Jakob Hundborgs mørke julebord står i kontrast til de lyse omgivelser. Det antikke og det moderne er smagfuldt kombineret med fx den smukke vintagelysekrone i loftet, og Arne Jacobsens 7'er-stol med læder-betræk og armlæn samt de lette Carbon Chairs fra Moooi.
– Ved at have alle de her sølvting på bordet så er det på en måde, som om at de familiemedlemmer, som ikke er her længere, alligevel er en smule med juleaften. Da mine bedsteforældre døde, ville hverken mine kusiner eller bror have det fine sølvtøj, men det ville jeg gerne. Hvis jeg skal være ærlig, så tror jeg faktisk også, at min mormor gerne ville have haft, at jeg skulle have det. Jeg er nemlig den af os fire børnebørn, som går op i at lave mad, og min mormor vidste, at jeg aldrig kunne finde på at putte det fine sølvtøj i opvaskemaskinen, fortæller Jakob, som desuden brugte nogle af sine arvepenge på at få stellet pudset flot op, så det altid ligger klart til særlige anledninger.
Ligesom sin mormor er det også Jakob, som står for både madlavning og borddækning juleaften. Men, hvor bordet er mere klassisk dækket, har den traditionelle julemiddag hos Jakob fået et moderne tvist. De starter altid med et glas champagne, og derefter står menuen på grillet flæskesteg med en række grove salater, som kan være alt fra libanesisk til orientalsk inspireret. Til dessert får de, som de fleste andre, risalamande, men sovsen er lavet på passionsfrugt i stedet for de klassiske kirsebær. Desuden har de en fast (utraditionel) tradition om at cykle julemaden af, når de efter middagen drager fra Hellerup mod Vor Frue Kirke i København for at nå midnatsgudstjenesten. Netop de faste traditioner er noget af det, som Jakob forbinder allermest med julen.