BO BEDRES trendrapport: Her er de største trends i 2022

Et nyt år er netop begyndt, og hvilken bedre anledning til at gøre status? Her får du vores guide til de strømninger, der får indflydelse på vores hjem i 2022.

Et nyt år er begyndt, og det er derfor tid til at gøre status og tune ind på de strømninger, der får betydning for måden, vi bor og indretter os på. De helt store spillere bliver i 2022 (igen) bæredygtighed, det nære, det naturlige og det abstrakte. Læs med her, hvor vi guider dig til de største trends og tendenser i 2022.

Wilson bæredygtig sofa fra Sofacompany

(Næsten) 100% bæredygtig sofa fra Sofacompany. Wilson er gennemtænkt fra inderst til yderst ud fra en bæredygtig vision.

© Sofacompany

Bæredygtighed

Bæredygtighed er det nye sort, og ligesom det var en af de store trends i 2021, er det det samme i år. Produktion, anvendelse, genanvendelse og transport skal indtænkes i en bæredygtig ramme, og det er blevet et grundvilkår for branchen.

Vi er vilde med de mange bud på bæredygtige møbler, som virksomhederne løbende præsenterer os for. Alt fra vaser og glas til lamper, sofaer og tekstiler - grænserne er uendelige, og det føles helt rigtigt, at man fremadrettet sagtens kan opgradere boligen uden at bidrage til brug og smid ud-kulturen.

KONSTFULL serie af Ilse Crawford for IKEA

KONSTFULL serien fra IKEA er designet af Ilse Crawford. Alle vaserne er produceret af mundblæste glasrester.

© IKEA

LÆS OGSÅ

Det nære

I kølvandet på COVID19 er (fysisk) tid og samvær med vores kære blevet en luksusvare. Vi værner derfor om det nære som aldrig før, og det har naturligvis også en effekt på måden, vi indretter os på.

Materialer skal være mere sanselige og invitere til ro, fordybelse og dybe samtaler, mens formerne også er mere 'jordnære' - vi ser både sofaborde, sofaer og lænestole, der stort set ikke er løftet fra gulvet og giver en større følelse af forbundethed. Vi stræber efter at bo med mere omsorg og tryghed, og det reflekteres i materialernes samspil mellem hårde og bløde overflader.

MENU Offset sofa og Plinth bord

Offset sofaen og Plinth-bordet er begge bud på møbler, der reflekterer vores behov for fordybelse, tryghed og en følelse af forbundethed.

© MENU
Spa-afdelingen på hotel Airelles Saint-Tropez

Spa-afdelingen på hotel Airelles Saint-Tropez, Château de la Messardière, hvor indirekte lys indbygget i væggene er med til at sætte den helt rigtige, afdæmpede stemning.

© Renée Kemps

LÆS OGSÅ

Det naturlige

Naturlige materialer og former så vi også en masse af i 2021, og det er en trend, der ikke ser ud til at høre op foreløbig. De organiske former kommer igen i form af både glas, gulvtæpper, bordplader, lysestager mm. Trenden understreger vores behov for en fysisk kontakt, tilstedeværelse og omfavnelse - sidstnævnte bliver vi bogstaveligt af fx plyssede lænestole.

Vi vil mærke og sanse, og derfor er tekstiler som fx bouclé meget populære - hvis du har siddet i en stol eller sofa beklædt med det nussede materiale, så har du helt sikkert taget dig selv i at ae og nusse det.

Keramik i organiske former.

Keramik i organiske og uforudsigelige former. Designstudiet Apparatus har valgt at designe hverdagsobjekter med et meget personligt præg.

© Apparatus
Flot og stilren lænestol i fåreskind
© &Tradition

Det abstrakte

Kunst og hyperrealisme er hot! Vi har fået skabertrang, og vi hylder de design, der skiller sig ud på den ene eller anden måde. Vi bruger objekterne i indretningen til at skabe karakter og udstiller både skæve skulpturer, håndlavede objekter og abstrakte malerier. Made in nature er blevet det nye, og det er i høj grad kendetegnet af en eksperimenterende tilgang, både hvad angår farver, strukturer og materialer.

Er du nysgerrig på trenden, så gå efter en spændende vase eller lysestage. Selv de små objekter kan tilføre masser af personlighed!

Smukt og skulpturelt objekt på sofabord.

Det smukke objekt på bordet er en Teak Root Bowl fundet hos Rue Verte.

© Birgitta Wolfgang Bjørnvad
Spejlkunstværk, “Psychedelic”, af Caia Leifsdotter.

Spejlkunstværk, “Psychedelic”, af Caia Leifsdotter.

© Foto: Morten K. Sørensen, styling: Caia Leifsdotter

LÆS OGSÅ