24 designprodukter

Trådene samles, hjemmets juvel og det ypperste indenfor dansk kunsthåndværk ...

Bambus-reol designet af Jens Jacob Olesen. Reolen er 120 cm i højden og todelt, så den kan for- længes fra 188 cm til 208 cm i bredden, samt sættes i en vinkel. 12.500 kr., JJ Design.

Den norske designduo Anderssen & Voll har netop præsenteret deres tredje sofa-serie for Muuto. Oslo-serien består af en 3-personers sofa, en 2-personers sofa, en stol og en puf, der er kendetegnet ved stor komfort, hvor de tynde ben giver serien en visuel lethed. Fra 8500 kr. for puffen til 23.900kr. for en 3-personers sofa. Muuto.

Længe ventet følgesvend til det klassiske værk 1000 Chairs. 1000 Lights giver på 640 sider et indblik i lampens udvikling i det tyvende århundrede fra 20’erne elegante lyskilder, over 1960’ernes flagrende udtryk til nutidens seneste LED-
teknologi. 150 kr., Taschen.

De nye vægure fra Bolia er enkle og holdt i en støvet farvepalet, der rammer tidens trang til at kigge tilbage på de gode gamle 50’ere og 60’ere. Fås også i en firkantet version. Diam. 40 cm, 699 kr., Bolia.

Med ønsket om at kunne tage naturen indenfor og skabe en unik og skulpturel opbevaringsløsning har Garde Hvalsøe i samarbejde med SHL architects skabt det ekstremt eksklusive opbevaringsmøbel Træstubben i elmetræ. Alle indvendige rum og skuffer er beklædt med sort kalveskind, og grebene på lågerne samt markeringer på skufferne er lavet i wengé. 255.000 kr., Garde Hvalsøe.

Carousel-trææsker af Akiko Kuwahata fra Japan, som i en periode har studeret ved arkitektskolen i Aarhus.

Mirror Mirror - hjørnespejl i eg af Maria Bruun.

Facet-træstol skabt efter gamle snedkerteknikker af den gavede duo Foersom & Hiort-Lorenzen.

Moustache - overskæg i keramik kan bruges som fad, tallerken eller bare til pynt. Skabt af Claydies.

Milk-blomstervaser inspireret af gammeldags mælkeflasker. Designet af Anne Flohr.

Stool er en serie skamler udført i massiv egetræ og 100 procent Hallingdal-uld. De fås med forskellige typer ben og i otte forskellige farver. De er designet af Anne Boysen og koster fra 1899 kr., Bent Hansen.

Den dynamiske designduo byKATO, der udgøres af Karl Rüdiger og Tonny Glismand, står bag MAIN table, der er fremstillet i massive egeplanker med et kraftigt stel i stål. Udtrykket er råt, men også let og elegant med det farvede stel. L 280 x b 91 x h 74 cm, 22.450 kr., byKATO.

Hug er navnet på en spritny loungestol designet af Design 365° North, og det komfortable kram er udstyret med ben i pulverlakeret stål. Fra 11.950 kr. med betræk i uldstof, Stouby.

Designeren Søren Juul døde i 2013 som 70-årig og nåede lige netop ikke at opleve sit sidste værk i den færdige version. Jewel Table, som netop er kommet i butikkerne, fås med rund eller kvadratisk bordplade i massivt træ på et smukt kubisk understel. Fås i forskellige versioner, fra 22.900 kr., dk3.

Det var en skitse fra 1943 af Mogens Lassen, der dannede baggrund for den nye opbevaringsserie Frame. Systemet består af kvadratiske bokse i kubistiske rammer i forskellige størrelser og dybder. De kan hænges på væggen og kobles sammen eller stables og stå frit på gulvet. Låget kan tages helt af eller sættes på som en låge. Fås i seks størrelser fra 10 x 10 x 10 cm til 599 kr., by Lassen.

Arenzano-stolen er en moderne dækstol skabt af Ilkka Suppanen og Raffaella Mangiarotti for finske Woodnotes. Den kan foldes helt sammen og er let og elegant i sit udtryk. Betrækket er i bomuld og fås i ti forskellige farver. 7775 kr., Designhuset Aarup.

Ny trebenet ven fra svenske Norrgavel. Taburetten har rundede ben og et sæde, der er inspireret af et gammeldags traktorsædde. Fremstillet i olieret valnød. H 43 cm, 2950 kr., Norrgavel.

Kommoden BoxMove består af korpus, som er en stor boks med ben lavet i egetræ. Den danner rammen for de små bokse indeni, der kan flyttes rundt efter behov og kan give møblet et helt nyt udtryk.

En anden kommode, Nordvink har designet, er mere enkel og stilren. Den består af tre moduler spændt op mellem de to V-ben, hvilket giver den et let udtryk. Det nederste modul er et skabsmodul med bakke, det næste er et skuffemodul med bakke, og det øverste er en bakke

Lampen Ball, består af en ledning med fine trækugler i træ og fungerer som et lysende, nordisk smykke. Møblerne er endnu ikke prissat. Se mere på nordvink.dk.

Light Structure blev egentlig skabt tilbage i 1970 af Peter Hamburger for Ingo Mauer. Dengang var lampen bygget op af neonrør, som nu er erstattet med LED. Kan både anvendes som pendel og som bordlampe. 50 x 50 cm, 30.000 kr., Designdelicatessen.

Denne klassiker blev designet af Herbert Hirche i 1956. Han studerende ved Bauhaus-skolen i Dessau, hvor hans undervisere bl.a. hed Wassily Kandinsky og Ludwig Mies van der Rohe. Det minimalistiske barbord er fremstillet i metal og glas. L 70 x b 46,4 x h 50,6 cm, 6243 kr., Please Wait to be Seated.

Henrik Pedersen har samlet trådene med sin nye serie, der består af en pulverlakeret stol og et bord i stål og laminat. Stolen koster 1295 kr, og bordet, l 210 x b 90 cm, 9995 kr., Superstudio.

Copenhanger er designet af Lise Vilslev og Mathilde Møberg. Duoen kom på ideen til det unikke opbevaringselement, da de forgæves ledte efter en knageløsning eller en stumtjener, der opfyldte deres behov. Den optager ingen gulvplads og er derfor fleksibel. Fås i ubehandlet, hvid eller sort olieret eg med lædersnor. Fire gange om året lanceres en model i en af sæsonens farver - denne gang i gul i birk. Kan købes fra november, 1300 kr., Copenhanger.

© bobedre.dk

Framed er et nyt tøjstativ og et spejl - to separate møbler fra det elegante danske firma Nordic Tales. Det er en virksomhed, der hylder de klassiske snedkertraditioner i en skandinavisk kontekst - hvor funktionalitet er tæt forbundet med æstetisk skønhed. Framed er oprindelig skabt til modedesigneren Stine Goyas showroom i København, men kan nu købes af alle. Fremstillet i eg og messing. Designet af Jonas Hoejgaard. Stativ, h 180 x b 106 cm, 2800 kr., spejl, h 180 x b 55 cm, 3200 kr., Nordic Tales.