© Anna Hållams / imagebank.sweden.se

Det er nu, du skal tage til Sverige og spare penge på dine boligdrømme

Selvom inflationen også buldrer derudad hos vores svenske naboer, er den svenske krone så lav, at der er (mange!) penge at spare.

Det lyder næsten for godt til at være sandt. Men er det ikke.

Den svenske krone er historisk lav - faktisk har den ikke været lavere siden finanskrisen, og det betyder, at du kan gøre dig nogle rigtig gode køb ved at tage turen over sundet.

100 svenske kroner kan erhverves for den nette sum af knap 67 danske kroner, og det giver dig et godt kort på hånden, hvis du er ude efter nyt til boligen.

I Sverige kan de nemlig noget med design. Vores svenske naboer har masser af fantastiske bolig- og interiørbutikker, og lige nu kan du spare mange penge på dine drømme ved at købe dem i Sverige.

Her guider vi dig til nogle af de bedste møbelbutikker i Göteborg, Malmö og Stockholm, hvor du kan gøre et kup. Og så kan du endda rejse imens - det bliver næsten ikke bedre.

De bedste boligbutikker i Göteborg

Artilleriet, Göteborg
© Artilleriet

Artelleriet, Göteborg

Artilleriet kan du meget vel være stødt på på Instagram. Butikken er et efterhånden hot-spot i Göteborg - og det er meget muligt grundet dens eklektiske udbud af interiør, møbler og tilbehør.

Her er der både klassisk design, vintage samt moderne og innovative møbler fra hele verden. Artilleriet er kendt for kvalitet, og butikken kuraterer nøje dets udbud. Desuden tilbyder de også et udvalg af up-coming designere i høj kvalitet, så hvis du er interesseret i at opdage nye designs - og designere - har du bare endnu en god grund til at besøge butikken.

Artilleriet har både danske kendinge som 101 Copenhagen, &Tradition, Broste og Ferm Living, mens du også kan være heldig at finde guld fra blandt andet Astep, Gustav Westman og Ingo Maurer.

Hvor: Magasinsgatan 19

Designtorget, Göteborg
© Designtorget

Designtorget, Göteborg

Er du til nips og andre lækkerier fra småtingsafdelingen, vil Designtorget med garanti være et hit!

Her kan du finde det absolut bedste fra svenske formgivere, uanset om vi taler køkkengrej, boligudstyr, smykker eller sjove legesager til ungerne.

Stilen er skandinavisk med et humoristisk twist.

Hvor: Vallgatan 14

Ellos Home, Göteborg
© Ellos

Ellos Home, Göteborg

Du har helt sikkert besøgt Ellos Home på internettet, men nu kan du også aflægge den fysiske butik et besøg - og det er ikke just en dårlig idé at betale for sagerne i svenske kroner.

Klikker du noget hjem fra hjemmesiden, får du nemlig ikke den fordelagtige rabat, som den svenske krone tilbyder i øjeblikket.

Hos Ellos finder du alt fra større og mindre møbler til tekstiler som gulvtæpper, gardiner og badeforhæng, mens butikken også bugner med boligtilbehør til køkken, bad, stue og soveværelse.

Hvor: Korsgatan 13, Göteborg

De bedste boligbutikker i Malmø

Svenssons i Lammhult, Malmö
© Svenssons i Lammhult

Svenssons i Lammhult, Malmö

Velkommen til en af Sveriges ældste - og største - boligbutikker.

Svenssons i Lammhult er beliggende i en gammel biograf, der spreder sig over 2400 m² fordel på tre etager, så her kan du med garanti udleve en boligdrøm eller to (eller tre, fire, fem...)

Blandt sortimentet finder du brands som &tradition, Carl Hansen & Søn, Alvar Aalto, Strings, Ferm Living, HAY og Fritz Hansen... for bare at nævne nogle.

Rejser du til Göteborg eller Stockholm, finder du desuden også butikken dér.

Hvor: Södergatan 28

Norrgavel, Malmö
© Norrgavel

Norrgavel, Malmö

Det bliver næsten ikke mere svensk.

