Stort designevent vender tilbage under 3 Days of Design

Framing genopstår i nye omgivelser.

Harsdorffs Hus huser Framing under 3 Days of Design

3 Days of Design

3 Days of Design er Københavns store designfestival, der egentlig fandt sted i maj, hvor dagene var en kærkommen mulighed for at skyde sommeren i gang med masser af designevents, interessante talks og spændende nyheder inden for design og interiør. Forrige år var Corona dog skyld i, at 3 Days of Design blev flyttet til september, og den timing har folkene bag valgt at holde fast i.

3 Days of Design løber i 2021 af stablen fra 16. til 18. september.

I 2019 så udstillerkonceptet Framing dagens lys, og dannede under designfestivalen ramme om en række designvirksomheders fælles udstilling, som for kendere lugter af stemningen under Milanos ikoniske Salone del Mobile.

Bag Framing står Samira Kudsk, der til daglig driver PR bureauet af samme navn. Hendes ambition med Framing er todelt:

– Jeg har i virkeligheden to succeskriterier: De besøgende skal huske Framing som én af de mest spetakulære indtryk fra 3 Days of Design. Og så skal udstillerne have succes, de skal have dannet nye netværk, fået nye forhandlere, knyttet nye kontakter, fortæller hun.

Harsdorffs Hus huser Framing under 3 Days of Design
Harsdorffs Hus huser Framing under 3 Days of Design

Nye rammer for Framing

Corona har vendt op og ned på mange ting, og således var den usikre situation skyld i, at Framing ikke blev en realitet under 3 Days of Design i 2020.

Men i år er Framing vendt tilbage - dog under helt nye og anderledes forhold. Odd Fellow palæet er skiftet ud med Harsdorffs Hus, det tidligere Udenrigsministerie, beliggende på Kongens Nytorv.

Selvom rammerne er anderledes - og mindre - er det ikke en ændring, som Samira Kudsk begræder. Lokalerne er smagfuldt indrettet og emmer af historie og sjæl - og der er en hyggelig gårdhave, som giver mulighed for en drink udendørs, hvis vejret tillader det.

– Det er en mindre skala, men det er også mere eksklusivt og intimt, forklarer Samira Kudsk.

I de nye rammer vil 12 nordiske brands fremvise deres design.

Flemming Lindholdt og Samira Kudsk - Framing

Følelsen af fællesskab

Samira Kudsk har i år har slået pjalterne sammen med Flemming Lindholdt, der har hjulpet med at kuratere, indrette og er overordnet ansvarlig for det visuelle udtryk. Han er desuden også designeren bag brandet PetitePetite, der er en del af udstillingen.

– Det er min opgave at skabe et fællesskab, hvor de besøgende får en fornemmelse af sammenhæng, på trods af de mange forskellige udstillere. Vi vil gerne skabe et flow gennem udstillingen og en hjemmelig følelse - jeg vil gå så langt som at sige, at hvis vi kan få de besøgende til at sætte sig ned og sænke skuldrene, så er det en stor succes, forklarer Flemming Lindholdt.

PetitePetite

Flemming Lindholdt er designeren bag brandet PetitePetite, der er en del af Framing.

© PetitePetite
Mindo

Den danske designer Rikke Frost har designet en outdoor-kollektion for Mindo, der vil pynte i gårdhaven under Framing.

© Mindo
Orbital Systems

Orbital Systems revolutionerende design af et brusesystem, der bruger op til 90% mindre vand end konventionelle brusere, kan opleves under Framing.

© Orbital Systems