Stjæl forsidestilen: Herskabelige rammer med messing, marmor og keramik

Sukker du også efter stilen på BO BEDREs forside? Her får du 8 idéer, du nemt og hurtigt kan indrette med derhjemme.

Herskabeligt køkken med detaljer i messing, keramik og marmor
© Birgitta Wolfgang Bjørnvad

Messing, marmor, træ og keramik

Sukker du også efter stilen på forsiderne af BO BEDRE? Så er det her, du skal læse med.

Vi har fundet en række smukke og elegante objekter, som du nemt kan pifte din nuværende indretning op med, så den bliver lidt mere lig forsiden på det seneste magasin.

Krageholm krystal lysekrone
© Krageholm

Lysekrone

Lysekroner findes i både gamle og mere moderne udgaver, men hvis du ønsker at skabe en mere herskabelig og højtidelig stemning, bør du gå efter en prisme- eller krystallysekrone.

De er ofte at finde på auktioner, og denne fra Krageholm kan du finde her.

Er du til mere moderne versioner af lysekronen, kan du læse vores store guide til lysekroner her.

Venus piedestal fra Wabi Sabi Nordic
© Wabi Sabi Nordic
Venus piedestal fra Wabi Sabi Nordic

Venus piedestaler i travertin fra Aarhus-baserede Wabi Sabi Nordic

© Wabi Sabi Nordic

Piedestaler

Brug de smukke piedestaler til at udstille din yndlingsvase, en stor buket vilde blomster, en skulptur eller coffee table-books.

Disse fra Wabi Sabi Nordic, i modellen Venus, er skabt i smuk travertin, der giver indretningen kant og selv står som en smuk skulptur.

Piedestal, Wabi Sabi Nordic, fra 4500 kr. Find den her.

Billy reol fra IKEA
© IKEA

Den hvide reol

De høje, hvide reoler kommer i et utal af varianter, og hos mange gør-det-selv-typer er det IKEAs Billy-reol, der bruges som fundament for hjemmelavede, indbyggede reoler.

Du kan med fordel bygge din egen sokkel og spraymale den med messingfarve for at opnå det lidt mere ekstravagante look.

Reol, Billy, 249, IKEA.

LÆS OGSÅ

Georg Jensen HK kande 1,2 L
© Georg Jensen
Raawii Strøm Vase Large lysegrå
© Raawii

Vaser og kander

Smukke vaser og kander hører ikke hjemme bag lukkede låger. Disse fra henholdsvis Georg Jensen og Raawii fås i flere forskellige størrelser, og de er så smukke, at de også kan bruges som dekorative elementer eller med et par enkelte stilke i.

HK Kande, Georg Jensen, fra 1699 kr.,, find den her.

Strøm vase, Raawii, 670 kr., find den her.

Marmor

Vi elsker marmor, og i en efterhånden lang årrække har det smukke, levende materiale været et absolut hot shot, når det kommer til indretning.

Et nyere initiativ herhjemme går under navnet MarmoMarmo, stiftet af iværksætteren Cathrine von Lichtenberg. Hvad enten du leder efter et sidebord, spisebord eller noget til køkkenet, kan du selv bestemme typen af marmor, benene, benenes materiale og kanternes skæring.

Dét er smart!

Læs mere her.

LÆS OGSÅ

Rosette fra Møller Stuk
© Møller Stuk

Loftudsmykning

Den herskabelige stil er eftertragtet, og høje paneler, stukkatur og rosetter fylder mere og mere på Instagram. Vi hylder den tid, hvor der blev kredset om og brugt oceaner af tid på det smukke håndværk - som et modspil til det hurtige nybyggeri, der også bugner.

Du behøver ikke anskaffe dig en gammel herskabslejlighed for at stjæle stilen, du kan sagtens opnå det herskabelige ved at påsætte en stuk eller lime lister på vægge.

Her er det en smuk rosette til loftet fra Møller Stuk, der er en af de helt store spillere på området.

Keramikvase fra Ferm LIVING
© Ferm LIVING

Keramik

Det kan ikke komme bag på nogle, at keramikken er at finde på denne liste, for små unikke værker i keramisk udformning er at finde i stort set alle de hjem, vi besøger på BO BEDRE.

Her er det kun fantasien, der sætter grænser, og du kan gå all in på tallerkner, skåle, finurlige kopper og lysestager, vaser, æggebægre eller andet. Er du i det kreative hjørne kan du også lave din egen keramik hos fx Creative Space.

LÆS OGSÅ

© Quooker

Den smarte vandhane

Quookeren er den travles bedste ven. På et splitsekund kan du lave en kop skolhed te eller iskold iskaffe, og de fine haner findes i et utal af materialer og former.

Kombiner messingudgaven med en bordplade i marmor eller terrazzo, gå med en i mat sort for et mere stramt udtryk eller vælg en i krom, der passer til både mørke og lyse bordplader.

Vandhane, Quooker, 17.990 kr., find den her.

LÆS OGSÅ