Sandstrand på lofoten Norge
© Getty

21 enestående rejsedestinationer i Europa

Er du også i tvivl om, hvor årets sommerferie skal gå hen? Så tjek disse 21 enestående rejsedestinationer i Europa ud, der garanterer oplevelser ud over det sædvanlige!

Hvor skal vi rejse hen på sommerferie?

Det spørgsmål er lige svært at svare på hvert år – vi kender det alt for godt!

Uanset om du er på udkig efter feriesteder under sydens sol, oversete rejsemål eller smukke steder, har Europa masser at byde på.

Find dit næste eventyr på listen herunder:

21 enestående rejsedestinationer i Europa, der garanterer fantastiske ferieoplevelser

Azorerne
© Getty

1 Azorerne, Portugal

Den portugisiske øgruppe Azorerne kan bedst beskreves som Europas Hawaii – ni frodige vulkanøer, der ligger langt ude i Atlanterhavet.

Azorerne er et af de mest eksotiske steder i Europa med alt fra vulkaner, kratersøer og varme kilder til vandfald, unikke strande og et rigt dyreliv. Oplev fantastisk dykning og snorkling med farverige fisk – og måske du også er heldig at se hvaler og delfiner.

Går du efter oversete rejsemål, er Azorerne en oplagt idé til en unik sommerferie. Som en af de mest afsides rejsedestinationer i Europa er øerne langt mindre besøgte end de populære i Middelhavet.

Hvide sandstrande på Kefalonia
© Getty

2 Kefalonia, Grækenland

Det græske ø-hav byder på skønne feriedestinationer i massevis – og her er øen Kefalonia ingen undtagelse!

På trods af at det er den største blandt de Joniske øer, er Kefalonia – indtil videre – gået under radaren hos de fleste turister, der ofte flokkes mod populære destinationer som Santorini, Mykonos, Kreta og Rhodos.

Men det gør ikke øen til et mindre spændende rejsemål. Tværtimod!

Her kan du opleve idylliske landsbyer, postkort-værdige sandstrande, fantastiske grotter og havskildpadder.

Trolltungeklippen i Norge
© Getty

3 Hardangerfjord, Norge

Norge er de seneste år blevet et (endnu mere) populært rejsemål – og med god grund! Vores nabo mod nord byder nemlig på nogle af de smukkeste steder i Europa.

Et af dem er Hardangerfjorden i den sydvestlige del af Norge, hvor du bliver mødt af enestående udsigter, dybe kløfter og brølende vandfald.

Bestig den ikoniske Trolltunga-klippe, oplev områdets prisvindende cider, og besøg den mægtige Folgefonna-gletsjer, hvor du kan stå på ski midt på sommeren.

Idyllisk havneby portovenere i Italien
© Getty

4 Portovenere, Italien

Drømmer du også om at besøge postkort-skønne Cinque Terre? Så må du ikke glemme at tage forbi den oversete naboby Portovenere i samme omgang.

Portovenere ligger kun et stenkast fra den berømte kyststrækning, der hvert år tiltrækker tusindvis af turister, der enten går eller sejler mellem de fem små byer. Men denne glemte nabo er bestemt også et besøg værd.

Nyd de lokale italienske delikatesser, se de smukke, farvede huse, og gå på opdagelse i den gamle middelalderbys smalle gader – alt sammen uden de mange turister.

Smuk natur i Vestfjordene på island
© Getty

5 Vestfjordene, Island

Island er en af de mest unikke rejsedestinationer i Europa, og måske har du allerede besøgt øen og dens gejsere, vandfald og varme kilder. Men islændingene har været gode til at holde på en hemmelighed: Nemlig hvor fantastisk et område Vestfjordene er.

Det oversete rejsemål ligger som en isoleret perle i det nordvestlige Island, hvor langt de fleste turister ikke når hen. Det har medvirket til, at naturen her stadig er et uspoleret slaraffenland for den eventyrlystne besøgende – og et af de smukkeste områder i hele landet.

Her bliver du budt velkommen af de mest storslåede udsigter, du længe har set, hyggelige fiskerbyer og museer om områdets magiske historie.

Mærk naturkræfterne ved de brølende vandfald, slap af i varme kilder, og hold godt øje med havet, hvor der ofte svømmer hvaler forbi.

Bohinj søen i Slovenien
© Getty

6 Bohinj, Slovenien

Slovenien er måske ikke den første feriedestination, du tænker på, når du skal planlægge sommerferie i Europa. Landet bliver nemlig ofte glemt til fordel for naboerne Italien, Kroatien og Østrig.

Men faktisk har Slovenien meget at byde på – især får naturelskerne.

Bohinj-regionen er en skjult perle, der byder på et enestående landskab. Oplev Julian alperne og den smukke Triglav Nationalpark, tag en svømmetur i eventyrlige søer omgivet af bjergtoppe, og nyd de bjergtagende udsigter.

Desuden er Bohinj kåret som en af de mest bæredygtige rejsedestinationer i Europa - så du kan besøge området med god samvittighed.

Mittewald i Sydtyskland
© Getty

7 Mittenwald, Tyskland

I den allersydligste del af Tyskland, på grænsen til Østrig, ligger den idylliske alpeby Mittenwald.

