Dansk Ikea-hack i New York

Danske Reform har netop åbnet showroom i New York, hvor de viser deres hackede Ikea-køkkener frem. Se billederne her.

Ikea-hacking er i løbet af de senere år blevet et velkendt begreb, for designere, eller helt almindelige mennesker, der køber et Ikea-produkt og ændrer det. Et af de firmaer der har succes med denne forretningsmodel er danske Reform, der laver designede fronter til Ikeas køkkenmoduler.

Der er der andre, der også gør, men det spændende ved Reform er, at de fra starten har tænkt stort. Derfor har de allieret sig med fx Bjarke Ingels' BIG og Henning Larsen Architects, som har skabt vidt forskellige design, der opgraderer køkkenet fra 'bare et Ikea-køkken' til et designer-køkken.

Seneste skud på den driftige danske virksomhed er et showroom i New York, som netop er åbnet med en stor fest.

  • Vi havde besøg af mere end 200 mennesker og en journalister fra Dwell, Elle Decor og NY Times, så det var en kæmpesucces. Nu er vi så klar til at indtage det amerikanske marked, siger Anne Grønskov, der er PR-chef for Reform.

Hun er for nylig flyttet til New York sammen med Jeppe Christensen, der sammen med Michael Andersen har startet Reform. Parret tror fuldt og fast på, at der er et marked i USA for kombinationen af svenske moduler iklædt dansk design.

Udover deres egne produkter, er planen, at Reform i det nye showroom i New York vil samarbejde med andre danske designfirmaer, så dansk design vises i en sammenhæng. Det kan man allerede se i showroomet, hvor fx. New Works, Ferm Living, Million og Stelton er repræsenteret.

Reforms showroom ligger på Waverly Avenue 22 i Brooklyn.