Sommerhuset med udsigt over Faaborg Fjord

Næsten helt ude i vandkanten, på et afsides stykke land lidt uden for Faaborg, står et sommerhus, hvor hvert rum har udkig til det blikstille vand.

Sommerhus Faaborg Fjord

© Andreas Mikkel Hansen

Mette og Lars i deres køkken.

En særlig ro og stilhed

For enden af en lille vej, helt nede ved vandet, ligger en moderne aflang bygning i gråmelerede mursten og fladt tag. Bygningens silhuet fletter sig elegant ind i det flade landskab, hvor tidevandet fra Faaborg Fjord har trukket sig tilbage og efterladt små søer, som en orange og lyserød solopgang spejler sig i. Man kan mærke det med det samme. Roen. Stilheden.

Sommerhus Faaborg Fjord fladt og langt

© Andreas Mikkel Hansen

Det arkitekttegnede hus er fladt og langt, og åbner sig op mod vandet via ét langt vinduesparti, som tilmed kan åbnes, så det lader huset gå i ét med naturen.

Samlingssted for familien

Bygningen er Mette og Lars Jørgensens nye sommerhus. Parret, som er fra Tørring, havde ingen relation til Faaborg, men valgte at bygge der, fordi grunden rummede alt det, de drømte om.

– Vi ønskede os et samlingssted for familie og venner, og vi ville gerne finde et sted, hvor man skulle køre lidt, så man følte, at man kom væk hjemmefra. Derudover er det tæt på havn og by, og hvor Lars godt kan lide, at man kan tage ud og sejle og tage ind til byen, så elsker jeg bare at sidde i ro og fred og kigge ud på vandet. Stedet her giver mulighed for begge dele, forklarer Mette.

Sommerhus spisestue granit Faaborg Fjord

© Andreas Mikkel Hansen

Fra køkken og spisestue adskiller kun en jordhøj huset fra vandet. Familien har en speedbåd liggende ved en bøje ud for huset og sejler ofte i det fynske øhav. Den sorte granit på køkkenbordet er brugt igen på spisebordet, som parret har fået speciallavet. Mette ønskede sig et rundt bord, så man kommer hinanden mere ved. Lampen over bordet er Ginger 60 fra Marse/Lampefeber, og spisebordsstolene er fra House Doctor.

Sommerhus Køkken træ Uno form

© Andreas Mikkel Hansen

Reflect-køkkenet er et af de nyeste design fra Uno form tegnet af Søren Rose. Parret faldt for dets særpræg med de buede flader, og synes samtidig, at det passede ind i resten af huset med sit varme træ og de sorte rammer, som matchede vinduerne. Højskabene, som rummer køleskab og opbevaringsplads, er lavet af det samme træ som resten af køkkenet og strækker sig rundt i en alkove.

Sommerhus køkken træ mørkt granit

© Andreas Mikkel Hansen

Køkkenet er langt, og er både en del af stuen, og skaber samtidig mulighed for at trække sig lidt væk. Barvognen er fra Normann Copenhagen.

I ét med naturen

Parret lever til dagligt af at realisere andres boligdrømme via firmaet Preben Jørgensen Huse, som Lars har overtaget efter sin far, og derfor havde de også en erfaren vision om, hvad det var for et hus, de ville bygge.

– Vi er en stor familie, så det skulle være et sommerhus af en vis størrelse, samtidig med at det ikke måtte blive for voldsomt. Landskab og grundplan dikterede bygningens form, og da vi gerne ville kunne se vandet fra alle husets rum, så byggede vi et langt fladt hus, som åbner sig op mod det blikstille vand gennem et langt vinduesparti, som strækker sig i hele husets længde. Vinduerne kan åbnes helt op, så ude og inde går i ét med hinanden, forklarer Lars.

køkken sommerhus granit træ

© Andreas Mikkel Hansen

Stativet på væggen til tallerkener og kogebøger er fra Hübsch, og planteskjulerne, som hænger fra loftet, er fra Anne Black, Ferm Living og Stelton.

Fokus på varme og hygge

Selvom mange kunne forveksle det store hus med et helårshus, så har parret gjort en række ting for at gøre huset mere sommerhusagtigt.