Her snor brostensbelagte gader sig mellem husene, der er malet med unikke Lüftlmalerei – særlige vægmalerier, som området er kendt for.

Byen ligger smukt placeret mellem bjergene, og området byder på betagende alpenatur med idylliske bjergsøer, brusende floder og larmende vandfald.

Pak rygsækken, og gå en tur ind i den majestætiske Leutaschklamm-kløft, eller tag på en dagstur til det fortryllende slot Neuschwanstein, der kun ligger halvanden time derfra.

hvide sandstrande mellem klipper på sardinien
© Getty

8 Sardinien, Italien

Skal årets sommerferie i Europa byde på sol, sommer og sandstrande? Så er Sardinien rejsemålet for dig!

Den Italienske middelhavsø byder på vilde kontraster med alt fra stejle klippevægge til turkisblåt vand og nogle af de bedste strande i Europa.

Oplev farverige byer og smukke kyststrækninger, pak udflugtstasken og gå på jagt efter din favoritstrand, og spis dig mæt i det italienske køkken.

høje klipper i meteora
© Getty

9 Meteora, Grækenland

Grækenland er for mange lig med idylliske ferieøer, hvide byer og skønne sandstrande. Men fastlandet byder også på spændende eventyr, der er værd at overveje, hvis Grækenland er med i overvejelserne om årets feriedestination.

Faktisk er Meteora et af de smukkeste steder i hele Grækenland – og for mange danskere et overset rejsemål.

Det UNESCO-beskyttede område er særligt kendt for sin enestående natur, hvor byzantinske klostre er placeret på toppen af lodrette klippeformationer.

udsigt over skrgården ved hoga kusten
© Getty

10 Höga Kusten, Sverige

I Sverige findes verdens højeste kystlinje ved Höga Kusten, der rager 286 meter over havet. Og tallet er stigende.

Landskabet hæver sig efter at have været trykket ned i den seneste istid, ligesom det gør i andre dele af verden – blandt andet i Danmark. Men intet sted i verden har hævet sig så meget som Höga Kusten, hvor jorden fortsat hæves med 8 mm hvert eneste år.

Den unikke kyststrækning er et spændende rejsemål, der byder på spejlblanke skovsøer, charmerende fiskerbyer, dybe kløfter og enestående udsigter over skærgårdens øer.

Oplev, hvordan landhævningen har forvandlet fjorde til søer, og nye øer er dukket op af vandet.

Kotor i Montenegro
© Getty

11 Kotor, Montenegro

Montenegro går ofte under radaren, når der planlægges sommerferie i Europa. Men ikke desto mindre byder balkanlandet på alt det, en perfekt feriedestination skal kunne: Lækre sandstrande, dejligt vejr, hyggelige byer og smukke naturoplevelser.

I det sydvestlige Montenegro ligger Kotorbugten, hvor du kan opleve alt dette – og mere til.

Gå på opdagelse i de smalle gader i Kotors gamle bydel, og oplev det historiske fæstningsværk, der omkranser byen.

Kør en tur til Lovcen Nationalpark, og oplev Kotor Serpentine på vejen med sine 16 hårnålesving, der tager dig til parkens indgang. På toppen mødes du af en enestående panoramaudsigt over Kotor og hele bugten.

Hop på en båd, og tag på snorkeltur til Blue Cave, eller besøg de idylliske landsbyer langs bugten som eksempelvis Perast, Risan og Herceg Novi.

Franske fjorde i Cassis
© Getty

12 Cassis, Frankrig

Kystbyen Cassis ligger på den berømte Côte d’Azur i Sydfrankrig – en af de mest populære rejsedestinationer i Europa.

Den lille kystby er dog et overset rejsemål, der ofte bliver glemt til fordel for de populære naboer Marseilles og Toulon. Men vil du væk fra turisterne, er Cassis byen for dig.

Cassis byder på ægte middelhavsstemning, markeder, fantastiske madoplevelser og unik natur lige rundt om hjørnet.

Området omkring Cassis er præget af unikke fjorde med stejle klipper, turkisblåt vand og skjulte strande. Oplev også den smukke nationalpark Calanques til fods, i kajak eller via båd.

Hundertwasserhaus i Wien
© Getty

13 Wien, Østrig

Er du til kulturoplevelser og storbyferie, er Wien det helt rigtige rejsemål for dig. Den østrigske hovedstad er nemlig kendt som en af de bedste kulturdestinationer i hele Europa.

Med en bymidte fyldt med arkitektoniske landemærker er der masser at opleve i Wien. Besøg storslåede paladser, mægtige kirker, det berømte operahus og farverige Hundertwasserhaus.

Gå på opdagelse i de mere end 100 forskellige museer, byen byder på, og spis dig mæt i alt fra søde fristelser til gourmet oplevelser.

Når du trænger til en pause, kan du slappe af i et af byens mange grønne områder eller tage på tur ud i det smukke, østrigske landskab.

