3 alternative måder at bruge årets Julemærke på

Vi sender færre og færre breve, men vi vil stadig gerne støtte det gode arbejde, som Julemærkehjemmene gør. Derfor får du her 3 nytænkte idéer til, hvordan du kan bruge Julemærket til julens pynt.

Stylist: Lone Monna

© Pernille Greve

Julemærket uden julekort

Vi sender langt fra lige så meget "snail mail" til hinanden, som vi gjorde engang. Juleønsker på SMS og digitalt har i høj grad taget over for det mere analoge format.

Men de danske Julemærkehjem gør et stort og vigtigt stykke arbejde, som der desværre i høj grad er brug for i det nutidige samfund. Julemærkehjemmene har siden 1904 givet børn i Danmark, der mistrives, en ny start og hjælp til at opbygge deres selvværd. Julemærkehjemmene modtager kun meget lidt i offentlig støtte, og er derfor afhængige af den støtte, de modtager fra private, blandt andet når de køber Julemærkerne.

Vi vil derfor gerne opfordre til, at man stadig køber Julemærkerne og støtter det gode arbejde - og derfor bringer vi her inspiration til alternative måder, du kan bruge julemærkerne på, selvom du måske ikke sender så mange julekort.

LÆS OGSÅ

Julemærket som en del af julebordet

Julebordet er julens samlingspunkt, og det er oplagt at bruge de fine Julemærker på bordkort eller hjemmelavede servietringe.

Stylist: Lone Monna

© Pernille Greve

Stylist: Lone Monna

© Pernille Greve
Traditionen med at sende julekort har i mange år været under afvikling. Men hos Julemærkehjemmene er vi stadig afhængige af indtægterne fra mærkerne. Derfor håber vi, danskerne kan blive inspirerede til at bruge dem på nye måder — Anne Glad Wagner, forbrugerekspert og næstformand i Julemærkefondens bestyrelse

Julemærker på julegaverne

Vi er mange, der synes, at dét at pakke fint ind, er en stor del af glæden ved at give julegaver. Her er det oplagt at bruge de fine Julemærker som pynt på pakkerne.

Stylist: Lone Monna

© Pernille Greve

Julemærket på juletræet

Julemærkerne pynter også på træet, her på kræmmerhuse og hjemmefoldede papirrosetter.

Stylist: Lone Monna

© Pernille Greve

Stylist: Lone Monna

© Pernille Greve

I det BO BEDRE, der er på gaden lige nu, får du et ark af årets Julemærker 2021 med. Du får også en vejledning til, hvordan du kan støtte Julemærkefondens arbejde. Her kan du købe flere Julemærker, der både pynter, støtter og gavner.

Vores faste stylist Lone Monna og fotograf Pernille Greve har lavet billederne uden betaling, som støtte til Julemærkefonden.

LÆS OGSÅ