International jul på dansk

Terese Gargas og Mads Ulrich er netop vendt hjem til Danmark efter flere år i udlandet - lige i tide til at fejre sønnen Winstons første jul i den klassiske herskabslejlighed nord for København.

Internationalt og urbant julehjem
© Iben og Niels Ahlberg
Her bor Terese Gargas, tidligere model og skuespiller, og iværksætteren Mads Ulrich sammen med børnene Winston og Helena. Lejlighed i villa fra 1917 nord for København på ca. 270 m2.

Familiejulen i Danmark er noget ganske særligt for Terese Gargas og Mads Ulrich. Parret har senest boet en årrække i Los Angeles, men samtidig med at Winston kom til verden, passede det fint ind i den lille families liv at flytte tilbage til København for en tid. I de mange år i udlandet har Terese og Mads ofte rejst hjem til Danmark i julen, men i år er det dem, der for første gang samler familien til jul i deres lejlighed, så Winston kan blive en del af familiens traditioner. Terese har haft lejligheden som sin base i København, siden hun som model boede og arbejdede rundt om i verden. De har begge, både sammen og hver for sig, boet i Paris, London, New York og L.A., og deres indretning er i høj grad præget af både inspiration og indkøb fra flere steder i verden. For hver gang de er flyttet, har de også flyttet indboet med, da det har været vigtigt for dem begge to at bevare genkendelsen af eget hjem.

Lejligheden her er noget mindre end deres seneste hjem på USA’s vestkyst, så en del af møblerne står stadig opmagasineret, og de har kun valgt de ting ud, som de føler passer til husets stil. Stemningen er umiskendelig international og urban. Eksklusive klassiske møbler blandet med få franske antikviteter og moderne kunst, der rækker vidt fra Andy Warhol til Bonnén. Det er tydeligt, at specielt Paris’ raffinerede, men magelige stil i høj grad har inspireret deres indretning her i Danmark, og deres jul er i perfekt fortsættelse af pariserstemningen, som de elsker.

Juletræet som midtpunkt

Juletræet er festens absolutte midtpunkt. Det står pyntet med sølv, glas og glitrende stene, som frost på en stjerneklar julehimmel. Med placeringen i spisestuen er det med til at skabe stemning hele aftenen. Det er tanken, at man bliver i spisestuen, til julens salmer er blevet sunget, og til man har danset omkring træet og delt gaver ud. Først da trækker man ind i det magelige sofaarrangement i den tilstødende dagligstue.

Terese og Mads har gjort det til en vane at købe julepynt, når de falder over specielle ting på deres rejser. Samlingen rummer i dag kugler og istapper i klart og forsølvet glas og krystaller a la diamanter. En del af pynten med sten og glitter fra L.A. er overdådig, men brugt på et helt enkelt pyntet træ, bliver det bare smukt og elegant.

Det store spisebord er dækket enkelt op. Stearinlys og et par få lam- per i vindueskarmene sikrer det særlige dæmpede og intime lys, der koncentrerer opmærksomheden om bordet, maden og samværet.

Hope-lampe fra Lucepan
© Iben og Niels Ahlberg
Terese og Mads dækker bord med det store smukke grantræ som baggrund. Bordet er dækket enkelt op med få grangrene sammen med store kogler viklet i silkebånd, og indimellem røde bær og mørkerøde roser i glas med rosenblade omkring. Den grå skænk er fundet i Frankrig, og over hænger en række gamle spejle i rammer, der genspejler rummet. Lampen over spisebordet hedder Hope og er fra Luceplan. Både Terese og Mads har altid sværget til klassiske kvalitetsmøbler med lang levetid.

Smukt julebord
© Iben og Niels Ahlberg
Bordet er dækket enkelt op med få grangrene sammen med store kogler viklet i silkebånd og indimellem røde bær og mørkerøde roser i glas med rosenblade omkring. Det store maleri er af Bonnén.

Vinterhygge i stuen
© Iben og Niels Ahlberg
Stuen er skabt til vinterhygge med sit bløde og indbydende møblement i douce farver og puder i pels. Møblerne, som Terese købte for mange år siden, er netop blevet ompolstret, og sofabordet er custommade til Mads’ første hus i L.A. Terese og Mads’ sikre klassiske stil brydes af deres lige så sikre fornemmelse for kontrastfyldt moderne kunst. Her ses en sort-hvid silhuet af en spansk kunstner, fundet på galleriet Mead Carney i London. De røde roser er en del af årets enkle julepynt.

Dekorativ adventskrans
© Iben og Niels Ahlberg
Julehygge med det bløde møblement i douce farver. Adventskransen er tændt, og på bordet ses et antikt ornament pyntet med blåt velourbånd.

Franske antikviteter og moderne kunst
© Iben og Niels Ahlberg
Stilen er et miks af eksklusive klassiske møbler blandet med få franske antikviteter og moderne kunst. Det smedede sidebord bag sofaen er costummade, hvilket er langt mere almindeligt i udlandet, end vi er vant til herhjemme. Det antikke venezianske konsolbord og skammel har Terese og Mads købt på en Sothesby-auktion. Maleriet over er fundet hos Galleri Asbæk.

Et kig ind til stuen
© Iben og Niels Ahlberg
Den store bogreol er fra dengang, ejendommen blev bygget i begyndelsen af 1900-tallet.

Skrivebord og skab fra Green Square
© Iben og Niels Ahlberg
Mads har indrettet kontor i naborummet til dagligstuen, og stilen med mikset mellem stilarter er fortsat her. Både skrivebord og det store gule, antikke kinesiske skab der er fra Green Square får stilmæssigt modspil af kontorstolen fra CasaShop.