Tranebær er julebær

De røde tranebær er fine som julepynt og kan bruges til mange forskellige formål.

Tranebærsnaps
© bobedre.dk

225 g tranebær
225 g sukker
2 ½ dl brøndumsnaps eller vodka

Prik tranebærrene med en nål, kom dem i en pæn og dekorativ flaske, tilsæt sukker og snaps eller vodka. Vent 3 uger, ryst flasken tit, og filtrer væden. Gentag filtrering efter 1 uge.

Hjerte af tranebær
© bobedre.dk

blød jerntråd
tynd sølvsmykketråd
tranebær (friske, hvis de kan fås, ellers tørrede),
silkebånd til ophæng

Form jerntråden til en cirkel, og pres den i hjerteform. Saml jerntråden ved at lade enderne overlappe, vikl lidt sølvtråd omkring for at holde enderne sammen. Træk tranebærrene på sølvtråden som på en perlekrans. Vikl sølvtråden omkring jerntrådshjertet.

Tranebærkrans
© bobedre.dk

oasiskrans 25 cm i diam.
ca. 600 g tranebær helst friske (frosne kan bruges) og tandstikkere.

Er bærrene frosne, skal de først tøs op, men det er langt nemmere at arbejde med friske bær, idet de frosne væsker under arbejdet. Del tandstikkerne, og pres den brede ende ned i kransen. Spid bærrene på den spidse ende, og pres til, så pinden dækkes helt. Fortsæt, til kransen er dækket af bær. Bærrene vil tørre ind med tiden.