De 6 bedste destinationer til ferien i efteråret

Sådan bliver den hårde overgang mellem sommer og vinter nemmere – vi har samlet 6 skønne feriedestinationer i Europa.

Skal du på ferie?

Sommeren er kommet og gået, men mange af os hungrer stadigvæk efter lidt ferie. Men så er vi så heldige, at der er masser af skønne feriedestinationer, som man ligeså godt kan besøge i mellemperioderne. Faktisk kan perioderne imellem sommerferien og juleferien være de billigste tidspunkter at rejse.

Om du er til ferie med sol-sikkerhed, shopping i storbyen eller en kulturel ferie, så finder du herunder 6 forslag til din næste tur ud i Europa.

LÆS OGSÅ 21 forslag til, hvor du kan holde sommerferie i Europa.

efterårsferie malta ø sol
© Pixabay

Sol-sikkerhed

Kreta

På Grækenlands største ø finder du masser af sol – faktisk kan ø-boerne nyde godt af omkring 300 solskinsdage om året. På Kreta er der mulighed for ren afslapning på luksushoteller og lækre sandstrande, men du kan også komme hjem med nye oplevelser i bagagen – Kreta har nemlig flere spændende seværdigheder, som er værd at tjekke ud. Hvis du er til vandreture, så er Samariá-kløften noget for dig! Du kan også dykke og snorkle, besøge Chania, som er de lokales marked, eller udforske Elafonissi stranden (Den Lyserøde Strand).

Det er bare med at komme afsted.

efterårsferie på malta sol og strand
© Flickr / Daniel Sjöström

Malta

Middelhavs-paradiset er et af de mindste lande i verden, og består af syv små-øer. Her kan du også nyde de mange solskins-timer, hvis du allerede er begyndt at savne de lange dage. Med smukke klippeformationer langs kysten, skønne sandstrande og det blå hav viser Malta fra sin bedste side, og venter blot på, at du kommer på besøg.

LÆS OGSÅ: De 11 vildeste hoteller i verden.

efterårsferie storby ferie shopping milano
© Flickr / Mike Beales

Shopping i storbyen

Milano

I Milano vil du opleve Italien på ægte storby-manér. Hvis du er til lækker mad, førsteklasse shopping, historie, mode og design – så er Milano feriestedet for dig. Der er noget for enhver i storbyen, og man vil ikke komme til at kede sig. I Milano får du en ferie med fart og masser af indtryk, som du sjældent vil glemme.

efterårsferie storby ferie shopping london
© Pixabay

London

Den kendte storby byder på lidt af hvert. Den er fuld af seværdigheder og oplevelser for alle: Om du rejser alene, med venner eller børn, så er der noget at give sig til. I London er der også masser af forskellige aktiviteter, som kan tilpasses efter hvilket budget man har for ferien. Om du skal forkæle dig selv med overnatninger på 5-stjernet hotel og shoppe igennem eller blot gå rundt i den skønne by, se de mange seværdigheder og suge stemningen til dig – så kan du få hvad du ønsker i London.

efterårsferie arkitektur ferie kultur bosnien mostar
© Wikipedia

Vild med arkitektur?

Mostar

Der er masser af gode grunde til at gøre Bosnien-Hercegovina til din næste feriedestionation, og én af dem er byen Mostar, som byder på storslået arkitektur og masser af historie. Byen er især kendt for dens bazargader på hver side af floden, hvor du vil finde restauranter, caféer og gallerier. Men mest af alt er byen kendt for Stari Most eller Den Gamle Bro, som du ser på billedet ovenfor, som af UNESCO er blevet udråbt som en verdensarv.

LÆS OGSÅ: Drømmerejser: 7 fantastiske rejsemål med storslået arkitektur.

efterårsferie arkitektur rom italien kultur ferie
© Pexels

Rom

Rom er en klassisk feriedestination for alle, som elsker arkitektur og historiske oplevelser. Men byen er også perfekt for de, der er vilde med italiensk mad og kaffe. De store seværdigheder i Rom som Collusseum, Peterskirken og det Sixtinske Kapel er meget populære, og derfor må man ofte stå i kø (i lang tid) for at komme til. MEN, hvis du tager derned i mellemperioden eller udenfor de klassiske skoleferier, så er risikoen for lange køer mindsket.