Her er funktionen, du ville ønske dit spisebord havde

Form og funktion smelter sammen i Chess-spisebordet. Designer Ebbe Gehl har skabt et overraskende og innovativt design med "butterfly"-funktion, så det er slut med grimme tillægsplader.

Vores hjem centrerer sig i stigende grad om spisebordet. Her foregår alt fra leg og avislæsning til morgenmad og børnefødselsdage. Bordet skal derfor ikke længere kun være pænt og dækkes til festlige lejligheder, det skal også være funktionelt og danne rammen for livet i hjemmet.

“Spiseborde er blevet familiens samlested, hvor børnene kan have lektier liggende i den ene ende, mens familien spiser aftensmad i den anden. Det skal derfor være multifunktionelt og i høj kvalitet,” fortæller Ebbe Gehl, der er møbeldesigner og medejer i tegnestuen Nissen & Gehl, der primært er kendt for deres mange designs for Naver Collection.

Det er netop med denne idé in mente at Ebbe Gehl, sammen med Søren Nissen, designede spisebordet Chess.

For mere inspiration til dit nye spisebord, læs med her.

Spisebord med "butterfly"-funktion

Et multifunktionelt bord skal kunne tilpasses til forskellige situationer og have plads til både små familier og store middage, mener Ebbe Gehl.

Derfor har han designet Chess-bordet med en "butterfly"-funktion, der betyder, at en tillægsplade under bordet nemt kan trækkes frem, når der er brug for ekstra længde. Dermed er det også endegyldigt slut med grimme og upraktiske tillægsplader til spisebordet.

”På den måde er tillægspladen en del af bordet og løftes på en næsten usynlig måde på små hjul. Det kræver ikke en stærk mand at få pladen i,” forklarer han.

Se Chess-bordets smarte funktion i videoen her:

Bordet har en slidstærk corian-bordplade, der gør, at der kan komme både rødvin og farvekridt på, uden at det sætter mærker.

"Det har samtidig bløde kanter og runde hjørner, hvilket er smart i et hjem med børn, fordi der ikke er nogle skarpe bordkanter,” forklarer designer Ebbe Gehl.

Chess bordet fra Naver Collection

Chess-bordet fås i to længder: 2 meter og 2,40 meter. Begge længder har et smart udtræk, som hurtigt gør spisebordet 1 meter længere.

Design med sans for detaljen

Det er vigtigt for Ebbe Gehl, at bordet ikke kun er funktionelt, det skal også passe til hjemmet i mange år. Derfor har han designet bordet i et stilrent skandinavisk design med fokus på detaljerne:

"Bordpladen er kantet med træ og har en praktisk og stærk overflade af corian, mens bordbenene er af kraftigt stål. De forskellige materialer, som indgår i bordets design, har hver fået deres egen form og udtryk, hvilket jeg som arkitekt godt kan lide."

Materialerne er med til at fortælle en historie, som tilsammen udgør helheden af det stilrene bord, som er designet til livet i et moderne, dynamisk hjem, forklarer designeren.

Læs mere om Chess-bordet for Naver Collection her.

Når bordpladen er trukket ud er samlingen så godt som usynlig, fordi corian, modsat træ, er et stabilt materiale, der får pladerne til at lukke helt tæt.

For yderligere inspiration se 25 flotte spiseborde her.