De 3 mest fremtrædende tendenser året 2020 har bragt med sig

Eksperten gør dig klogere på hjemmets betydning efter et år med lockdown og restriktioner.

Fleksibilitet, funktionalitet og kreativitet

Det seneste års lockdown har budt på helt nye måder at bruge hjemmet på med omrokeringer, pladsoptimering og indretning efter den nye hverdag.

Fra den ene dag til den anden blev hjemmet både kontor, skole og legeplads, og det har ændret vores forhold til hjemmet, samtidig med at det har skabt nogle helt nye behov. Fremtidens bolig kræver meget mere fleksibilitet, funktionalitet og ikke mindst kreativitet.

Indretningschef hos IKEA, Henriette Ekholm, guider dig gennem de tre mest fremtrædende tendenser ud fra IKEAs Life at Home-rapport, som giver indblik i, hvordan livet i hjemmet kan optimeres og tilpasses.

Hjemmekontor
© IKEA

Pladsen skal være fleksibel

Hjemsendelse og isolation har givet pladsen i vores hjem et helt ny betydning, og mange har været tvunget til at gentænke den måde, vi indretter os på. En fleksibel indretning er et must, når hjemmet både skal fungere som arbejdsplads, skole, fitness og ikke mindst frirum.

Samtidig er det vigtigt at skabe en klar opdeling mellem hjemmets mange funktioner, så man både fysisk og mentalt kan holde fri, når man har fri og på den måde give plads til det afgørende frirum, som hjemmet under normale omstændigheder fungerer som.

I den forbindelse er opbevaring et nøgleord. Sørg for, at der er rigelig med opbevaringsplads i hjemmet, så du kan pakke arbejdsplads, skole og fitnessudstyr væk, når du er færdig med det.

LÆS OGSÅ

Hjemmekontor
© IKEA

Tiden er blevet en anden

Til trods for de mange udfordringer i hverdagen, som Corona-pandemien må siges at have ført med sig, så er der mange, der værdsætter den ekstra tid derhjemme i forbindelse med både arbejde og privatliv. Denne ekstra tid i hjemmet vil vi formentlig tage med os ind i fremtiden uden Corona.

Tid spiller desuden en stor rolle, når det kommer til, hvor langt vi er villige til at flytte os i balancen mellem arbejdspladsen og et hjem, der opfylder alle behov. Rapporten fra IKEA viser nemlig, at Corona har betydet, at en ud af tre danskere ville flytte længere væk fra deres arbejdsplads for at få et hjem, der kan rumme alle de nye behov.

Altanindretning
© IKEA

Naturen kommer med hjem

Mange har brugt naturen som et frirum under Corona, og den frihed vil vi gerne have med ind i indretningen af vores hjem.

Flere og flere lægger derfor vægt på at bringe naturen i spil i deres hjem - både i form af planter og naturmaterialer, men i den grad også i forhold til indretning af vores uderum, som gerne skal have plads til forskellige aktiviteter og oaser som understøtter de nye behov i hverdagen.

LÆS OGSÅ