Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

3 alternative måder at bruge årets Julemærke på

Vi sender færre og færre breve, men vi vil stadig gerne støtte det gode arbejde, som Julemærkehjemme gør. Derfor får du her 3 nytænkte idéer til, hvordan du kan bruge Julemærket til julens pynt.

Julemærket uden julekort

Vi sender langt fra lige så meget "snail mail" til hinanden, som vi gjorde engang. Juleønsker på SMS og digitalt, har i høj grad taget over for det mere analoge format.

Men de danske Julemærkehjem gør et stort og vigtigt stykke arbejde, som der desværre i høj grad er brug for i det nutidige samfund. Julemærkehjemmene har siden 1904 givet børn i Danmark, der mistrives, en ny start og hjælp til at opbygge deres selvværd. Julemærkehjemmene modtager kun meget lidt i offentlig støtte, og er derfor afhængig af den støtte de modtager fra private, blandt andet når de køber Julemærkerne.

Vi vil derfor gerne opfordre til, at man stadig køber Julemærkerne og støtter det gode arbejde - og derfor bringer vi her inspiration til alternative måder, du kan bruge julemærkerne på, selvom du måske ikke sender så mange julekort.

Julemærket som en del af julebordet

Julebordet er julens samlingspunkt og det er oplagt at bruge de fine Julemærker i samspil med et bånd, som pynt på glas, en karaffel eller en hjemmegjort servietring.

Julemærket 2020

© Julemærkefonden

Julemærket 2020

© Julemærkefonden

Julemærket 2020

© Julemærkefonden

Julemærket som bogmærke

Julen er også en tid til eftertænksomhed og for mange også ekstra tid med en god bog. Her er et Julemærke brugt som stemningsfuld bogmærke.

Julemærket 2020

© Julemærkefonden

Julemærket 2020

© Julemærkefonden

Julemærket 2020

© Julemærkefonden

Julekrans med Julemærke

En smuk krans byder gæsterne velkommen og tilføjes et Julemærke slåse stemningen an for en jul med dybe rødder i den danske historie og traditioner.

Julemærket 2020

© Julemærkefonden

Håndplukket til dig