Prøv appelsinkagen der emmer af jul

En enkelt bid af denne kage - og du kommer med garanti i julestemning.

Julekage med marcipan og appelsin

6 personer

Det skal du bruge:

Appelsinchips

  • 1 appelsin
  • 1 dl sukker
  • 1 dl vand

Appelsinkage

  • 200 g blødt smør
  • 150 g sukker
  • 3 æg
  • 1 dl mælk
  • 125 g marcipan
  • 340 g appelsinmarmelade (1 glas)
  • 2 tsk. bagepulver
  • 250 g mel

Pynt

  • 2 spsk. appelsinmarmelade
  • 50 g mandelflager

Sådan gør du:

Appelsinchips

  1. Kog sukker og vand sammen til en sirup.
  2. Skær appelsinen i papirtynde skiver.
  3. Læg appelsinskiverne i en lille bradepande eller et fad. Hæld sukkersiruppen over, og lad dem stå i 30 min.
  4. Tænd ovnen på 140°.
  5. Læg appelsinskiverne på bagepapir på en bageplade. Læg en silikonemåtte ovenpå. Har man ikke sådan en, så læg bagepapir og en bageplade over. Sæt pladen i ovnen en time.
  6. Tag pladen med appelsinskiverne ud af ovnen.
  7. Læg appelsinerne på en rist til afkøling.

Appelsinkage

  1. Skru ovntemperaturen op på 180°. Pisk smør og sukker, til det er hvidt og cremet.
  2. Tilsæt æg og mælk, mens der piskes. Riv marcipanen i dejen.
  3. Pisk appelsinmarmeladen i dejen, på nær 2 spsk., der skal bruges senere.
  4. Rør mel og bagepulver i dejen. Beklæd en bageform eller springform med bagepapir. Hæld dejen i formen, og bag kagen i en time.
  5. Efter 45 min. kan det være, at man skal dække kagen med sølvpapir, så den ikke bliver for mørk. Efter en time testes det med en bagepind, om kagen er færdigbagt. Er pinden klistret, bages kagen i yderligere 15 min.
  6. Tag kagen ud af ovnen, og afkøl den på en rist, før den tages ud af formen.
  7. Smelt 2 spsk. appelsinmarmelade i en gryde med 3 spsk. vand. Pensl herefter kagen med den smeltede appelsinmarmelade.
  8. Pynt kagen med appelsinchips skåret i halve og mandelflager.