12 smukke kalenderlys, som spreder julestemning

Lige her finder du inspiration til årets kalenderlys - og vi garanterer, at der er noget for enhver smag!

Lad os tælle dagene til jul

Traditionen tro laver vi år efter år smukke dekorationer med kalenderlys, så vi spændt kan tælle dagene til jul. Det spreder julestemning, og det gør ventetiden lidt hyggeligere.

Er du lige nu på udkig efter et kalenderlys, så læs med her, hvor vi har samlet 12 smukke kalenderlys, der kan stråle i dit hjem hele julen.

To-farvet kalenderlys
© Ferm LIVING

Et moderne kalenderlys

Ferm LIVING har i år lavet et traditionelt kalenderlys med et twist i form af den skæve farvefordeling. Lyset er smukt og enkelt i sig selv og passer perfekt ind i det moderne hjem.

Det er muligt at købe lyset i tre forskellige nuancer: sage, amber og straw. Vælg det, du bedst kan lide, og start nedtællingen til jul.

Advent Calendar Candle, 149 kr., køb det hos Ferm Living.

Kalenderlys i fire nuancer
© Broste Copenhagen

Et stribet kalenderlys

Kunne du tænke dig en juledekoration med et anderledes kalenderlys, så er dette rustikke lys fra Broste Copenhagen måske det helt rette for dig.

Lyset er stribet i fire nuancer, hvilket skaber et stringent, men legende udtryk. Er du mere til et adventslys, så fås dette lys også i den version.

Kalenderlys Colorblock, 120 kr. Køb det lige her.

© Normann Copenhagen

Sort-hvide kontraster

Årets kalenderlys fra Normann Copenhagen er både moderne, enkelt og dekorativt. På lyset ses en skitse af Normann Copenhagens nye Headquarters med klassisk julepynt i vinduerne.

Brug det i en simpel juledekoration, eller lad det pynte for sig selv i en stage, hvor lysets kontrastfulde motiv rigtig kan komme til sin fulde ret.

Kalenderlys 2021, 129 kr., kan købes lige her.

Kalenderlys fra Holmegaard i et vinterlandskab
© Holmegaard

Naturlige motiver

I år er Holmegaards kalenderlys designet af Jette Frölich, som har ladet sig inspirere af den norske jul og folklore. Det ses tydeligt på lyset, som bærer skønne motiver fra naturen.

Lyset kan med sin kombination af røde, brune og grønne nuancer skabe en ægte julestemning, som I kan glæde jer over, når I hver dag går julen i møde.

Kalenderlys 2021, 99,95 kr., køb det her.

Simpelt kalenderlys fra Søstrene Grene
© Søstrene Grene

Det simple og budgetvenlige valg

Hos Søstrene Grene kan du lige nu finde et kalenderlys til næsten ingen penge. Lyset er simpelt i sit design og kan stå utrolig smukt i en lysestage og pryde dit hjem hele julen.

Du har desuden mulighed for at købe lyset i to forskellige farver og med tre forskellige slags motiver.

Kalenderlys, 14,90 kr., køb det hos Søstrene Grene.

Kalenderlys fra Kähler på dækket bord
© Kähler

Kählers kalenderlys 2021

Er du til et klassisk kalenderlys med motiver på, så er årets kalenderlys fra Kählers Hammershøi Jul muligvis lige noget for dig.

På lyset finder du fine aftegninger med naturlige elementer i form af grene og kogler samt nostalgiske julemotiver, som kan bringe en ægte julestemning frem i dit hjem.

Hammershøi Christmas Kalenderlys 2021, 99,95 kr., kan købes her.

Farverigt kalenderlys
© Fabrek

Til det farverige julehjem

Hvem siger, at julen skal være forbeholdt farverne rød, grøn, guld og sølv? Her er et smukt kalenderlys fra Fabrek exclusive, som kan sætte lidt ekstra kulør på juletilværelsen. Lyset fås i flere forskellige farver, så du kan uden tvivl finde et, som falder i din smag.

Brug for eksempel det farverige lys i en smuk juledekoration med tørrede blomster, og skab på den måde en eventyrlig julestemning med knald på farverne.

Calendar candle 2021 / Neonrosa, neongrøn, 125 kr., kan købes hos Fabrek.

Traditionelt kalenderlys
© Alterlyset

Traditionelt kalenderlys

Er du til et traditionelt og minimalistisk kalenderlys, så kan du gå på jagt efter dette smukke et af slagsen fra Alterlyset.

Lyset er 36 cm. højt og er lavet af 100% vegetabilsk stearin af RSPO certificeret palmeolie. Her ses det i en dejlig grøn farve, men det findes i hele otte farver, så der er helt sikkert et, som passer hjem til dig.

Kalenderlys med guld, 169 kr., køb det i de forskellige varianter hos Alterlyset.

Kalenderlys fra Medusa
© Medusa Copenhagen

Et kalenderlys i børnehøjde

Har du børn i hjemmet, så vil de helt sikkert synes om dette fine kalenderlys fra Medusa Copenhagen. Lyset har et legende udtryk med sine Rudolf-motiver og de farverige tal, som er placeret ujævnt i forhold til hinanden.

Lav en skøn dekoration med dette lys, så du sammen med hele familien kan tælle dagene til jul.

Rudolf Love Kalenderlys, 89,95 kr. Køb det hos Medusa Copenhagen.

Kalenderlys 2021 fra Georg Jensen
© Georg Jensen

Aftryk af en nattehimmel

Årets kalenderlys fra Georg Jensen er designet af Sanne Lund Traberg. Det er inspireret af vinterens nattehimmel, og det kommer tydeligt til udtryk med de funklende guldstjerner.

Brug lyset for sig selv i en stage, eller lad det pynte fint i en juledekoration, som emmer af vinterlig julehygge.

2021 Kalenderlys Guldtryk, 129 kr., kan købes hos Georg Jensen.

Kalenderlys i mahogany
© Humdakin

Naturlig jordfarve

En af årets største juletrends handler om at bringe naturen indenfor, hvilket man bl.a. kan gøre ved at lade sin julepynt være præget af de naturlige jordfarver.

Her passer det enkle kalenderlys i farven mahogany fra Humdakin perfekt. Lyset er lavet af 100% stearin, er svanemærket og fås også i beige. Perfekt til en juledekoration lavet af materialer fra naturen.

Kalenderlys, mahogany, 149 kr., kan købes hos Humdakin.

LED-kalenderlys i fine omgivelser
© Sirius

LED-kalenderlys

Med vores øgede fokus på bæredygtighed er LED-kalenderlyset blevet et populært valg.

Lyset sikrer dig både et bedre indeklima, da du undgår sod, og da du kan genbruge lyset år efter år, så træffer du dermed også et bæredygtigt valg ved at vælge dette. Lyset kan desuden brænde hele den hyggelige juletid, og du slipper for at holde vågent øje med det, da det ikke kan sætte ild til din ellers flotte juledekoration.

Dette fine kalenderlys fra Sirius styres med en fjernbetjening, så du kan vælge, hvilken dato der skal brænde, og det fås med adskillige motiver, så du kan vælge et, der passer lige præcis hjem til dig.

Sara kalenderlys, 199 kr., kan købes hos Sirius.

Læs også: