De 12 smukkeste vandfald i verden

Vandfald er et natursceneri bestående af buldrende kraft og fascinerende skønhed. Vi har samlet de smukkeste i galleriet her!

Iguazú Falls, Brasilien, Argentina
© iStock: RicardoKuhl

Iguazú Falls, Brasilien, Argentina

Iguazú vandfaldene finder man på græsen mellem Brasilien og Argentina. De har en rækkevidde på næsten 2,7 kilomenter og består af 275 små fald. Vandfaldene kan opleves fra forskellige gangbroer og udkigsposter, hvor man kan komme helt tæt på de brusende vandmasser.

Yosemite Falls, Californien, USA
© iStock: Ron Thomas

Yosemite Falls, Californien, USA

Yosemite Falls i USA er todelt og består dermed af et øvre og et nedre vandfald. Vandfaldene er især kraffulde om foråret og en del mere afdæmpede om efteråret. Med et fald på i alt 739 meter er det det højeste vandfald i Nordamerika.

Gullfoss, Island
© iStock: Nikolay Pandev

Gullfoss, Island

En af de største seværdigheder på det naturskønne Island er vandfaldet Gullfoss. Vandfaldet ligger 100 kilometer øst for Reykjavík og har et samlet fald på 32 meter.

Plitvice Lakes, Kroatien
© iStock: stjepann

Plitvice Lakes, Kroatien

Plitvice Lakes er en smuk og naturskøn nationalpark i Kroatien. Parken består af hele 16 smaragdgrønne søer, som er beliggende på 16 forskellige niveauer, der danner vandfald fra bjergtoppe til dalens bund.

Détian Falls, Kina
© iStock: HuyThoai

Détian Falls, Kina

Tæt på grænsen til det nordlige Vietnam ligger Kinas mest naturskønne vandfald, Détian. Det falder i kaskader på små grønne klipper, og vandet der rammer klipperne kan høres på lang afstand.

Langfossen, Norge
© iStock: j-wildman

Langfossen, Norge

Langfossen ligger i Norge og er et af verdens smukkeste vandfald. Det har et fald på næsten 600 meter, der krydser Europavej 134 og løber ud i Åkrafjorden.

Havasu Canyon Falls, Arizona, USA
© iStock: Coral Coolahan

Havasu Canyon Falls, Arizona, USA

Normalt forbinder man ikke Grand Canyon med frodig natur og brusende vandfald, men dette blågrønne vandfald - også kaldet Havasu vandfaldet - er en undtagelse. Vandfaldet er 37 meter højt og området omkring det minder mest af alt om en oase.

Victoria Falls, Zimbabve, Zambia
© iStock: 2630ben

Victoria Falls, Zimbabve, Zambia

På grænsen mellem Zimbabwe og Zambia ligger det 1.700 meter brede og næsten 100 meter høje vandfald Victoria. Vandfaldet er Afrikas største og er opkaldt efter den engelske dronning Victoria af den opdagelsesrejsende David Livingstone.

Angel Falls, Venezuela
© iStock: GabrielaNavarro

Angel Falls, Venezuela

Vandfaldet Angel, der ligger i Venezuela, har et fald på hele 979 meter i højden, og har dermed verdensrekorden for det længste fald i verden. Angel er opkaldt efter sin opdager, Jimmie Angel, men de lokale har givet det navnet kerepakupai, som betyder faldet på det dybeste sted.

Niagara Falls, USA, Canada
© iStock: Orchidpoet

Niagara Falls, USA, Canada

Niagara vandfaldene ligger på grænsen mellem USA og Canada og udgøres af to vandfald, American Falls og Horseshoe Falls. Vandfaldene er smukke fra begge lande, men det anbefales at komme helt tæt på de brusende vandfald med en sejltur iklædt regntøj.