Ny familievirksomhed lancerer eksklusivt lampedesign

Den nye designvirksomhed præsenterer første design under 3 Days of Design.

Mernøe
© Mernøe

Nyt eksklusivt lampedesign

En ny designvirksomhed har set dagens lys. Mernøe er et familieforetagende, bestående af designer og ingeniør Morten Mernøe, samt hans to sønner, Ulrik og Jakob Mernøe.

Under 3 Days of Design vil Mernøe officielt lancere deres første design, Mernøe No. 1.

Designet til lampen kom fra et personligt behov for en pendel til eget brug, fortæller Morten Mernøe.

– Min idé var at lave en lampe, der kan skabe et rum i rummet. Jeg sigtede efter samme stemning, som stearinlys giver, mens man stadig skulle kunne læse ved lyset, forklarer han.

Løsningen er blevet en lampe, hvor lyskilden er skjult fra alle vinkler, og det kraftige lys fra LED-kilden reflekteres fra det massive træ, hvorfra det falder blødt ud i rummet i et afgrænset område.

© Mernøe
Mernøe
© Mernøe

En lampe til den kræsne kunde

Mernøes filosofi er at skabe kvalitetsdesign i kvalitetsmaterialer som massivt træ og massive metaller.

– Man kunne godt have valgt at lave en lampe der ligner, med billigere materialer, som man kunne få produceret billigt i udlandet, men det havde ikke skabt det samme udtryk. Man fornemmer den dybde og ånd, der er i materialet, siger Morten Mernøe.

Lampen fremstilles i sipo mahogni, douglas gran, ahorn og ask, mens de bærende elementer fremstilles i messing eller aluminium.

Mernøe No. 1 produceres efter ordre og prisen er ikke oplyst. Lampen bliver håndlavet på Mernøes eget værksted i Indre København. Ambitionen er derfor ikke at ramme massemarkedet, men i stedet at sælge via arkitekter til projekter, der både kan være private hjem, restauranter og kontorer.

Mernøe har netop slået dørene op til deres showroom i Kronprinsessegade, hvor lampen udstilles.

Under 3 Days of Design vil Mernøe være at finde hos DDcated, i Kongernes Lapidarium i Christian 4.s Bryghus.

LÆS OGSÅ