Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

BO BEDREs chefredaktør: Det her må du ikke gå glip af under 3 Days of Design

BO BEDREs chefredaktør Erik Rimmer glæder sig til at deltage i 3 Days of Designs mange begivenheder fra 24.-26. maj. Her lister han de 12 events, som han særligt ser frem til.

3 days of design københavn

© 3 Days of Design

3 Days of Design har udviklet sig til at blive årets mest spændende designbegivenhed i København, nok mest fordi det ikke er en lukket branchefest, men henvender sig til alle designinteresserede.

Når dørene åbnes for showrooms, butikker og museer gør de år efter år flere og flere deltagende brands deres yderste for at vise det bedste, de kan. Her er designnyheder, flotte udstillinger og spændende foredrag. Eventen begynder torsdag, og du kan finde hele programmet på 3daysofdesign.dk, hvor du også finder oplysninger om transport etc.

Jeg skal rundt til langt de fleste begivenheder – i sig selv lidt af en marathon – men på forhånd glæder jeg mig især til disse 12, som ærlig talt var svære at vælge ud, for det et rent overflødighedshorn af oplevelser, der venter.

3 days of design montana

© Montana

 1. De to showrooms for Montana og Erik Jørgensen i bunden af Bredgade er altid en visuel stor oplevelse. Efter at Montana fejrede triumfer ved at blive kåret som flotteste stand på Milanomessen (en fantastisk bedrift …) ser jeg frem til at opleve, hvordan lokalerne bliver forvandlet. Også at se Erik Jørgensen nye stol af Damian Williamson, som brillierede, da jeg så den i et preview i april.
 1. Brdr. Krüger udstiller i den af Studio David Thulstrup indrettede blomsterbutik Tableau. Det lyder som et spændende match.
 1. Carl Hansen & Søns flagshipstore skal jeg altid besøge. Og hvis du ikke har set arkitekt Bodil Kjærs Ude- og Indemøbler i virkeligheden, vil jeg anbefale dig at gøre det her. Plus nyhederne fra Wegner og Børge Mogensen.
flos 3 days of design Michael Anastasiades

© Flos

 1. Flos udstiller på galleri – velvalgt, når man som dette firma har lanceret spektakulære og nye grænsesøgende lysobjekter af bl.a. Michael Anastasiades.
 1. Sidste år tog de deltagende firmaer på Frederiksgade 1 fusen på de fleste med en skøn intimkoncert med Tim Christensen – men også med virkelig seværdige udstillinger. House of Finn Juhl er her og har altid stået for en af de mest delikate udstillinger.
3 days of design paustian

© Paustian

 1. Paustian har udover udstillinger fra Warm Nordic, The Original Comes From Vitra og Cassina besøg af (vel) verdens førende kvindelige designer Patricia Urquiola. Jeg glæder mig til at høre hendes designtalk fredag eftermiddag – den slags topbegivenheder viser i øvrigt også, at 3 Days of Design er en event, man regner med ude i verden. Paustian udlodder en Panton Heart Cone Chair til en heldig vinder.
Fredericia 3 days of design

© Fredericia

 1. Fredericia har et af Københavns mest gennemførte showroom, og hvis vejret viser sig fra sin gode side, er tagterrassen stedet at tage en drink eller et glas vand. Selv om jeg har set de fleste nyheder på Milanomessen i april, sker der altid noget, når møblerne kommer hjem og bliver sat i en ny sammenhæng.
 1. Ambassadernes deltagelse i 3 Days of Design er noget særligt. Jeg vil bl.a. besøge Swiss Design på Designmuseum Danmark, og arkitekt Eva Harlou har arbejdet for den spanske ambassade og udstiller i Odd Fellow Palæet. Endelig er svenske Dux ligesom sidste år rykket ind på den svenske ambassade – rammerne er noget af det ypperste …

Se mere til de ambassader, der deltager under 3 Days of Desing her.

 1. Anker & co viser kombinationen af italiensk design og lysfirmaer i topklasse, der går rigtig godt sammen. Michael Anker vil blandt vise, hvordan lyssætningen på Restaurant noma blev til.
&tradition 3 days of desing

© &tradition

 1. &tradition er flyttet fra de spektakulære lokaler på Papirøen til herskabelige rum på Kronprinsessegade. Jeg så det for nylig og var imponeret, og under 3 Days of Design åbner showroomet mere officielt under titlen Home of a Collector. Firmaets møbler klæder de historiske rammer, og som noget helt nyt åbner &tradition ny café og bar i gården.
 1. Louis Poulsen fejrer 60 år med ikonisk lysdesign af Poul Henningsen firmaet flytter sin produktion til showroomet på Gl. Strand, så den besøgende kan opleve en af danskernes foretrukne lyskilder blive fremstillet.
 1. Kvadrat i Pakhus 11 er måske det jeg allermest ser frem til. Særlig udstillingen med Really, som producerer møbler og genstande af genbrugte tekstiler. Firmaet arbejder med nogle af verdens førende designere, og nu tror jeg på projektet, så det ikke kun er en god idé, men noget der kan blive til noget brugbart. Kvadrat vil selv udstille sit nye (og første) udendørstekstil Patio.

Du kan se hele programmet til 3 Days of Design her.