Er du kvalitetsbevidst og glad for nordisk stil, må du ikke snyde dig selv for et besøg hos svenske Norrgavel - og nu, hvor den svenske krone er lav, kan du med garanti gøre et kup!

Naturmaterialer og miljøvenlighed er i fokus, og Norrgavel er kendt for sine enkle, funktionelle møbler, der kan bruges år efter år - generation efter generation.

Her finder du både svanemærkede sofaer, reoler og garderobeskabe, og butikken er indrettet som et varmt, indbydende, svensk hjem.

Hvor: Engelbrektsgatan 20

AB Småland, Malmö
© AB Småland

AB Småland, Malmö

I butikken AB Småland kan du købe næsten alt. Her mikses gammelt med nyt, og det betyder blandt andet, at du kan købe interiør fra den kaffebar, der er en del af butikken.

Varerne på hylderne er udvalgt med bæredygtighed i tankerne, og ambitionen er at indgyde til en grønne livsstil.

Her finder du blandt andet renoverede vintage-møbler, velduftende sæber samt sengetøj af økologisk bomuld.

Hvor: Södra Förstadsgatan 25-27

De bedste boligbutikker i Stockholm

NK, Stockholm
© NK, Stockholm

NK, Stockholm

NK (Nordiska Kompaniet), er Stockholms flagskib, når det kommer til shopping.

Stormagasiner er et paradis for enhver designentusiast, hvad end du leder efter tidløse klassikere eller er på udkig efter de seneste trends.

Her kan du gå på opdagelse i seks butikker, der er fyldt med stilrene kvalitetsprodukter til hjemmet.

Du kan både lade dig inspirere af svensk, skandinavisk og internationalt design fra udvalgte mærker i de forskellige butikker.

Vi nævner i flæng: Georg Jensen, Lexington, Iittala, Newport, Missoni Home og Ralph Lauren er blot nogle blandt mange. Nogle produkter sælges også eksklusivt hos NK, så skal du have noget unikt med hjem, må du forbi NK.

Hvor: Hamngatan 18-20

G.A.D, Stockholm
© G.A.D

G.A.D, Stockholm

Elsker du skandinavisk design? Så bør du tage til G.A.D i Vasastan.

Her finder du eksklusive, bæredygtige og funktionelle træmøbler i tidløs stil. Møblerne er lavet fra bunden på traditionel vis på den svenske ø Gotland. I G.A.D.s eget snedkeri varetager tømrerne alt fra at save træet op til pakning. Med andre ord det modsatte af masseproduktion.

Her finder du bogreoler, lænestole, opbevaringsmøbler, spiseborde, bænke, skriveborde og meget mere. Alt er lavet af materialer af højeste kvalitet: massiv eg og birk, kalksten, lammeskind, læder, uldstof og granit.

Hvor: Tegnérgatan 4

Nordiska Galleriet, Stockholm
© Nordiska Galleriet

Nordiska Galleriet, Stockholm

Er du på jagt efter internationalt design, må du ikke snyde dig selv for et besøg på Nordiska Galleriet, som nærmest er en oplevelse i sig selv. Møbler, belysning, indretningsdetaljer og kunst pryder den inspirerende butik, der både tilbyder moderne design og traditonelle klassikere.

Du kan desuden tale med nogle af landets bedste møbelspecialister og stylister, der kan hjælpe dig med at indrette dit hjem.

Gå på opdagelse blandt brands som B&B Italia, Arne Jacobsen, Cassina, Knoll, Floss og mange, mange flere.

Hvor: Nybrogatan 11

Illums Bolighus, Stockholm
© Illums Bolighus

Illums Bolighus, Stockholm

Måske lidt kedeligt at shoppe dansk design, når man er i udlandet - men hvis man kan spare en god sjat på drømmekøbet, er det ikke desto mindre en god idé.

Og Illums Bolighus' udbud omfatter da også udvalgte, udenlandske designs.

Her kan du gå på jagt blandt mærker som Royal Copenhagen, Ferm Living, Alessi, Design House Stockholm, Fritz Hansen, Georg Jensen, Iittala, Kay Bojesen Denmark, Kähler, Le Creuset, Orrefors, Rosendahl og Skultuna.

Hvor: Klarabergsgatan 62