© Ifö

Skab blikfang på badeværelset med smukke farvekombinationer

Indret dit badeværelse med mange farver, der er inspireret af den skandinaviske natur for en gennemført og personlig stil.

Måske er du lidt nervøs for at springe ud i flere farver på badeværelset, fordi du tænker, det hellere skal være klassisk og hvidt. Men du kan få en meget personlig og smuk stil i rummet, hvis du kombinerer flere toner af samme farve - især de farver, som vi kender fra den skandinaviske natur.

Indretningsarkitekt Åsa Dyberg har et par gode råd til, hvad du skal tænke over, når du kaster dig ud i at lave smukke, skandinaviske farvekombinationer på badeværelset.

Forskellige toner af samme farve

”Du bør måske undgå at anvende alle regnbuens farver i det samme badeværelse. Det er vigtigt at skabe harmoni. Derfor arbejder jeg meget med forskellige toner af samme farve. Lyse farver virker friskere end mørke. Samtidig kan et mørkt badeværelse føles både afslappende og stemningsfuldt. Hvad, du vælger, afhænger af, hvilken følelse du vil have i rummet”, fortæller Åsa Dyberg til Ifo.dk, hvor hun giver tips til indretning på badeværelset.

”Husk, at du skal leve med farverne i lang tid. Alt behøver virkelig ikke at være helt hvidt, men hvis du vil have stærkere farver i badeværelset, bør du måske have dem på begrænsede flader”, siger Åsa Dyberg.

© Ifö

Ifös smukke skabsserie Sense giver et gennemført udtryk med sit klassiske design, der er inspireret af den skandinaviske natur og designtradition. I Sense-serien fra Ifö kan du kombinere skabene på præcis den måde, du har lyst til og skabe et personligt udtryk, der afspejler din indretningsstil – og som passer til rummet, ligegyldigt om du har et stort eller lille badeværelse. Skabene i serien findes i mange forskellige farver, der alle er inspireret af den skandinaviske natur.

Inspireret af Skandinavien

Fra lyst til mørkt, fra isende kulde til stegende hedt. Med udgangspunkt i den skandinaviske naturs vilde kontraster, og specielt mellem det hårde og det bløde, har arkitekt og designer Knud Holscher skabt et tidløst og funktionelt design til badeværelset for Ifö.

Ifö har siden 1887 produceret porcelæn i Sverige og lavet badeværelsestilbehør i over 70 år, og er i dag førende inden for deres felt.

Knud Holscher dimitterede i 1957 fra Arkitektskolen, nu Det Kongelige Danske Kunstakademi, hvor han læste med designlegenden Arne Jacobsen, som han senere arbejdede sammen med. Knud Holscher har vundet et utal af internationale priser for sit arbejde, og står blandt andet bag Syddansk Universitet i Odense, Københavns busstoppesteder, metroens informationssøjler og en masse livstilprodukter for blandt andre Stelton, Paustian og Georg Jensen.

Læs mere om Ifö og bliv inspireret til indretning på dit badeværelse på www.ifo.dk