Se det gennemførte køkken, lavet af IKEA-kabinetter og fronter fra Reform

Det er de dramatiske låger i mørk eg, der gør dette åbne køkken unikt og skaber en varm og rolig stemning.

Køkken i mørk eg
© Foto: Andreas Mikkel Hansen, styling: Elisabeth og Annika Kruse

Frame-låger fra Reform

Da Lili og Rhys skulle have nyt køkken, i forbindelse med at de fik bygget villaen på Amager, var Lili til at begynde med overbevist om, at de skulle have et standardkøkken, som hun kunne gøre til deres eget. Men da de var rundt og kigge, kunne det ikke lade sig gøre at få visionen om hendes drømmekøkken og budgettet til at blive et realistisk match. Hun søgte ikke efter noget bestemt, men alligevel en form for “de her låger kan jeg ikke leve uden”-oplevelse.

– Vi begyndte at kigge efter køkkenlågefirmaer, og lige da jeg så Frame-lågerne hos Reform, vidste jeg bare, at det skulle være dem, fortæller hun.

Køkkenlågerne i mørk eg fra Reform

Køkkenlågerne i mørk eg er fra Reform, hedder Frame og er designet af Note Design Studio. Den store skabsvæg fra gulv til loft giver masser af plads til grej og råvarer i køkkenet, som er designet til, at der skal laves mad. Ejerne ledte længe efter en pæn emhætte med god sugeevne, og valget faldt på denne Elica-model, der smelter fint sammen med køkkenets udtryk. Vask og armatur fra Grohe er valgt i samme nuance kobber som på emhætten. Bordpladen i hvid Corian fortsætter på siderne af køkkenøen og på soklen, sådan at det næsten giver en svævende effekt. Den gule pendel, Asteria, er fra Umage.

© Foto: Andreas Mikkel Hansen, styling: Elisabeth og Annika Kruse

LÆS OGSÅ

Et robust madværksted

Løsningen blev en kombination af Ikea-kabinetter med lågerne i mørk eg fra Reform og en bordplade i vedligeholdelsesfri Corian, så Lili kan lave al den mad, hun elsker, uden at skulle være forsigtig.

– Køkkenet er ikke designet for “show”, men som mit specifikke madværksted. Jeg er fra Vietnam og elsker at lave mad, særligt vietnamesisk mad og wokretter, som kræver maksimal varme og noget ordentlig udsugning, fortæller hun.

Køkken med moduler og indmad fra Ikea

Rhys har selv stået for alt tømrerarbejde i den nybyggede villa, men det er Lili, der har designet sit drømmekøkken, som skulle være funktionelt og slidstærkt og have en vis wowfaktor. Det fandt hun med moduler og indmad fra Ikea og med fronterne fra Reform. I skufferne er der bestik i kobber fra Iittala og tallerkener fra Royal Copenhagen. Vandkaraffel og glas er fra Ro Collection. Det massive skærebræt er håndlavet og udført af Woodcraft by Jonas Als. Fra køkkenet er der adgang til spisestuen, til førstesalen og til haven bag store glasdøre.

© Foto: Andreas Mikkel Hansen, styling: Elisabeth og Annika Kruse

En diskret emhætte

Efter længere tids søgning fandt de en emhætte fra Elica, som både var effektiv, og som med en slank silhuet og detaljer i træ og kobber blendede naturligt ind i køkkenets stil. Fronterne i mørk eg har fået lov til at dække skabe fra gulv til loft bag køkkenøen. Det giver rigtig god skabsplads, samtidig med at væggen i træ tilfører ro og varme til rummet. Fra arbejdsområdet ved køkkenøen er der udsigt til det grønne i haven på den modsatte side, og der er plads til, at gæster kan hænge ud sammen med kokkene.

Spisebord med udtræk

Spisebordet med udtræk er fra Franklin. Bordpladen er i linoleum, og benene i mørkegrå, olieret ask. Lampen over spisebordet er fra Moooi, og spisebordsstolene er fra Haslev Møbelsnedkeri – modellen hedder Note. Bænken er fra Zet i olieret ask. På bordet står en hvid marmorchampagnekøler fra Ferm Living, et skærebræt og en rund bakke i eg, håndlavet og udført af Woodcraft by Jonas Als. Champagneglassene er fra Anna von Lipa og købt hos Remix by Sofie. Snurretoppen i glas er designet af glaskunstner Cecilie Moi Sindum.

© Foto: Andreas Mikkel Hansen, styling: Elisabeth og Annika Kruse

Den helt rigtige løsning

Køkkenet ligger i åben forbindelse med spisestuen i parrets nybyggede hus. De købte oprindeligt grunden med et lille, ældre hus, som de besluttede at rive ned for at begynde forfra med en bedre placering på grunden og mere end dobbelt op på kvadratmeter. De har selv stået for alt byggearbejde indvendigt, efter at de fik sat et råhus op.

– Jeg er i den heldige situation, at det er min mand og vores bedste ven, Tom, som har bygget køkkenet, og der har ikke været de store problemer undervejs. Dog var jeg meget usikker på idéen om at kokkerere ved en køkkenø uden en væghængt emhætte, men det var den helt rigtige løsning for mig. Det er dejligt at kunne holde øje med omgivelserne og med børnene, imens jeg laver mad.

Lili og Rhys
© Foto: Andreas Mikkel Hansen, styling: Elisabeth og Annika Kruse

LÆS OGSÅ