Kom indenfor i hjemmet hvor julen er blomsternes fest

"Vi kan godt lide friske blomster i hele vores hjem og køber altid blomster, der passer til sæsonen."

© Foto: Mikkel Adsbøl

Julen er sat i klassiske rammer med en Mayor-sofa designet af Arne Jacobsen og produceret af &Tradition samt en PH-gulvlampe fra Louis Poulsen. Bogreolen er speciallavet af Grøndahl Tømrer & Snedker. De store, dekorative æsker er fra Matchesfashion, og det klassiske element er underbygget af høje paneler og en bagvæg malet med farven Whale Shark fra Dyrup.

Her er julen blomsternes fest

En klassisk og elegant ramme sætter stilen for parret Kasper Staalsø og Filip Gieldas jul, der hvert år har et nyt tema.

I år har en grå- og sølvfarvet sky af brudeslør slået tonen an sammen med friske blomster, der giver et raffineret og frisk pust i højtiden.

© Foto: Mikkel Adsbøl

Parrets samling af julepynt tæller blandt andet fine fund fra Studio Oliver Gustavs julestue, som de besøger hvert år. Her hænger samlingen på en fyrretræsgren fra HagenUhre Flowers & Delights i vintage glasvase.

© Foto: Mikkel Adsbøl

Stuen er gjort juleklar med få, men effektfulde elementer. På Piloti-sofabordet i mørkrøget eg, designet af Hugo Passos for Fredericia Furniture, har parret placeret en samling sølvkogler fra Studio Oliver Gustav, mens en buket duftende, hvide hyacinter sætter julestemningen i en glasvase designet af Ingegerd Råman for Orrefors. Lænestolen, Svanen, er designet af Arne Jacobsen og produceret af Fritz Hansen, mens den store krukke er købt hos Rabens Saloner.

Kasper Staalsø har tidligere arbejdet i Magasin, og derfor fik han chokoladekalenderen derfra i gave af gode venner. Den lille bil er fra Det Gamle Apotek, og træerne er fra Privé Copenhagen.

Et glitrende midtpunkt

Da Kasper Staalsø og Filip Gielda gik tur ad Strandgade i det vinterklædte Christianshavn, fangede deres blik en sky af indfarvet brudeslør hos den lokale blomsterbutik.

Idéen spirede i samme sekund, og i samråd med butikken fik parret lavet en version af skyen i stort format og tre grå nuancer til deres 94 m² store julehjem i et byhus fra 1725.

Nu hænger den flotte, funklende installation over deres spisebord, hvor den elegant spreder julestemning.

– Der må gerne være glimmer til jul, da det giver refleksioner af de mange levende lys, vi altid har tændt. Lysenes genskær er virkelig smukke i vintermørket. Blomsterbutikken har brugt 3 kg sølvglimmer til skyen, men for min skyld kunne der godt have været meget mere glimmer i, så det virkelig kunne funkle, fortæller Kasper Staalsø.

© Foto: Mikkel Adsbøl

Parret Filip Gielda og Kasper Staalsø laver skiftende juletemaer hvert år.

© Foto: Mikkel Adsbøl

Enkelt og dekorativt hænger en foldet papirstjerne på det originale dørgreb.

Besøg på julemarkedet på The Lab er en fast del af parrets juletradition, og her har de bl.a. fundet det kunstneriske juletræ fra interiørstylisten Christine Rudolph.

© Foto: Mikkel Adsbøl

Den enkle Kubus-stage, der er designet af Mogens Lassen i 1962, er her forvandlet til en adventsdekoration med fire lys fra Ester & Erik og flankeret af to store glaskugler fra Studio Oliver Gustav, en blomst fra en sukkulent ved navn Echeveria og en håndfuld mos.

Volume fremfor dimser

Blomster er en uundværlig del af parrets jul, og her i december pynter de hjemmet op med store grangrene, dekorationer med amaryllis og mos samt buketter af duftende hyacinter på løg sat i store glasvaser.

– Vi kan godt lide friske blomster i hele vores hjem og køber altid blomster, der passer til sæsonen. Til foråret er det tulipaner, til sommer er det pæoner, og her til jul vælger vi altid de klassiske juleblomster, men det må gerne være på en lidt ny måde. Fx havde vores blomsterbutik fået et kæmpestort fyrretræ hjem fra en skov, og her fik vi lov til at købe nogle store grene fra træet, som nu gør det ud for vores juletræ i år, siger Kasper Staalsø.

