Her er årets fineste juleduge

Skab et stemningsfuldt julebord med en smuk juledug, som samler borddækningen og lader servicen komme til sin ret.

Juledug fra Georg Jensen Damask
© Georg Jensen Damask

En juledug som er traditionen tro

I julens ikoniske farver, rød og guld, og dekoreret med smukke julehjerter og grankviste emmer denne smukke dug fra Georg Jensen Damask af traditionel dansk jul.

Dugens klassiske design gør den anvendelig i enhver indretning. Du kan bruge den som et iøjnefaldende element i den minimalistiske indretning, som det ses på billedet, eller du kan lade den understøtte en i forvejen klassisk og traditionel indretningsstil.

Juledugen, Georg Jensen Damask, 1250 kr.

Juledug fra Södahl
© Södahl

Mere end bare en juledug

Södahl har lavet denne fine dug, som med dens gennemførte vintertema ikke blot kan fungere som en juledug, men også en dug som du kan bruge alle vinterdagene op til - og efter jul.

Den flotte mørkeblå farve og det dekorerede vinterlandskab skaber en hyggelig stemning ved middagsbordet og fungerer samtidig som en smuk baggrund til enhver borddækning.

Winterland dug, Södahl, 599,95 kr.

LÆS OGSÅ: Her er årets smukkeste (og sjoveste) julekugler.

Hørdug fra Broste Copenhagen
© Broste Copenhagen

Nordisk jul

Hør er og bliver en favorit i den nordiske, minimalistiske indretning. Det krøllede look giver borddækningen et fint og naturligt udtryk, som også sagtens kan klæde det til tider lidt stramt dækkede julebord.

Broste Copenhagen har lavet de fineste hørduge i en række forskellige farver, herunder denne afdæmpede grå nuance, som på diskret vis kan give din borddækning karakter.

Graice Eco Friendly dug, Broste Copenhagen, 839 kr.

Juledug fra Langkilde & Søn
© Langkilde & Søn

Dugen som emmer af jul

Julehjerter, instrumenter, sukkerstokke, flag, kogler og grankviste snor sig ned over midten af bordet, når du dækker op med denne juledug fra Langkilde & Søn.

Motiverne passer til Royal Copenhagens ikoniske julestel, som man med fordel kan dække bordet med for at understrege juletemaet. Dog kan dugen med dens enkle og stilrene design også sagtens bruges med andet service.

Juledug, Langkilde & Søn, 1299 kr.

Juledug fra Juna
© JUNA

En juledug som kan bruges året rundt

Det fine mønster på denne dug er designet af Nanna Ditzel for Juna og vil med garanti være en smuk baggrund til enhver borddækning.

Guldmønstret har karakter af snefnug og passer derfor perfekt til julebordet, men med mønstrets symmetriske former og neutrale farver kan dugen bruges året rundt.

Komet bomuldsdug, Juna, 799.95 kr.

Stribet juledug fra IKEA
© IKEA

Klassisk, enkel og iøjnefaldende juledug

En rød- og hvidstribet dug er den perfekte juledug. Den er farverig, den er enkel men samtidig iøjnefaldende, og så emmer den af jul.

IKEA har lavet en smukt bud på en klassisk stribet juledug, som med garanti vil skrue op for julestemningen.

Vinter 2020 dug, IKEA, 119 kr.

Dug fra Georg Jensen Damask
© Georg Jensen Damask

En dug med arkitektoniske linjer

Denne stilrene dug er dekoreret med Arne Jacobsens tidløse design baseret på udvalgte efterladte skitser.

Dugens mørke farvenuancer og enkle udtryk gør den ideel til ethvert julebord, da man let kan kombinere den med andre mønstre, former og farver.

Arne Jacobsen damaskdug, Georg Jensen Damask, 1050 kr.

Blomstret juledug fra Zara Home
© Zara Home

Skab et unikt julebord

Hvis du vil skabe et vildt og anderledes julebord er dette dugen, du skal have fat i. Den kombinerer et dekorativt blomstermønster med julens klassiske farver, nemlig rød, hvid og grøn.

Der er smæk på både mønstre og farver på dugen, og derfor kan du med fordel holde din service enkel, neutral og afdæmpet for ikke at skabe et forvirrende udtryk.

Juledug med blomstermønster, Zara Home, 479 kr.

LÆS OGSÅ: De to største juletrends i 2020