Drømmerejser: 7 fantastiske rejsemål med storslået arkitektur

Nyd billederne fra disse syv unikke mål for drømmerejsen, og drøm dig væk fra Danmarks kolde vejr.

Taj Mahal – Indien
© Pixabay

Dette smukke marmor mausoleum er som taget ud af en drøm. Det er bygget af Shah Jahan til hans kone. Under Taj Mahal, som oversættes til "paladsets krone", er Shah og hans hustru Mumtaz Mahal begravet.

Det skønne haveanlæg med kanaler symboliserer paradiset, og mausoleumsbygningens overdådige kuppel med spir når en højde af 73 m. Denne seværdighed fra UNESCOs verdensarvliste, lægger højt på de fleste danskeres liste over drømmerejser.

Borobudur – Indonesien
© Justine Hong/Flickr.com

I det centrale Java i Indonesien ligger verdens største buddhistiske monument Borobudurm, som kan oversættes til "buddhisttemplet på bjerget". Tempelanlægget består af ni platforme – den øverste er dekoreret med 72 Buddha statuer, som alle sidder under de buddhistiske spir konstruktioner, kaldet Stupa, som ses på billedet.

Parthenon – Grækenland
© Pixabay

Parthenon er et storslået stykke arkitektur på Athens Akropolis. Templet blev oprindeligt dedikeret til gudinden Athene, som blev anset for at være Athens skytsgudinde.

Den flade klippe Akropolis rejser sig 150 m. over havet i byen, og kan dermed spottes fra mange steder i byen. Et smukt syn på afstand, og lige så betagende helt tæt på – en drømmerejse som mange ønsker sig.

Bayon – Cambodja
© Helene Hedegaard

I og omkring Angkor Thom, den sidste og mest udholdende hovedstad i Khmerriget, findes der utallige smukke og interessante templer – den mest kendte af alle værende Angkor Wat, som ligger lidt syd for byen.

Men inde i byen Angkor Thom finder man blandt andet templet Bayon. Det helt specielle og karakteristiske ved Bayon er de imponerende men mystiske stenansigter på de mange tårne rundt om det centrale toppunkt.

Pyramiderne – Egypten
© Pexels

Rigtig mange drømmer om en rejse ned for at se pyramiderne, og der er fundet hele 138 af dem i Egypten, men de mest populære befinder sig ved Giza, lidt uden for Kairo. I dette pyramidekompleks finder vi den største af dem alle: Keops pyramiden – som også er den eneste overlevne af verdens syv vidundere. Det er også i dette område man kan se den mystiske og storslået sfinks.

Machu Picchu – Peru
© Pedro Szekely/Flickr.com

Den glemte inka-by i Peru er i sandhed et symbol på inkarigets storhed. Byen ligger i over 2000 m. højde, og er omgivet af meget stejle skrænter. Machu Picchu er et populært rejsemål, som de fleste drømmer om at se. Det er klart rejsen værd, da der er mulighed for at se ud over hele byen og virkelig mærke historien mens man udforsker stedet.

Stonehenge – England
© Wikipedia

Stenkonstruktionen blev rejst for mellem 4.000 og 4.500 år siden, og har i vores tid været noget af et mysterium. Stongehenge er en stor dobbelt cirkel bygget af sten – yderstenene er fragtet til stedet fra et stenbrud flere hundrede kilometer derfra, men præcist hvordan man har formået dette for over 4.000 år siden, er endnu uvist. Den imponerende arkitektur er med garanti et besøg værd!