Jul hos Elsa Adams

Hvis man kender til tøjdesigneren Elsa Adams' kreationer, kan det ikke overraske, at hun pynter op efter alle kunstens regler.

© Kira Brandt

Da Elsa Adams og Jan Armand Adams skulle finde en ny bolig i 2010 var det vigtigt, at der også var plads til, at Elsa Adams kunne have sit showroom og sin design- og systue i huset.

  • Jeg tegner mine kollektioner selv, syr og vælger stoffer, så det er en stor fordel, at der er plads til virksomheden, og at alt er samlet her, forklarer hun.

Den store herskabsvilla i Hellerup var derfor helt perfekt med de mange kvadratmeter og de store rum. Området indbyder til gåture og cykelture til Øresund.

Huset emmer af nordisk herskabelighed med højt til loftet, flotte parketgulve og store vinduer. Der er hvælvede døråbninger og hvide søjler, der giver huset et italiensk præg. Villaen er lys, mens møbler og gulv er holdt i mørke nuancer, der giver stemning og udtrykker harmoni og ro.

Boligens interiør er holdt i en blanding af klassiske antikke møbler og nyere møbler i lækre materialer og spændende former. Detaljer som lysekroner, lanterner og andet pynt, understreger den rumlige oplevelse og skaber sammenhæng i indretningen.

Elsa Adams holder især af stuen, hvor familien samles og hygger sig ved de store vinduer, der giver et prægtigt lysindfald og en storslået udsigt til naturen.

I julen er naturen også bragt ind i huset, hvor julemiddagen skal indtages i den skønne lyse havestue. Elsa Adams har valgt at købe fire juletræer, der er placeret rundt om i huset, da hun elsker duften af gran. Juletræerne pyntes af hende selv og døtrene, og pynten består altid af noget nyt, noget antikt, noget der dufter, noget der kan spises og noget, der er hjemmelavet.

Juleaften har familien inviteret Jan Armand Adams' forældre og bror og Elsa Adams bror og hans kæreste til det store julebord. Så danses der om juletræet, og synges fra sangbogen, hvorefter det er tid til at pakke gaver op. Men julen begynder allerede ugen inden, forklarer Elsa Adams:

  • Søndagen inden jul kommer alle mine søskende til julehygge. Vi synger, spiller klaver og taler i munden på hinanden.

Til den lejlighed laver Elsa Adams selv desserter fra hele verden. Udover danske klejner og æbleskiver, så er der engelsk julekage, caribisk frugtjulekage, tyske stollen og skotske shortbreadkager på julebordet. Traditionelt - men med et internationalt twist.

© Kira Brandt

Elsa Adams og Jan Armand Adams sammen med døtrene Isabel og Jaqueline.

© Kira Brandt

Ved hver kuvert på julebordet har Elsa Adams lagt en sammenrullet serviet med en blonde omkring.

© Kira Brandt

Den smukke borddekoration er lavet af roser og grønne blade, der er skåret i passende længde og derefter stukket i oasis, sprayet med lim og drysset med glimmer.

© Kira Brandt

Døtrene Isabel og Jaqueline sidder på en Fox Tail-puff og venter spændt på, at de kan lægge gaver under juletræet. Lanternen er fra Charlotte Jørgensen.

© Kira Brandt

Juletræet, der er pyntet med sne på spray, skaber stemning ved bordet, der er et
antikkøb, som parret har malet sort. Bestikket er designet af Arne Jacobsen. Glassene er fra Kosta Boda. Stolene er Arne Jacobsens syver-stole i enlæderbetrukket udgave med armlæn. Bemærk gardinerne, som er franske blonder, der er viklet omkring gardinstangen.

© Kira Brandt

I stuen blandes tradition og fornyelse. Sofaen er fra Raun, og puder og ryatæppe fra Ilva. Sofabordet er købt i CasaShop. Lampen hedder Ghost og er fremstillet af Domitalia. Adventskransen har Elsa Adams selv bundet og stillet på en bakke fra Charlotte Jørgensen. Kageopsatsen er fra Contrast.

© Kira Brandt

Det smukke julehjerte på træet er fra Walther & Co.

© Kira Brandt

Køkkenet er ikke stort - men funktionelt. Stolen er fra Kartell, og træfadet på gulvet fra Green Square. På bordet ligger roserne klar, så Elsa Adams kan lave dekorationer til bordet.

© Kira Brandt

Den rustikke og dekorative stjerne er fra Walther & Co.

© Kira Brandt

I træfadet på gulvet har Elsa Adams lagt store julekugler i sølv med sort bånd. Hun holder meget af at mikse sølv og sort.

© Kira Brandt

Sengetæppet er lavet af de blonder, Elsa Adams bruger til sine kjoler. Herover har hun lagt et Silver Fox Tails designet af Thomas Bickham. Foran sengen et albino-rensdyrskin fra The Organic Sheep. De buede vinduer giver udsigt direkte til Øresund, og under dem er der indfældet spejle i de oprindelige paneler. Det store hjerte er fra Charlotte Jørgensen, og det mindre fra Walther & Co. Grankoglerne kommer fra et træ i haven.

© Kira Brandt

I en antikmontre, parret har fået i gave, ser man et fint emalje-maleri.

© Kira Brandt

Et skab til opbevaring af blade, stofprøver m.m. er pyntet med et hjerte fra Walther & Co.

© Kira Brandt

Klædeskabet har indfældede spejle, der matcher spejlene på vinduespanelerne. Kjolen har Elsa Adams selv designet og syet i fransk blonde.

© Kira Brandt

Showroomet er fuld af stemning: Kaninen fra Charlotte Jørgensen, glaskolben fra Bloomingville og statuen af Lanvin står på et bord fra Green Square. Guldrankerne, der er viklet omkring, er fra Walther & Co.

© Kira Brandt

Ved indgangen har Elsa dekoreret med lys i lanternerne og pynt fra Walther & Co. Den sorte lanterne er en gave fra Elsa Adams mand.

© Kira Brandt

Hjerterne på døren, er fra Walther & Co.

© Kira Brandt

Et pergolalignende tehus i haven er dejligt at sidde i om sommeren og dekorativt, når det bliver pyntet op om vinteren.

© Kira Brandt

Når Elsa Adamsskaber tøj, får hun inspiration fra vintagebøger, besøg på museer, lange gåture og rejser, hvor hun møder forskellige kulturer. Hun designer især selskabskjoler, men hun har også skabt en hverdagskollektion. Elsa Adams går meget op i, at arbejdsforholdene de steder, stoffet bliver produceret, er i orden. Essensen af materialerne, som Elsa benytter sig af, er blondestoffer kombineret med naturlige materialer som silke, bomuld og uld fra Italien, Frankrig og England.