Den seneste kunsttrend fylder i indretningen – uden at larme

Trenden har for alvor taget fart på Instagram.

Om trenden

Enkle kunstværker holdt i én farvenuance har længe været populært i den klassiske, minimalistiske indretning, hvor enkelthed og nøje udvalgte farvenuancer er et must. Trenden har dog fået et særligt tvist, som giver de afdæmpede kunstværker masser af liv og ikke mindst struktur.

Flere og flere indretter nemlig deres hjem med ensfarvede kunstværker skabt med fokus på struktur, så kunstværkerne får en nærmest tredimensionel effekt.

Strukturer og effekter

Afhængigt af det enkelte kunstværk kan den særlige tredimensionelle effekt skabes med det populære PU-skum eller ganske enkelt ved at arbejde med lag på lag eller materialer i forskellige tykkelser.

Fælles for kunstværkerne

Fælles for de enkle men fremtrædende kunstværker er naturligvis, at de er holdt i én farvenuance, og derudover de dominerende strukturer, som skaber den tredimensionelle effekt.

Minimalismen får modspil

De enkle og afdæmpede farvenuancer sørger for, at kunstværkerne bibeholder deres minimalistiske udtryk, mens de mange strukturer fungerer som modspil til minimalismen, og lader kunstværkerne træde ud fra væggen og fylde mere i indretningen.