du én af Ismageriets to butikker. I baglokalet foregår isproduktionen efter de italienske takter. Isen du får her er inspireret af gelato tilført danske smagsvarianter.

Se mere her.

Dueholm ismejeri, Trandum

Tæt på Skive kan du besøge Dueholm, som er en familiegård, der gå op i velfærdslandbrug og fokuserer på dyrevelfærd. Disse elementer bæres med videre i deres is, som laves på mælk og fløde fra egne køer.

Se mere her.

Fredis, Løkken

På den lille café i Løkken får du hjemmelavet italiensk is, som bliver lavet flere gange dagligt på sødmælk i stedet for fløde.

Se mere her.