miljø forurening design
© tsss.ca

Miljøets redning – spiselige flasker

Plastikforurening og mikroplast kender vi alle som et af miljøets store problemer, men måske har en designstuderende fundet løsningen?

miljø forurening design plastik
© Ari Jónsson

Almindelige plastikflasker tager naturen flere 100 år at nedbryde, og ifølge undersøgelser bliver flaskerne på verdensplan ofte kun brugt én gang, istedet for at blive genanvendt. Plastikflaskerne udgør en stor del af de i alt 10 millioner tons plastik, der havner i naturen hvert år verden rundt. I Danmark bruger vi også masser af plastik. Der bliver ca. forbrugt 57 kilo plast om året pr. dansker.

Heldigvis bestemte den islandske designstuderende Ari Jónsson sig for, at læse op på alvorligheden af miljøforureningen, og besluttede sig for at gøre noget ved det.

miljø forurening design plastik
© Ari Jónsson

Ari Jónsson valgte at designe et grønt alternativ til plastik. Flaskerne er lavet af alger, og er et 100 % naturprodukt. Selvom flaskerne måske ikke ser alt for stabile ud, så holder flaskerne faktisk formen indtil de er tømt for vand, og derefter begynder de at nedbryde sig selv. Flasken kan endda spises efter brug, og er dermed både praktisk og uden spild. Om flaskerne smager godt, vil vi ikke garantere...