De store grangrene er sat i en gulvvase og er pyntet efter alle kunstens regler med papirengle, stenbesatte stjerner og kogler med glimmer.

– Når vi julepynter, arbejder vi med store fokuspunkter. I år var vores fokus sølvskyen, og derfor har vi valgt en enkel version af et juletræ, der dog stadig fylder godt i stuen. Jeg foretrækker få, men store elementer i stedet for en masse dimser. Der skal være volumen på tingene, som der er på sølvskyen og den store grankoglekrans i stuen, siger Kasper Staalsø.

© Foto: Mikkel Adsbøl

En eksklusiv stemning er skabt med mørke trætoner fra Arv-spisebordet og tilhørende stole designet af Studio David Thulstrup for Brdr. Krüger til restaurant Noma. De to facetterede Blown-glaspendler designet af Samuel Wilkinson er fra &Tradition.

© Foto: Mikkel Adsbøl

En sølvsky skaber blikfang i spisestuen. Den er lavet af indfarvet brudeslør i tre nuancer af grå samt 3 kg glimmer og er skabt af HagenUhre Flowers & Delights. Foran den åbne fløjdør står en krans af kogler lavet af interiørstylisten Christine Rudolph, og bagved er der et litografi af Cathrine Raben Davidsen fra Edition Copenhagen. Væggen er malet med Burgundy Wine fra Dyrup, der med julens pynt virker, som om den er valgt til højtiden.

© Foto: Mikkel Adsbøl

Dunkle nuancer af blå, Tusmørke fra Dyrup giver en elegant stemning i parrets soveværelse og en dramatisk baggrund for billedvæggen skabt af værker af bl.a. Cathrine Raben Davidsen, Kristina Demant, Veronica Civa og unikaværker fra det omrejsende galleri GIFC. Sengetæppet er fra Society Limonta. Julens blomster er et fast element i parrets jul, og her på natbordet er der placeret en spirende amaryllis dekoreret med mos og en fin guldstjerne i en skål fra Yumiko iihoshi porcelain. Tidsel-bordlampen er et vintagefund og er fra Royal Copenhagen med en ny skærm i hør fra Svenskt Tenn købt hos Mo Lamps.

© Foto: Mikkel Adsbøl

En antik champagnereol er pyntet med håndskrevne sedler, der tæller dagene til juleaften. Vinreolen er fundet hos Fil de Fer, og de mørke træfarver supplerer dybden i farven Zombie fra Dyrup.

Juletraditioner med et twist

Selvom alle de traditionelle elementer i et julehjem er på plads her i parrets lejlighed som fx adventskransen, juletræet og pakkekalenderen, er der ved hvert element noget helt særligt, der skiller sig ud. Og det er helt bevidst.

– Vi kan godt lide at give juletraditionerne et twist og bruger vores klassiske julepynt på en anderledes måde – om det er vores juletræ dannet af en samling pyntede grangrene eller de nellikepyntede appelsiner. I år har jeg ikke brugt rødt bånd eller sat nellikerne i et mønster. I stedet har jeg dækket hele appelsinen så tæt med nelliker, at du slet ikke kan se den orange farve. På den måde kan appelsinerne gemmes år efter år, siger Kasper Staalsø.

Parret formår hvert år at skabe nye juleoplevelser. I deres store samling af julepynt vælger de nogle elementer ud, mens andre får lov til at ligge et år mere og vente på, at det bliver deres tur.

– Vi tager stilling til vores julestil, og hvor tingene skal stå, hver gang. Og så køber vi altid en eller to nye ting, hvis vi har været på ferie i december, eller når vi besøger julearrangementet hos Studio Oliver Gustav og på The Lab. Sidste år fandt vi den store grankoglekrans og det lille guldjuletræ hos Christine Rudolph. Derfor er vores jul forskellig fra år til år. Der er dog to ting, der ligger helt fast, kalendernumrene i vores champagnereol og et juleduftlys fra Ralph Lauren – ellers er det ikke rigtig jul, fortæller Kasper Staalsø.