Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Hjælp! Hvordan får vi møbleret et rum, der både er langt og har skråloft?

Vores ekspert hjælper parret med, hvordan de kan møblere det lange rum i deres nyistandsatte lejlighed. Læs med her.

Hej Lone,

Min lille familie og jeg står overfor køb af en ny-istandsat lejlighed i et gammelt pakhus. Der er plads til os og vores baby de kommende år og vi tænker at det er okay med en kortere tidshorisont, når der ikke skal laves ændringer eller forbedringer.

Dilemmaet, som du meget gerne må hjælpe os med, er at få møbleringen til at fungere i det, der skal være et kombineret alrum og stue og hvor vi også skal have plads til en arbejdsplads til mig (arbejdsbord og to skærme).
Det store rum er 10,6 meter langt med et stort ovenlys i midten udfor køkkenet og to, lidt mørkere ender. Vi indretter vores soveværelse i det inderste værelse og et kombineret skabs- og pusle- babyværelse i det mindste værelse.

På grund af skråloftet på samme side, som det store ovenlys er det svært at få plads til reoler og skabe i stuen, men måske kan du bedre finde løsninger end vi.

Mange hilsener Karla og William.

Kære Karla og William,

Selvom man umiddelbart ville synes det var rart at putte sig i det inderste hjørne af den lange stue, så er der bedst plads i afdelingen nærmest entreen, så her vil jeg placere jeres store sofa, lænestol og fladskærm.
Det giver sig selv at placere spisebordet ud for køkkenet. For at få så megen plads som muligt i midten af rummet, foreslår jeg at I stiller bordet på tværs af retningen, i stedet for parallelt med køkkenet. Det giver mest plads og afstand til de andre møbelgrupperinger og det er nok også rarest i forhold til rumhøjden for dem, der sidder nærmest stedet, hvor skråloftet begynder at skråne.

Inderst i det lange rum er der god plads til en række lave reoler elle bogkasser langs facaden og et rummeligt arbejdsbord med front mod rummet. Da du efterlyser mere opbevaringsplads, synes jeg at I kan supplere køkkenet med to 80 cm brede, høje vitrineskabe på hver side af døren til værelserne, ligesom der også kan blive plads til et lignende skab på den anden side af væggen, i det lille værelse.

Bedste hilsener Lone

Et langt rum til det hele

© Lone Barslund

Håndplukket til dig