Se den kendte florists imponerende juleværksted

En udstoppet svane, et uortodokst juletræ og en tommestok formet som en julestjerne er kun et lille udpluk af, hvad du kan finde i Leif Sigersens kreative juleværksted.

Julebord
© Foto: Andreas Mikkel Hansen, styling: Glottipress

Inspiration fra 1700-tallet

Rokokotiden i 1700-tallet ville med blomsterkunstner og indretningsdesigner Leif Sigersens egne ord være den periode, hvor hans kreative sjæl og hang til storladne dekorationer ville passe bedst ind. Selvom vi nu befinder os flere århundreder fremme i tiden, passer hans rokokostil alligevel meget godt ind. Derfor er der efterspørgsel i hans firma LS på hans sæsonbestemte dekorationer, indretningsdesign og evner til at lave alt fra scenografi til at dekorere private hjem og virksomheder.

Tommestok formet som en julestjerne

Unaturlige dimensioner og andre finurligheder ses fx ved den gigantiske blyant og det slanke juletræ med en topstjerne foldet af en tommestok.

© Foto: Andreas Mikkel Hansen, styling: Glottipress
Leif Sigersens julebord

Farverne rød, brun og grøn skaber referencer til en traditionel jul. De får overraskende modspil fra en utraditionel sammenstilling af en finsk Ruska-stentøjstallerken fra Arabia, en svungen porcelænstallerken fra Konkyliestellet af Arje Griegst, et moderne stålbestik fra Georg Jensen designet af Arne Jacobsen og et svensk drejet salt- og pebersæt fra et loppemarked.

© Foto: Andreas Mikkel Hansen, styling: Glottipress

Unaturlige dimensioner

Sit design laver han af en blanding af nye materialer og udsøgt vintage, læder, gammelt jern, falmet papir og plettet gammelt bånd, som han finder på loppemarkeder og rejser rundtomkring i verden. På den måde skaber han underfundige og opfindsomme objekter, som appellerer til fantasien og minderne.

Inspirationen henter han overalt i det, han ser og oplever. Alt lagrer sig som frugtbare idéer til hans designproces. Det ses også tydeligt på hans julebord i lejligheden i København, som han deler med sin kæreste og hunden Bamse.

– Julen er et tema, som jeg arbejder med næsten hele året som en proces, hvor de forskellige universer bare opstår, og som jeg bygger videre på, til jeg er tilfreds.

– På julebordet i år har jeg bygget en fortælling op om noget sølvlametta fra et loppemarked, som jeg ville bruge på en sjov måde. Det er en typisk arbejdsmåde for mig, som også er håndgribelig, for jeg omgiver mig kun med ting, der inspirerer mig.

– Jeg har det decideret svært med tomme flader og skrabede udtryk som et rent, ryddet bord, der ikke kan sætte gang i forestillingsevnen, fortæller Leif, der også laver sine gaver selv. For han er opfindsom i hele sit væsen og foretrækker derfor også at få hjemmelavede gaver, som folk har brugt tid på og tænkt over.

Leif Sigersens juleværksted

Det er den visuelle fortælling, der interesserer Leif, og derfor opbygger han universer af ting, der har det tilfælles, at de inspirerer ham. Den udstoppede svane er en rekvisit fra balletten Svanesøen. På den rider en lidt uhyggelig snemand, som Leif har ladet smelte sammen med svanens krop til en ny figur. Den store kogle er fra LS. Myrestolen er designet af Arne Jacobsen.

© Foto: Andreas Mikkel Hansen, styling: Glottipress
Julegris fra La Glace

I et diorama fra et loppe-marked har Leif udskiftet det oprindelige skib med to formlavede marcipangrise fra La Glace.

© Foto: Andreas Mikkel Hansen, styling: Glottipress
Forunderlig kuvert- vase

På en hørserviet fra Society pynter en forunderlig kuvert- vase, der oprindeligt har været en del af en antik lysekrone.

© Foto: Andreas Mikkel Hansen, styling: Glottipress

Traditionsrig jul

Det er selve fornemmelsen, han hylder, og det kommer også til udtryk i hans borddækning juleaften. Her blander han på sindrig vis vintageservice af keramik og porcelæn med marcipangrise, gran og flag, der som symboler er indbegrebet af julen.

På den måde er det tydeligt, at der også er en traditionalist gemt i ham, hvilket han i høj grad udlever på højtidens store dag.

– Julemaden skal være traditionel og ikke noget smart. Jeg skal have flæskesteg, og rødkålen skal smage af rødkål. Under juletræsdansen plejer vi at synge de fleste julesalmer – helst de gamle, og gerne over ti. Har vi tid, tager vi i kirke, for det er en god start på aftenen. På samme måde har vi en tradition med vores nærmeste venner, hvor vi mødes juleaftensdag på Hviids Vinstue og får gløgg, forklarer Leif.

Portræt af Leif Sigersen

Leif Sigersen står bag virksomheden LS, hvor han laver dekorationer, indretningsdesign samt scenografi. Hans arbejde dækker over en bred kunstnerisk palet, for han er både uddannet blomsterkunstner hos Tage Andersen, har arbejdet som stylist og stod bag butikken Gaven til Paven i København samt en butik i New York i samarbejde med topmodellen Helena Christensen.

© Foto: Andreas Mikkel Hansen, styling: Glottipress
Juletræsfod og kæmpe blyant

En gammel juletræsfod er blevet holder for et uortodokst juletræ i form af en egegren.

© Foto: Andreas Mikkel Hansen, styling: Glottipress
Leifs juleværksted

Leifs værksted emmer af kreativitet og finurlige fund. De mange træting skaber et rustikt udtryk.

© Foto: Andreas Mikkel Hansen, styling: Glottipress