Indretningsarkitekt: Sådan indretter du din stue

Det handler om at skabe luft, være modig og tænke i smart opbevaring, når du indretter din stue.

Sommerhus med smuk udsigt
© Andreas Mikkel Hansen

Hvordan skal stuen bruges?

Inden du går i gang med at indrette din stue, er det vigtigt, at du gør op med dig selv, hvad stuen skal bruges til.

Hvor vil du have din primære spiseplads - ved spisebordet, i sofaen eller i din lænestol? Hvor kommer lyset ind? Og hvad vil du gerne kigge på? Det kan være, at du gerne vil have indretningen centreret om tv'et på væggen, eller måske vil du have naturen udenfor vinduerne i fokus?

Alt dette skal du overveje, før du begynder at indrette, da det er afgørende for, hvilke møbler der egner sig til din indretning.

Læs mere om sommerhuset med den enestående udsigt her.

Minimalistisk sommerhusindretning
© Birgitta Wolfgang / Sisters Agency

Let og luftigt

Når du indretter din stue, er det vigtigt, at du sørger for, at der er luft omkring dine møbler. På den måde undgår du et rodet udtryk og skaber derimod en let og luftig fornemmelse, uanset hvor stort rummet er.

En god tommelfingerregel er at placere dine møbler 10-15 cm. fra hjørnerne i stuen og gerne fra væggen. Udover at dette sikrer et luftigt udtryk, så skaber det også fri ventilation omkring møblerne.

Læs mere om det minimalistisk indrettede sommerhus her.

© Andreas Mikkel Hansen

Vær modig

Det tredje råd handler om, at det betaler sig at være modig og kaste sig ud i noget, man ikke i første omgang havde tænkt sig.

Man kan skabe en fantastisk effekt i stuen med farverige vægge, mønstrede tapeter eller en iøjnefaldende sofa. Vær modig og prøv dig frem, på den måde skaber du en stue, som skiller sig ud og har wow-effekt.

Bliv inspireret af dette farverige hjem, hvor afdelingslederen for moderne design hos Bruun Rasmussen bor.

© Kira Brandt

Opbevaring, opbevaring, opbevaring

Vi kommer ikke udenom det. Opbevaring er essentielt i hvert et rum, og stuen er ingen undtagelse. Men der er håb forude, for man kan faktisk sagtens skabe opbevaringsplads på en flot og dekorativ måde.

Vær ikke bange for de store reoler, som du med fordel kan lade omslutte hele vinduespartiet eller fylde en hel væg, for på den måde at få dem til at se nærmest indbyggede ud. Er reolen åben, kan du holde orden med kasser eller kurve til de løse småting.

Se alle billederne fra den smukke lejlighed på Frederiksberg her.