– Vi har valgt, at der skulle være meget træ, fordi det skaber varme og hygge. Loftet er lavet af trælameller, som går hele vejen igennem huset, sengerammerne er snedkerlavet i træ, køkken, badeværelsesmøbler og alkove er lavet i træ, og reolen mellem spisestue og stue er også lavet i træ.

Sommerhus Faaborg Fjord Kikkert lammeskind daybed

© Andreas Mikkel Hansen

Med kikkerten kan man spejde mod Bjørnø, som ligger lige på den anden side af fjorden. Man kan også tage en lur på daybedden fra Bilka.

Et stort fælles rum

Foruden materialevalg har det været ideen at skabe et stort fælles rum, så man føler, at man er sammen, uanset hvor i huset man befinder sig. De fleste døre er skiftet ud med skydedøre, og vi har bygget en hyggelig alkove til børnene, som ligger tæt på det store køkken-alrum, så de er tæt på de voksne, samtidig med at de har deres eget sted, forklarer Mette.

Sommerhus Faaborg Fjord terasse

© Andreas Mikkel Hansen

Terrassen foran huset er i direkte niveau med gulvet i huset, så kører man dørene til side, går inde og ude i ét.

Tidløst sommerhus

Køkken-alrummet er placeret centralt og binder på den måde husets to ender sammen – den ene, hvor to gæsteværelser er placeret, og den anden, hvor Mette og Lars har indrettet et stort sove- og badeværelse.

Køkkenet er et Reflect-køkken tegnet af Søren Rose for Uno form. Parret valgte køkkenet, fordi det passede godt ind med sit varme træ og den sorte bordplade, og fordi det nærmest fungerer som et møbel i spisestuen.

– Køkkenet skulle være et hyggeligt sted, som på den ene side hang sammen med de andre rum og samtidig var et rum for sig selv. Designet gør, at det virker som et møbel eller en skulptur. Det er unikt og særpræget, og samtidig tidløst – ligesom huset og omgivelserne, fortæller parret i fællesskab.

Sommerhus Stue ægget Arne Jacobsen Faaborg

© Andreas Mikkel Hansen

En reol i træ adskiller stuen fra spisestuen og er tegnet af arkitekten bag huset, Allan Lorenzen. Parret er rigtig glade for løsningen, fordi man får følelsen af opdelte rum, samtidig med at man bevarer åbenheden. Stuen er indrettet med en plante/blad-holder fra Hübsch, Ægget i sort læder af Arne Jacobsen, en sofa fra BoShop, sofaborde fra Hay samt gulvlampen Caché fra Le Klint.

Sommerhus ovenlys trælameller loft

© Andreas Mikkel Hansen

Der er Ovenlys i næsten alle rum i huset. De sikrer, at ingen hjørner efterlades i mørke. For enden af gangen findes to gæsteværelser og et bryggers, som fører ud til garagen. Derudover leder gangen til entré og alkove.

Sommerhus skydedøre alkoven hyggekrog

© Andreas Mikkel Hansen

Alkoven er børnenes hyggekrog, hvor de kan trække døren til, hvis de gerne vil være alene, og have den åben, hvis de gerne vil være en del af selskabet med de voksne, som sidder i stuen lige ved siden af. Der er desuden plads til, at familiens fire medlemmer alle kan sove der eller se film på en stor fladskærm, som hænger på væggen, som ikke kan ses på billedet her.

Sommerhus badeværelse badekar

© Andreas Mikkel Hansen

Fra badekarret i Mette og Lars' soveværelse er der udsigt over den omgivende natur. Badet bærer navnet Toscana og er fra Tørring VVS. Armaturet er fra Vola, spejlet er fra Hübsch, og skamlen er fra Muubs.

sommerhus badeværelse soveværelse murstensvæg

© Andreas Mikkel Hansen

Det store bade- og soveværelse er Mette og Lars' helle. Sengerammen er lavet af en snedker, badeværelsesmøblerne er fra HTH, det runde spejl er lavet af en glarmester, den store håndvask er fra Catalano, potteplanten, som hænger fra loftet, er fra Eva Solo, puf og tæppe på gulvet er fra H&M Home og fletstolen er fra Hübsch. Bag ved den hvide væg finder man på den ene side en rummelig bruseniche og på den anden side et toilet.

Relaterede Artikler