© Foto: Andreas Mikkel Hansen, Styling: Glotti Press

Kom til jul hos parret bag Designers Remix

Julen hos Charlotte Eskildsen og hendes familie består af hyggelige traditioner, der især hylder samværet. Traditioner som blandt andet består af natmad kl. 2.

Sort minimalisme er grundtonen i designer Charlotte Eskildsens jul i boligen i Charlottenlund i Nordsjælland. Her bor også hendes mand og partner, Niels, og deres to døtre. Spisebordet er designet af Piero Lissoni og købt hos Gubi, og Y-stolene er designet af Hans J. Wegner og er fra Carl Hansen & Søn. Over bordet hænger Tom Dixons Beat-pendler.

© Foto: Andreas Mikkel Hansen, Styling: Glotti Press

Remixet julestemning

Hos designer Charlotte Eskildsen er julepynten utraditionelt funderet i en sort minimalisme, men med traditionelle elementer som gran, et fast julestel og en klassisk julemenu.

Julen er en sand familiefest, hvor alle er sammen i tre fulde dage, der er fulde af hygge, men også masser af fest.

Da sort er grundtonen hos Charlotte, er adventskransen naturligvis sort med sorte lys. På den måde er kransen tro mod stilen i boligen, selvom den bryder med julens traditionelle farver. Kransen er fra Blooming Copenhagen.

© Foto: Andreas Mikkel Hansen, Styling: Glotti Press

Charlotte Eskildsen kan godt lide traditioner. Derfor tages hendes forældres bryllupsstel af svejfet porcelæn med guldkant i brug hver jul sammen med det gyldne bestik af messing fra Niels’ familie. Champagneskålen og vandglasset er fra Louise Roe.

© Foto: Andreas Mikkel Hansen, Styling: Glotti Press

Julepynten er en fin balance mellem det klassiske og det pynt, der er i Charlottes ånd

Rent visuelt er det tydeligt, at det uortodokse og moderne er i højsædet, når designer Charlotte Eskildsen holder jul. Sammen med sin mand, Niels, står hun bag modemærket Designers Remix, hvor de er henholdsvis kreativ og administrerende direktør.

Både i Charlottes design og boligstil er det et stramt udtryk, der er fremherskende. Der er heller ingen slinger i valsen i julens udsmykning. Det rendyrkede geometriske, sorte og grafiske udtryk, som hun dyrker, konflikter nogle gange med den gængse opfattelse af julepynt, der i reglen er mere varm og farverig.

Den rette julestemning er derfor, for Charlotte, en balancegang mellem det helt klassiske julepynt og så pynt, som er i hendes ånd. Udgangspunktet er selvsagt sort, der som farve fylder en del i hendes hjem, og så gran, som hun mener hører julen til.

Hun står nu ikke alene bag oppyntningen, men har fået Anne-Mette Trolle fra blomsterbutikken Blooming Copenhagen til at hjælpe sig med at finde en julestil til boligen i Charlottenlund i Nordsjælland, som parret også deler med deres to døtre.

– Jeg synes, gran er fantastisk, fordi det dufter og er en “oldschool” juleting, samtidig med at det er minimalistisk. Netop det enkle er noget, jeg særligt værdsætter, og derfor har jeg heller ikke brugt en dug til opdækningen af vores fire meter lange træbord, der er tegnet af Piero Lissoni. Da jeg godt kan lide nostalgi, spiser vi altid af mine forældres bryllupsporcelænsstel, som jeg er vokset op med. Det har en fed guldkant, som er lidt for meget, men minderne er der, og det larmer på den gode måde, fortæller Charlotte.

Et centerpiece midt på bordet fra Blooming Copenhagen er skabt af skulpturelle grene fra tujaer og bregner samt grene, der alle har en særlig grafisk form.

© Foto: Andreas Mikkel Hansen, Styling: Glotti Press

Et i øjenfaldende værk af Troels Carlsen med en fugl, der skal stækkes, er i kontrast til familiens hyggelige jul, der er fyldt med liv. Her er der ingen, der holder sig tilbage i julefesten. Den markante Arco-lampe fra Flos har en sjælden modernitet, selvom den er designet af Pier Giacomo og Achille Castiglioni i 1962. I den enkle, grå Hamilton-sofa fra Minotti kan man slappe af efter juletræsdansen og nyde godter på det lave sofabord fra Cappellini. De sølvfarvede glaskugler er vintage og stammer fra Charlottes tipoldemor.

© Foto: Andreas Mikkel Hansen, Styling: Glotti Press

Samvær og traditioner er det vigtigste

Juleaften bliver holdt med både Charlottes og Niels’ forældre og søskende. Charlottes lillesøster og Niels står for slagets gang i køkkenet, mens Charlotte og døtrene står for borddækningen og skriver bordkort.

Selvom parret lever af at være kreative, så er der knap så stor kreativitet, når det kommer til julemenuen. Hvert år består den af det samme, nemlig and, risalamande og champagne. For traditionerne står dem nær, så dem behøver der ikke blive lavet så meget om på.

Det vigtigste for familien er at nyde hinanden, roen, at alle gør det, de plejer, og at det er hyggeligt. Så når julen står for døren, indlogerer hele familien sig på Skovshoved Hotel i tre dage, og herefter går alle ind på at skabe julen sammen.

– Når vi holder jul, er vi virkelig sammen og giver os fuldstændig hen til højtiden. Lillejuleaften holder vi på Nimb i Tivoli. Juleaftensdag og juleaften er vi alle samlet hos os. Hvis man skal beskrive vores jul, vil det være med masser af mad, musik, æbleskiver, vin, gåture, spil, tømmermænd og røverhistorier. Og så er der nogle, der også smutter i kirke. Vi har en vigtig tradition, som er natmad, der er et genialt koncept. Når alt er overstået – larm og gaver – så dumper vi tilbage i køkkenet ved totiden, og så er alle klar til at spise natmad, høre 1980’er-musik og grine. Det er simpelthen så hyggeligt, og mærkeligt nok er alle sultne igen der. Børnene er heldigvis store nok nu til at være med i nattøj. Mens de var små, var der altid noget, der skulle samles eller dimses ved, men nu er det mest morfar, der får Lego, fortæller Charlotte.

Den enkle marmorbakke med aftegninger er fra Maison Margiela, og den lever fint op til Charlottes ønske om at bruge stilrent julepynt. Derfor er pynten på den også holdt hvidt i hvidt med en babusjkadukke, en samling af minivaser fra diverse ture til Hongkong og Shanghai, en vase med træform fra Designer Zoo samt julekugler med blå prikker.

© Foto: Andreas Mikkel Hansen, Styling: Glotti Press

Origamiformede sløjfer skaber et markant udtryk på adventskransen fra Blooming Copenhagen, der er fuld af lyse, brunlige bær. Både i farveskala og udtryk er kransen enkel og samtidig distinkt designet, så den kan passe ind i resten af boligens indretning.

© Foto: Andreas Mikkel Hansen, Styling: Glotti Press