© Arknat

I Sverige ligger de smukkeste arkitekttegnede shelters, der tager din friluftstur til nye højder

Går ferien til naturskønne Sverige i år? Så gå ikke glip af disse spektakulære shelters, der forener arkitektur og natur på smukkeste vis – og med garanti giver en overnatning, du sent vil glemme.

Videnskaben har for længst bevist, at naturen gør os mindre stressede.

Måske er det en af grundene til, at flere af os danskere søger ud i det fri, når vi trænger til en pause fra hamsterhjulet, og batterierne skal lades op.

I hvert fald er interessen for vandring, shelterture og friluftsliv boomet, og den natursøgende hobby ser ud til at være kommet for at blive.

Også i Sverige oplever de en stigende interesse for de storslåede udsigter – og for at gøre naturen mere imødekommende er konceptet Arknat kommet til.

Hvert år inviterer Arknat arkitektstuderende fra ind- og udland til at forene arkitekturen og naturen i unikke bygningsværker, der skal fungere som getaways fra hverdagens stress og jag.

Indtil videre er det blevet til 18 spektakulære shelters og pausepladser rundt omkring i Skåne og langs den dramatiske kyststrækning Höga Kusten – alle til fri afbenyttelse.

Så er du på udkig efter destinationen til din næste sheltertur, skal du kigge med her!

Hvert år afholder Arknat en arkitekturfestival, hvor arkitektstuderende fra hele verden bygger nye, unikke shelters rundt omkring i Sverige – er du blevet inspireret til en overnatning i den svenske natur, kan du finde alle shelters og lokationer her.