Udsigt over Lofoten øerne i Norge
© Getty

14 Lofoten, Norge

Den norske øgruppe Lofoten betegnes af mange som et af de smukkeste steder i Europa – ja, måske endda verden. Derfor er det også en oplagt destination til en naturskøn sommerferie i Europa.

Øerne, der ligger nord for polarcirklen i det allernordligste Norge, består af endeløse strande og hyggelige fiskerbyer – omgivet af stejle bjerge, der tårner sig op omkring dig.

Kast dig ud i bølgerne på verdens nordligste surf-spots, og tag på hvalsafari, hvor du kan se de store dyr boltre sig i havet.

De mægtige bjerge giver mulighed for fine vandreture overalt på øerne – og om sommeren kan du nyde naturen døgnet rundt under den utrolige midnatssol.

Viadukt i Skotland
© Getty

15 Det skotske højland, Skotland

Skal sommerferien i år være et road-trip i Europa? Så sæt GPS’en til Skotland, der lover dramatiske udsigter, hvide sandstrande, bjerglandskaber og whisky i verdensklasse.

Start bilferien i Edinburgh eller Glasgow, og kør op i det skotske højland, hvor seværdighederne ligger tæt.

Her kommer du forbi spejlblanke søer, takkede bjerge, dybe dale og slotsruiner. Hold pause, når du har allermest lyst til det, og nyd det smukke landskab, du måske kan genkende fra film som fx Harry Potter og James Bond.

Oplev de charmerende kystbyer, besøg et af de mange whiskydestillerier, spot det legendariske uhyre i Loch Ness, og glem ikke at sætte et par dage af til at besøge Isle of Skye: Et af de flotteste steder i Europa.

Gade dækket med klipper i Setenil de las Bodegas
© Getty

16 Setenil de las Bodegas, Spanien

Málaga og Costa del Sol er en af de mest populære rejsedestinationer i Europa. Men det er de færreste, der kender til de unikke oplevelser, der kan besøges kun en times tid derfra.

Setenil de las Bodegas er et af de oversete rejsemål i området. Andalusien er kendt for sine hvide byer, men Setenil de las Bodegas skiller sig gevaldigt ud fra de andre på en helt særlig måde – byen er nemlig bygget ind i siden på en klippe.

Her kan du gå en tur i gaderne, der er overdækket af klipper, og nyde spanske delikatesser på de utrolige grotte-restauranter, der er bygget ind i klippevæggen som huler.

Lago di Braies i Dolomitterne
© Getty

17 Dolomitterne, Italien

Drømmer du om en sommerferie i Dolomitternes friske alpeluft? Det forstår vi godt!

De Italienske bjerge er et spændende rejsemål, der byder på uimodståelige naturoplevelser i solrige omgivelser.

Her kan du kombinere turkisblå bjergsøer, spidse bjergtoppe og vilde udsigter med hyggelige alpebyer, hvor du kan nyde lokale delikatesser og fantastiske vine fra området.

Snør vandreskoene, og begiv dig ud på utrolige vandreture i Europas smukkeste bjerge. Bagefter kan du slappe af med en velfortjent spaoplevelse, mens du nyder udsigten over det bjergtagende landskab.

Smuk strand på Algarvekysten
© Getty

18 Algarve, Portugal

Portugals sydlige Algarvekyst byder på utallige smukke sandstrande – en perfekt rejsedestination til en solferie i Europa.

Her er der noget for alle strandløver – lige fra brede, familievenlige sandstrande til fantastiske perler skjult blandt stejle klipper og gemte grotter.

Tag på snorkeltur i det turkisblå vand, hvor du kan være heldig at spotte delfiner, og oplev de charmerende kystbyer med gamle kirker og brostensbelagte gader.

Mont Saint-Michel i Normandiet, Frankrig
© Getty

19 Mont Saint-Michel, Frankrig

I Normandiet i Frankrig finder du eventyrlige Mont Saint-Michel, der er et af de mest unikke rejsemål i Europa.

Øen er kendt for sin fantastiske arkitektur og enestående beliggenhed midt i det utrolige tidevand, Normandiet byder på.

Tidevandet betyder, at øen til tider ligger smukt placeret blandt brusende bølger, mens den på andre tidspunkter er omgivet af sandede marker, så langt øjet rækker.

Midt på den stejle klippeø ligger en imponerende klosterkirke, der er årsagen til, at øen i dag er på UNESCOs verdensarvsliste sammen med den spektakulære bugt, der omgiver den.

Udsigter over Plitvice nationalparken i Kroatien med søer og vandfald
© Getty

20 Plitvice Nationalpark, Kroatien

I Europa har vi mange fantastiske nationalparker, men Plitvice Nationalpark i Kroatien er måske den smukkeste af dem alle – og dermed et oplagt rejsemål til sommerferien i Europa.

Det store naturområde er mest kendt for sine 16 smaragdgrønne søer, der ligger som terrasser efter hinanden i forskellige højder. Søerne er forbundet med mere end 1.000 vandfald, der sender vandet fra sø til sø og til sidst ned i Korana-floden.

Oplev den utrolige nationalpark på veletablerede stier og broer, der snor sig rundt om og over de forskellige søer.

Den unikke træbro i Luzern i Schweitz
© Getty